Saç tellerinin incelmesine etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Yetersiz ve dengesiz beslenme, yaş, saçın fazla ısıya maruz kalması, genetik etkenler, beslenme düzeninizde yeterli demir, folik asit ve mineralleri almama, uykusuzluk, yorgunluk ve stres saçların incelmesine etki eden faktörler arasındadır.
İnce telli saçlar herhangi bir ürün ile kalınlaşmaz ancak doğru bakım ürünleri, şekillendirme yöntemleri ve kesim modelleri ile saçların daha dolgun gösterilmesi mümkün olur.
Saçın sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlamak için çok önemli iyi yağ, protein ve B12 vitaminini yeterli miktarda alıp almadığını kontrol et. Beslenmen kontrol altındaysa, sahip olduğun saç tellerini güçlendirmek ve saç dökülmesinin etkilerini azaltmak için saç bakımı rutinini gözden geçir.
Özellikle vücuda pozitif etki aşılayan protein biotin, keratin, çinko, demir ve A, B, C, E vitaminleri saç sağlığı üzerinde de yararlıdır. Öte yandan sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasını destekler.
İncelen saç (Thining Hair), insanlarda yaş ilerledikçe görülür ve genel saç dökülmesiyle birlikte saçların uzunca bir süre boyunca incelmesiyle seyreder; bu incelmeye saç dökülmesi eşlik edebilir veya etmeyebilir.
İlgili 27 soru bulundu
Biotin (B7 Vitamini) Eksikliği
Biotin eksikliği, saçın incelmesi ve dökülmesiyle ilişkilidir. Biotin takviyesi, eksikliğin düzeltilmesine yardımcı olabilir ve tam tahıllar, yumurta, yemişler ve tohumlar biotin açısından zengin gıda kaynaklardır.
Saç köklerinin zayıflamasının, sağlıksız beslenme, kullanılan ilaçlar, kötü alışkanlıklar, hormonal durumlar ve stres gibi birçok nedeni vardır. Saç köklerine ihtiyacı olan vitamini vermez, onu düzenli bir şekilde beslemezsek güç kazanamaz, zarar görür ve bu durum dökülmeyle sonuçlanabilir.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Özellikle E, B ve A vitamini, protein ve demir içeren yiyecekler tüketmek saç sağlığı açısından oldukça faydalıdır ve saçların kalınlaştırılması için olmazsa olmazdır. Bunun yanında sigara, çay ve alkol tüketiminin azaltılması da ince telli saçların kalınlaşmasına yardımcı olacaktır.
Saç köklerini güçlendiren gıda takviyeleri kullanmak (biotin, çinko, C ve E vitaminleri vb.), Saç ürünlerini duş esnasında masaj yaparak uygulayıp saç köklerinin uyarılmasını sağlamak, Yüksek ısı ile saça uygulanan işlemlerden kaçınmak, Saç mezoterapisi ile saç köklerini içeriden beslemek.
1.Hindistancevizi Yağı
Hindistancevizi yağı, zarar görmüş saçlardan protein kaybını azaltma özelliğine sahiptir. Hindistancevizi yağı, saç teline nüfuz eder, saç dökülmesini azaltır ve saçı kalınlaştırır.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Kalın telli ve sağlıklı saçlar için sağlıklı yağlarla dolu bir diyet şarttır. Bol miktarda kaliteli protein, zeytinyağı ve Omega 3 gibi iyi yağlar aldığınızdan emin olun. Uzmanlar, daha güçlü saçlara sahip olmak isteyenlere somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi yiyecekleri öneriyor.
Öncelikle şunu vurgulamak gerekir ki, özellikle 30'lu veya 40'lı yaşlardan sonra saçlar incelir ve bir miktar sıklığı azalır. Bu süreç yaş ilerledikçe daha da artar, ancak çoğu zaman belirgin saç dökülmesi veya belirgin kellik durumuna gelmez.
İnce telli saçlar uzama konusunda da sorun yaşayabilirler. Özellikle saçın uzadığı süre boyunca uygulanan ısı ve kimyasal işlemler saç uçlarında daha hızlı kırık oluşumuna sebep olur bu sebeple saçın uzaması zorlaşabilir. Saçı uçlarından düzenli kestirmek çok önemlidir. Böylece saçın sağlıklı uzaması sağlanabilir.
Saçlarınızın uzunluğuna göre 1 ya da 2 yumurtayı kaseye kırın. İçerisine 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı saç diplerinize masaj yaparak uygulayın ve yarım saat bekletip durulayın. Haftada 1-2 kez bu yöntemi uygulayarak saçlarınızın gürleşmesine şahit olun.
Kolajen üretimini hızlandıran ve destekleyen C vitamini, saç tellerinin gücünü ve ışıltısını korumakta son derece önemli bir role sahiptir. Saçlarınızın sağlıkla ve hızla uzamasını istiyorsanız, yeterli miktarda C vitamini almayı ihmal etmemelisiniz.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Saç derisini ve saç köklerini beslemeye yardımcı oldukları için saç büyümesi için faydalı olan bir dizi yağ vardır. Saç büyümesi için en popüler yağlardan bazıları hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, hint yağı ve argan yağıdır.
Güçlü bir antioksidan kaynağı olan sirke, farklı nedenlerden kaynaklı saç derisinde meydana gelen kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmesine en etkili ve doğal çözüm olarak önerilmektedir. Haftada 2 kez uygulanması tavsiye edilen sirke kürü, saçların daha canlı ve gür çıkmasına yardımcı olur.
Saç Köklerinin Öldüğü Nasıl Anlaşılır? Saçlarınız gereğinden fazla dökülüp, dökülen saçların ucunda beyaz noktalar varsa saçınız kökten dökülmüş demektir. Eğer dökülen saçınızın yerine 2 ay içinde yeni saçlar çıkmıyorsa saç kökleriniz ölüyor demektir. Kadınlarda kan değerlerini normalleştirerek bu sorunu çözmek kolay.
Saç tellerinin incelmesine etki eden birçok faktör bulunmaktadır. Yetersiz ve dengesiz beslenme, yaş, saçın fazla ısıya maruz kalması, genetik etkenler, beslenme düzeninizde yeterli demir, folik asit ve mineralleri almama, uykusuzluk, yorgunluk ve stres saçların incelmesine etki eden faktörler arasındadır.
Küsen saçlar; genellikle cansız, mat, kırılgan veya yavaş uzayan saçlar olarak kendini gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri