Şampuanı saçınızın köklerinden başlayarak saç uçlarına doğru masaj yaparak iyi bir şekilde yaymalısınız. Arzulanan fayda için saçınızın tamamına eşit şekilde dağıldığından emin olmalısınız. Şampuanın etkisini göstermesi için saçınızda mutlaka 6-10 dakika kadar bekletmelisiniz.
Şampuanı dairesel hareketlerle yaklaşık 20 saniye boyunca uygulayın. Şampuanın saç tellerinizden uçlara doğru akmasına izin verin. Şampuanın aksine, saç kremi yalnızca saçlarınıza ve saç uçlarına uygulanmalıdır. Saç kremini 5 ile 7 dakika arası saçlarınızda tutun.
Şampuanı masaj yaparak saç derine uyguladıktan sonra (kepek şampuanı çok kurutucu olduğundan onu saç tellerine bulaştırma), durulamadan önce en az 5 dakika bekle. Uzmanlar, kepek şampuanını duruladıktan sonra saçı normal şampuan ve saç kremi ile yıkamayı önerir.
Saçlarda bulunan yağın tam anlamıyla çözünmesi için saçların banyoda en az iki kez şampuanlanması gerekmektedir. Aşırı şampuan kullanımında ya da her gün şampuanlanan saçlarda ve saç derisinde yan etkiler görülmesi mümkündür. Yapılan kısa bir duşla temiz saçlara sahip olmak mümkündür.
Saçınızı ne kadar sık yıkarsanız saç köklerinizin o kadar çok yağ ürettiği konusunda da uyarıyorlar. Saçınızın kirli olması bir avuç dolusu şampuan kullanmanızı gerektirmez. Örneğin orta uzunlukta bir saçınız varsa en fazla ceviz büyüklüğünde bir şampuan miktarı uygun olacaktır.
İlgili 32 soru bulundu
Çoğu kişi duşta saç taramanın saçlara iyi geleceğini düşünse de aslında duşta saçları taramak saçlara zarar vermektedir. Duş esnasında ıslanan saçlar daha zayıf ve nemli yapıda oldukları için kırılmaya daha müsait olurlar.
Saç bakım uzmanları en doğru şampuan miktarının sadece 10 kuruşluk bozuk para kadar olduğunu söylüyor. Saçınızın kalınlığına göre miktarı bir damla daha artırabilirsiniz de. Saçınızı yıkarken de önce saç diplerine masaj yaparak başlayın sonra kulan arkasında kalan kısımlardan saç uçlarına doğru devam edin.
Ancak etkisi en az 2 ay sonra görülmektedir. Şampuanlar da aynı şekilde en az 2 ayda etkisini gösterecektir. Bu nedenle sık sık şampuan değiştirilmemelidir.
Bir de her zaman aynı şampuanı kullanmayın. Kendinize iki çeşit ürün seçin ve onları dönüşümlü olarak kullanın. Aynı şampuanı uzun süre kullanırsanız, saçınız alışır ve tepki vermemeye başlar. Banyo suyunuz mümkün olduğu kadar ılık olmalı.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Saçlarınızı her gün şampuansız yıkayın. Ancak saçlarınızın doğal yağları ile beslenmesini sağlamak için sık sık yıkanmanız lazım. Saçlarınızın sürekli yıkanması saç boyanız çok hızlı akmasına neden olur. Şampuanla yıkanmamış saçlar demek kurumayan saçlar demektir.
Duş sırasında vücudunuzdan önce saçınıza kullandığınız şampuan veya saç kremi ciltte tahrişe ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Bundan kaçınmak ve cildinizden kalan saç kremi ve şampuanı temizlemek için önce saçınızı şampuanlayın daha sonra ve saç kremi uygulayın.
Sıcak su ile durulamak ya da yıkamak, saç derinizin kurumasına yol açar ki bu da kepeği tetikleyebilir. Soğuk su ya da ılık su saçınız için daha sağlıklı çünkü bu şekilde yıkamak saçlarınızı parlaklaştırır ve daha yumuşak olmasını sağlar. Tamamen soğuk su olmasa da ılık suda yıkamak, sıcağa oranla çok daha sağlıklı.
“Her gün şampuanlanırsanız, saç derinizi tüm doğal yağlarından sıyırır ve kuru, kırılgan saçlara yol açabilir” diyen ünlü kuaför, 'Kuru veya yıpranmış saçlar en fazla haftada iki kez yıkanmalıdır. Eğer saçlarınız zarar görmüşse, haftalık yıkama sayısı daha da azaltılmalıdır' dedi.
Normalde önerilen iki kere yıkanmasıdır. Ama bu yağlı saç ve cilt durumuna göre bu sayı üçe çıkabiliyor. Çok fazla yapılırsa saçımızı yıpratır ve diplerine zarar vermektedir.
Şampuanlar, saça uygulandığında suyla birlikte köpürerek saçı temizler. Kepek sorunu olan saçlar için tercih edilen arındırıcı şampuanlar nasıl saç derisini tedavi ediyorsa, normal yıkanan saçların temizliği de saç derisinin temizlenmesiyle sağlanır.
Şampuanlar Nasıl Kullanılır? Ilık veya soğuk su ile saçı ve saç derisini ıslatın (sıcak su saçı ve derisini kurutur). Avuç içine bir miktar şampuan alın; ellerinizle ovuşturduktan sonra şampuanı saçınıza sürün ve parmak uçları ile saç ve saçlı deriye masaj yapın ve durulayın.
Bebek şampuanlarında daha az sert olan yüzey aktif madde dediğimiz kimyasallar kullanıldığından saç temizliğinde bebek şampuanı kullanmak saçı çok kurutmadan temizler ve yumuşatır. Fakat yetişkinler için etkili, iyi bir temizlik sağlamayabilir. Bu yüzden, saçların birkaç sefer yıkanması gerekebilir.”
İnce telli saçlar kaç günde yıkanmalı? İnce telli saçlar genelde düz olma eğilimindedir, bu da saç tellerinin diğer saç tiplerine kıyasla daha hızlı yağlanması anlamına gelir. Bu yüzden çoğu ince telli saçlı insanın saçlarını her gün yıkaması gerekir.
Saçlarınızı her gün yıkadığınızda, saç derinizde bulunan sebumu da yok etmiş olursunuz. Böyle bir durumda saç deriniz saç köklerinize ulaştırmak için daha fazla sebum üretmeye çalışır. Haliyle siz saçınızı sık sık yıkasanız da, saçlarınızın yağlanma hızı da artar.
Saç tarama sırasında ne çok ıslak ne de çok kuru olması idealdir. Hafif nemli bir saç, taramak için en harika zamandır. Tarama yaparken de sert hamlelerle değil, olabildiği kadar yumuşak bir tarama yapmalısınız. Bu şekilde taradığınızda kırıkların azaldığını göreceksiniz ve saçınız daha sağlıklı durmaya başlayacak.
Bu kadar vaktinizi alması gerekmese de yatmadan önce saçınızı birkaç dakika taramanın gerçekten de faydasını görebilirsiniz. Saçınızı taradığınızda diplerinizde bulunan koruyucu yağlar uçlara kadar ulaşıyor ve parlaklık sağlıyor.
Her gün ya da sık saç yıkamak saç dökülmesine neden olur
Ancak bu durum saç dökülmesini arttıran bir neden değildir. Benzer şekilde saçların daha az yıkanması ve yine yaygın bir inanışa göre soğuk su ile yıkanması saç dökülmesini durdurucu etkiye sahip değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri