Salatalığın yüze faydaları, cilt bakımında yer edinmesine katkı sağlar. Temiz ve kuru cilt üzerine salatalık kabukları yerleştirilir. Kısa bir beklemenin ardından bol su kullanarak yıkayabilirsiniz. Düzenli işlem sayesinde kırışıklık ya da kuruluk gibi cilt problemleri giderilir.
Hazırlama ve Uygulama: Bir kase içerisine 1 adet salatalığı soyduktan sonra ezin, ezilmiş salatanın içerisine 1 veya 2 yemek kaşığı süt ilave ederek bir süre daha ezin. Kıvama geldikten sonra cildinize uygulayın, yaklaşık 15-20 dakika beklettikten sonra ılık su ile temizleyin.
Cilde sürülür ve 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla yıkanır. Cilt lekeleri varsa: 1 yemek kaşığı salatalık suyu ve hindistan cevizi suyu karıştırılır. Pamuk yardımı ile yüze sürülür. Bu maske, cilt lekelerinden sizleri arındıracaktır.
Salatalık iyi bir anti-aging etkisine sahiptir. Bu sayede cildin yaşlanma belirtilerinden korunmasını sağlar. Cildi nemlendirip yumuşatarak kırışmasını önler ve kişinin uzun yıllar genç görünmesine önemli bir katkıda bulunur.
Salatalık, doğal cilt ağartıcı niteliği sayesinde güneş lekelerinin cildindeki görünümünü azaltmada rol oynuyor. Aynı zamanda salatalık maskesi, içerisindeki vitamin ve mineraller ile sivilce, cilt lekesi, göz altı morlukları ve kırışıklık gibi cilt sorunlarını bir adım uzağa taşımada etki gösteriyor.
İlgili 35 soru bulundu
Egzama, mantar ve pullanma gibi oluşabilecek cilt enfeksiyonlarının oluşumunu engelleyen salatalık, doğal cilt ağartıcı özelliği sayesinde güneşin neden olduğu cilt lekelerini yok etmekte önemli rol oynar.
Uzmanların yaptığı açıklamalara göre salatalık , astringent kısaca büzücü etkisi sayesinde ciltteki genişlemiş gözeneklerin küçülmesini aynı zamanda doğal bir cilt ağartıcı özelliği sayesinde ciltte oluşan lekelerin yok olmasını sağlıyor.
Salatalık yenilerek cilt ve göz sağlığı korunur. Bunun yanı sıra yüz maskesi yapıldıktan sonra göz kapaklarına salatalık dilimleri konulur. Bu salatalık dilimleri gözlerde oluşan şişlikleri azaltır. Daha ferah bir görünüm de sağlar.
Salata tüketimi kalori yakmaya değil, vücuda daha az kalorili ve besleyici besinler alınması suretiyle kilo vermeye yardımcı olur. C vitamini, folik asit ve lif açısından zengin olan söğüş salata diyet programı uygulayan kişiler için enerji veren ve tok kalmaya yardımcı olan düşük kalorili iyi bir seçenektir.
Salatalık Maskesinin Cilde Faydaları
Bir kez daha toparlayıcı bir şekilde bahsedecek olursak; salatalığın cildi besleyici ve nemlendirici özelliği çok etkilidir. Ciltte oluşan sivilce izleri ve cilt lekeleri, renk değişimlerinin kısa süre içerisinde kuruyup yok olmasını sağlar.
Salatalık suyunda C ve E vitamini yer alır. Bu vitaminler sayesinde gözenekler sıkılaşır ve kırışıklık önlenir.
Bu buz gibi salatalıkla yüzümüze masaj yapıyoruz. Salatalıkta bulunan anti enflamatuar maddeler ve soğuğun etkisiyle özellikle göz çevresinde ki ince çizgiler, şişlikler azalırken gözenekleri sıkılaştırıyor ve cildin yağlanmasını azaltıyor!
Salatalık içeren bazı maske tarifleri ile sizlerde salatalığın bu olumlu etkilerinden faydalanabilirsiniz. Ciltte oluşan çizgiler, kırışıklıklar, lekeler ve cilt rengini açma da kullanılabilir. Salatalığı ezerek yoğurtla karıştırın, kıvama getirin ve yüzünüze uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın.
Salatalık Maskesi
Büyük boy bir salatalığı yarım saat kadar buzlukta bekletin. Daha sonra silindir halinde keserek biraz soğuk süte bandırıp göz altlarınıza koyun. 15-20 dakika kadar gözlerinizin üzerinde bekletin. Daha sonra tüm yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Aynı işlemi salatalıkları rendeleyerek de kullanabilirsiniz.
Aydınlatır: Salatalık toniği
Yapılışı: 1 orta boy salatalığı iyice yıkayıp kabuklarını soymadan doğrayın ve mutfak robotuna atın. Ortaya çıkan posayı 1 bardak içme suyuyla karıştırıp doğrudan tonik olarak kullanabilirsiniz.
Salatalık kürünün en büyük etki ettiği bölge bel ve göbek yağları olacaktır. Salatalık ve zencefil birleştiğinde bağırsak sistemini çalıştırıp, sindirim sistemini hızlandırma özelliği mevcuttur.
Su içerisinde hiçbir kalori bulunmamaktadır. Bu nedenle çok su tüketimi kişilere avantaj sağlamaktadır. Çok su içmek kilo aldırmanın yanı sıra kilo verdirmektedir. Vücuttaki yağların atılmasına yardımcı olur.
Özellikle gece acıkan ve kilo da almak istemeyen kişiler gece salatalık yenir mi? Sorusunu sorarlar. Salatalık şeker, yağ ve nişasta gibi kilo aldıran şeyleri içermediğinden ve salatalığın önemli bir kısmı su olduğundan salatalık gece tüketilebilir. Hatta gece acıkmaları için birebirdir.
Patates de salatalık gibi iki farklı şekilde kullanılabilir. İnce dilimlerle göz altı torbasına yerleştirilebileceği gibi suyu bir pamuk yardımıyla cilde direkt sürülebilir. Patates uygulamasını göz altı bölgenizde 15 dakika bekletebilirsiniz. C ve K vitamini zengini olan maydanoz göz altı morluklarına iyi gelir.
Ardından temiz bir pamuk yardımıyla göz çevrenize uygulayıp 15-20 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Yüksek su içeriği sayesinde cilde iyi gelen sebzelerden birisi salatalık.
%96 oranında su içeriğine sahip olan salatalık, göz altı derinize ihtiyacı olan sıvı desteğini sağlayacaktır. Yatıştırma ve soğutma etkisi gösterecek olan salatalığın bu özelliklerinden yararlanmak için suyunu çıkarın ve bir pamuk yardımıyla göz altı bölgenize uygulayın.
Beyazlatıcı etkisi ile bilinen doğal özlerden biri de zerdeçal. Zerdeçal tozu, buğday unu ve limon suyunu karıştırarak yüzünüzde 15 dakika bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile cildi yıkayarak temiz ve daha beyaz görünüm elde edebilirsiniz.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
1 kâse yoğurdu 1 tatlı kaşığı yulaf unu ile iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma 1 çay kaşığı kadar bal ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 1 saat soğuması için buzdolabında bekletin. Yoğun kıvama gelen maskenizi boyun ve yüzünüzün her yerine sürün. 30 dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri