Sakal çıkarmada kullanılan malzemeler arasında en çok tercih edilen ürünlerin başında badem yağı gelir. Badem yağı dışında da erkek kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ve düzenli kullanımda istenilen etkiyi veren ürünler ise şu şekildedir: hindistan cevizi yağı karışımı, okaliptüs yağı ve sakal serumları.
Kısa sürede ve doğal yöntemlerle daha gür sakal çıkartmak istiyorsanız; Badem yağı sürün, hindistan cevizi yağı karışımı kullanın, okaliptus yağı kullanın, sarımsak sürün, amla yağı karışımı uygulayın, tarçın ve limon suyu karışımı deneyin, jilet vurun, sakal ektirin ve sakal serumlarından yararlanın.
Sakal kıran birkaç ay içinde kendiliğinden iyileşebilirken sakalların çıkmadığı durumlarda sakal kıran tedavileri uygulanmaktadır. Sakal kıran için ayrıca minoksil, antralin, siklosporin gibi biyolojik tedaviler de yapılmaktadır. Tüm tedavilerin başarısız olduğu durumlarda saç ekimi yöntemi denenebilir.
Seyrek sakalın nedeni dengesiz beslenme ise yeterli miktarda A, C, E ve B vitaminleri içeren bir beslenme planı, sakal ve bıyık uzamasını olumlu etkileyebilir. Yoğun bir sakal şampuanı ve bakım kremi kullanmak da seyrek sakalınızın daha hızlı uzamasını sağlayabilir.
Tıpta etkisinin kanıtlanmamasına rağmen en çok uygulanan sarımsakla sakal çıkarma yöntemi genelde etkilidir. Sarımsak ikiye bölünerek yüze sürüldüğünde uygulamadan 1 ay sonra ilk tüylerin belirmesi söz konusu olur.
İlgili 34 soru bulundu
Son aşamada yüzünüzü maden suyu ile yıkamanız faydalı olacaktır. Maden suyu içerisinde bulunan mineraller ile yüzünüzü besleyecektir. Sakal kökleriniz beslenecek ve yeni sakalların çıkması sağlanacaktır.
Yüz paso jilet. Bu mesaj silindi. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur.
Sakal, bıyık ve saçlarda kullanılabilecek özel bitkisel yağlar, badem yağı, zeytinyağı, sarımsak yağı, aloe vera gibi yağlardır. Bu yağlar sakalların sağlığına kavuşmasına ve gürleşmesine yardımcı olacak faktörler arasında yer almaktadır.
Ezilmiş sarımsak ve zeytinyağını bir kapta karıştırarak sakallarınızın üzerine sürebilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda sakallarınızda gürleşmeler meydana gelecektir. Sarımsağın kıl köklerini besleme özelliği mevcuttur.
Jiletle kesilen sakallar daha gür çıkar mı dediğimizde ve araştırma yaptığımızda özellikle 2005 yılında yapılan klinik araştırma bu konuda çözüm ortaya koymuştur. Sakalların daha gür çıkması ve daha hızlı büyümesi konusunda tıraş olma ile hiçbir bilimsel bağ bulunamamıştır.
Sakalları nemlendirmek için doğal yağlardan veya sakal yağlarından faydalanılabilir. Yaraların iyileşmesi ve kuru ciltleri nemlendirmek için kullanılan vazelin sakal çıkarmada etkili değildir. Yoğun yapısı nedeniyle sakal köklerinin tıkanmasına neden olacağından çok sık tercih edilememelidir.
Sakalın tam gelişimi, kişiden kişiye ve iç ve dış birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Sakalın tam gelişimi 25-26 yaşlarında son bulur. Zayıf sakal köklerinizi ilerleyen yaşlarda dahi geliştirebilirsiniz.
Yorumlardan anlıyoruz ki bu deneyimler sonucu kimileri fayda gördüğünü, kimileri de faydadan çok zarara yol açtığını ve sarımsağın cildine zarar verdiğini, cildinde yanmalar yaşandığını vs. belirtmiş. Sarımsağın bilimsel olarak kanıtlanmış sakal çıkarmaya yönelik bir faydası bulunmamaktadır.
Erkeklerde sakal gelişimi ortalama 21 yaşına kadar devam eder (bu rakam bazı kişilerde farklılık gösterebilir, ailenizde erkeklerin sakallarının kaç yaşına kadar uzadığını araştırın).
Ortalama olarak sakal kılları her ay yaklaşık 1,2 cm uzar. Günde ortalama 3 veya 4 milimetre uzayan sakallar 3 günde 0,12 cm olacak bir boyuta ulaşır.
Dolayısıyla bıyık kaç yaşında çıkar sorusunun cevabı da sakal ne zaman çıkar sorusunun cevabıyla ilişkilidir. Sakal çıkma yaşı genel olarak 15-16 yaşlarıdır fakat bazı bireylerde bu durum farklı olabilir.
Tıraş Sonrası Yapılacak İşlem
Seyrek sakala sahip kişiler, tıraş sonrasında bazı uygulamalar yaparak sakallarının gürleşmesini sağlamaktadır. Tıraş işleminden sonra tıraş edilen bölgeye bir parça buz sürmek, yüzdeki gözenekleri açar. Bu da sakalların daha gür çıkmasını sağlar.
Sakallarınız gür çıkmıyorsa ve dökülme meydana geliyorsa sarımsak kürünü denemenizi öneriyoruz. Ezilmiş sarımsak ve zeytinyağından hazırlayacağınız sakal çıkarma kürü sayesinde kısa sürede sakallarınıza gür bir görünüm kazandırmış olacaksınız.
15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi soğuk suyla yıkayın. İşlemin ardından cildinizi nemlendirin. Etkili sonuçlar için haftada 2-3 kez tekrar edebilirsiniz.
Aloe vera, kan dolaşımını hızlandırarak kıl foliküllerinin aktivitesini artırır. Sakal kıran hastalığının ilk aşamalarında aloe vera ile yapılacak tedavi, sakalların yeniden çıkmasını sağlayabilir. Bu uygulama için, aloe vera yaprağını kesip içinden çıkan jeli bir pamuk yardımıyla kıl kaybı olan bölgelere sürün.
Eğer sakal bakımı konusunda doğal yağlardan faydalanmak istiyorsanız badem yağı, sarımsak yağı, jojoba yağı veya Hindistan cevizi yağı gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz, artık evde hangisi varsa… Tüm bu yağlar sakalınızda gözle görülür bir parlaklık olmasını sağlayacak.
Başta iyi bir tıraş makinesi alın. Sakalınızı biraz uzatın ve bir kaç gün sonra makineniz ile, çok değil, birazcık çene hattınızı ve yanaklarınızı ortaya çıkaracak şekilde kısaltın. Böylece sakalınızdaki boşluklarınız daha az görülecektir ve ciddiye alınacak kadar da sakalınız olacaktır.
Ergenlik döneminde yoğun olarak salgılanan ve 30'lu yaşlarda salgısı azalan testosteron hormonu, sakal gelişim süreci üzerinde de etkilidir. Bazı erkeklerde aynı oranda hormon salgılansa bile sakalın çıkmaması, seyrek veya cılız çıkması da ise çoğu zaman bireyin genetik yapısıyla ilgilidir.
Sakalların gelişimi ergenlik dönemiyle başlar ancak çoğu zaman ergenlikle beraber tamamlanmaz. Birçok erkekte sakallar yirmi sekiz ve hatta otuz yaşına kadar gelişim gösterebilir. Sakal ekimi de sakal gelişiminin tamamlanmasından sonra çıplak kalan bölgelere yapılmalıdır.
Daha sonra 2005 yılında tekrar edilen klinik deneyler de, hem saçların, hem de sakalların traş edilmesiyle uzaması veya gürleşmesi arasında hiçbir bilimsel ilişki olmadığını göstermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri