Şahıs Ödemeleri Ne Zaman Yatar? Şahıs ödemelerinin ne zaman yatacağı konusu yapılacak ödemenin türüne ve işlem yapan Sosyal Güvenlik Merkezi'nin iş ve işlem yoğunluğuna göre değişir. Hızlı süren işlemlerden olan rapor parası ve emzirme yardımı genellikle 15 gün içerisinde yatar.
E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA
e-devlet'e TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Arama alanına ister SGK yazın burada yer alan hizmetler içerisinden “şahıs ödemeleri sorgulama” sekmesine tıklayın, isterseniz de arama alanına direkt “şahıs” yazarak ilgili hizmeti seçin.
Şahıs ödemeni almak için herhangi bir banka hesabı tanımlamazsan ödemen PTT'ye yatar. Ödemenin PTT'ye yatması durumunda parayı ya PTT'den alman ya da paranın tekrar SGK'ya aktarılmasını 2 ay bekledikten sonra banka hesap numarası tanımlaman gerekir.
Çalışanlar ve işverenler için farklı haklar, uygulamalar ve yardımlar sunan Sosyal Güvenlik Kurumu bazı çalışan kategorileri için çeşitli ödemeler sunar. SGK tarafından çalışanlara yapılan çeşitli ödemelere sgk şahıs ödemeleri adı verilir.
e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Öncelikle bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapmalısınız. TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra arama motoruna “Takasbank” yazın. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
SORGULAMA NASIL YAPILIR? Bireysel emeklilik bakiyenizi sorgulamak için e devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama motoruna “takasbank” yazmalısınız. En üstte açılan sekmeye tıkladığınızda sistemde birikmiş paranız olup olmadığını görebilirsiniz.
Başvuruları uygun bulunan hak sahiplerinin banka hesap numaralarına her ayın 1'inde hak ettikleri tutarlar rapor süresince otomatik olarak aktarılacaktır.
PTT HESABIMA PARA YATMIŞ MI? PTT hesabınızda bulunan bakiye bilgilerinize Alo PTT hattı aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Hesap bakiyesi sorgulama yapmak için 444 1 788 numarasını aramanız yeterli olacaktır.
Aktif gelir, işiniz veya kariyerinizle ilgili görevleri yerine getirdiğiniz ve bunun için ödeme aldığınız anlamına gelir. Aktif gelir zamanınızı alır emek gerektirir. Pasif gelir ise aktif veya doğrudan katılımınız olmayan faaliyetlerden elde edilen paradır.
SGK hasta bezi ödemelerini PTT'ye hasta adı ve hastanın TC kimlik numarasına yatırmaktadır. Bez yardımı alan kişiler PTT kart ile PTT ATM'lerinden veya PTT gişelerinden alabilmektedirler.
Bu hizmeti kullanarak, şahıs ödemeleri için geçmişte yaptığınız banka hesabı tanımlama işlemlerini görüntüleyebilirsiniz. Tanımlı banka hesabınız varsa; hesabınızı güncelleyebilir, iptal edebilir ve iletişim bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
E-DEVLET İBAN TANIMLAMA İŞLEMİ 2023
e-Devlet hesabı açıldıktan sonra arama kısmına “Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama” yazın. Çıkan ekranda “Yeni Hesap Tanımlama” bölümünü seçin. Ekranda yer alan “Yeni Hesap Tanımlama” düğmesine tıklayarak hesap tanımlama ekranına erişebilirsiniz.
MADDE 11 – (1) Hak sahiplerine ödenmek üzere bekletilen havaleler ödeme yerlerince geliş tarihinden itibaren bir ay, postrestant işaretli havalelerde geliş tarihinden itibaren iki ay süre ile alıcının başvurması için bekletilir.
e -Devlet'te bireysel emeklilik sekmesini seçerek Bireysel Emeklilik Sistemi'nde ne kadar paranız biriktiğini öğrenebilirsiniz. e-Devlet şahıs ödemeleri ekranından vatandaşlara verilen rapor parası, doğum parası, süt parası, yol yardımı ve cenaze yardımı gibi meblağlar da öğrenilebiliyor.
EFT ile yapılan para transferlerinde paranın karşı tarafın hesabına geçme süresi 10-15 dakikayı bulmaktadır. Havale işlemlerinde ise bu süre yalnızca birkaç dakikadır.
Böylece iş yerlerindeki yoğunluğun azalması ve müşterilerin zamandan tasarruf etmesi sağlanıyor. PTT'nin, e-Devlet platformu üzerinden sağladığı hizmetler ile hak sahipleri, adlarına yatırılan kurum ödemelerini sorgulama, hesaba aktarma ya da gelen yardımla fatura ödeme işlemlerini gerçekleştirebiliyor.
PTT'ye yatan para sorgulama işleminde olduğu gibi ilk olarak e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır. e-Devlette yer alan arama butonuna, PTT üzerinden yapılan kurum ödemeleri yazılmalıdır. Çıkan sonuçlardan uygun olanına tıklanmalıdır. Uygun sonuca tıklandığı zaman, e-devlet sistemi ödemeleri ekrana yansıtacaktır.
Adınıza gönderilen para transferi için işlemin referans numarası ve geçerli kimlik belgeniz (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport veya İkamet Belgesi) ile en yakın PTT noktasına giderek paranızı alabilirsiniz. UPT'ye ulaşmak ve detaylı bilgi almak için: +90 850 724 0 878.
SGK hasta bezleri için bir ay yetecek miktarda ve günlük en fazla 4 adet bezi (hekiminizin yazmış olduğu miktar kadar) karşılıyor. Kısaca bir ay için 120 adet hasta alt bezi bedeli olarak kurum (bir bez için 1,88 TL + %18 KDV) 266,20 TL ödüyor.
SGK Hasta Bezi Ödemesi
Oysa son (Haziran)470 TL. Olarak yatmış tı. 15 TL 2022'de ilk ödeneği aldığımız tarihte bile yatırılmamıştı. İlk ödeneğimiz bile 243 TL. İken 2023 Temmuz da neden 15.71 TL.
Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra şahıs ödeme sorgulama menüsünden adınıza yapılan ödemeleri sorgulatabilirsiniz. E-devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra Sosyal Güvenlik Kurumu-Şahıs Ödemeleri Sorgulama menüsünden sorgulama yapabilirsiniz.
E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ana sayfanızda bulunan "Hizmetlerim" sekmesine tıklayın. Ardından, "Para ve Varlıklarım" seçeneğini bulup tıklayın. Bu seçenek, birikmiş paralarınıza erişim sağlayacaktır.
Bireysel Emeklilik Sisteminde Ne Kadar Para Biriktiği Nasıl Öğrenilir? E Devlet'e giriş yaptıktan hemen sonra arama çubuğuna "Bireysel Emeklilik ve Otomatik Katılım Sistemlerinde Devlet Katkısı Sorgulama" şeklinde yazarak sorgulama işlemini Kısa bir sürede yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri