Kurumsal imaj reklamı, genel kamunun zihninde belirli bir kurumsal kişilik imajı ile hissedarlar, çalışanlar, tüketiciler, tedarikçiler ve potansiyel yatırımcılar gibi belirli hedef kitleler arasında maksimum olumlu imaj oluşturmayı hedefler.
İmaj, bir insanın bir nesne ile ilgili olarak ilk intibasından ve düşüncelerinden oluşan inançlar topluluğudur. İmaj, bireyin bir öğrenme ve algılama süreci sonunda bir kişi ya da örgüt hakkında sahip olduğu yargı, izlenim ya da değerlendirmedir.
İmajı oluşturan birçok öğe vardır. Bunlar; sözlü ve sözsüz iletişim (beden dili), dış görünüm, düşünme, dinleme, sunum ve yazım tarzı, birikimler, özgüven, özsaygı, potansiyel vb gibi öğelerden oluşur. Burada asıl önemli olan tüm bu öğelerin bir arada harmanlanıp sunulabilmesidir.
Kurumsal imaj, bir kurumun ulaşmak istediği hedef kitlenin zihninde ortaya çıkan resimdir. Diğer bir deyişle kurumsal imaj, hedef kitlenin zihninde, kurum kimliğine yüklenen sıfatlar hakkında varılmış yargılar bütünü olarak ifade edilebilecektir.
İlgili 45 soru bulundu
Marka imajı; herhangi bir markanın yaptığı çalışmalar, kampanyalar, satış stratejileri ve kullandığı dil gibi her türlü faaliyetiyle hedef kitle üzerinde yarattığı izlenimdir.
İmaj çeşitleri; ayna imajı, şemsiye imajı, kurumun algıladığı imaj, yabancı imaj, transfer imaj, mevcut imaj, istenen imaj, pozitif/olumlu imaj, negatif /olumsuz imaj, mağaza imajı, ürün imajı ve marka imajı olarak ayrılmaktadır.
Kurumsal imaj, müşterilerin ve hedef kitlenin gözünde kurumun itibarını belirler ve rekabet avantajı sağlar. İyi bir kurumsal imaj, kurumun marka değerini artırır, pazar payını yükseltir, müşteri memnuniyetini sağlar ve çalışanların motivasyonunu artırır.
İmaj öz, algılanan ve istenen imaj olmak üzere üç seçeneğe ayrılmaktadır. Öz imaj, kendimizi nasıl gördüğümüzü; algılanan imaj, başkalarının bizi nasıl gördüğünü; istenen imaj ise nasıl görmek istediğimizi ve başkalarına göstermek istediğimizi ifade eder.
İmaj, bir kişi ve/veya kurum hakkında başka bir kişinin veya kişilerin ilk elde kafasında oluşturduğu izlenimdir. Bu izlenim, görme, duyma veya hissetme anında başlar, zamanla yerleşik hale gelir.
Bu çalışmalar arasında, şirketin ürün ve hizmet kalitesi, müşteri hizmetleri, reklam ve pazarlama faaliyetleri, çalışan memnuniyeti, kurumsal sosyal sorumluluk projeleri gibi unsurlar bulunabilir ve bu unsurların yönetimi, şirketin olumlu bir imaj oluşturmasına ve sürdürmesine yardımcı olabilir.
Kişisel imaj ise, kişinin iletişime geçtiği ilk andan itibaren bıraktığı etki, çağrışımlar ve anlamlardır. Ses tonumuzdan, kıyafet sitilimize, beğeni ve zevklerimizden, hitap gücümüze kadar birçok nokta diyalog kurduğumuz kişi ya da kurumlara hakkımızda bilgi verir.
Reklam mal, ürün ve hizmetin tanıtılacağı tüketicilerin ya da hedef kitlesinin kolaylıkla anlayabileceği bir dille ifade edilmelidir. Tüketicileri doğrudan etkileme özelliği olmalıdır. Kısa, öz , anlaşılır ve hedef kitleye bilgi verir nitelikte olmalıdır.
Kişisel imaj, kişinin kendini ve başka kişiler tarafından nasıl algılandığını ifade etmektedir (Çakır 2002:27). Kişisel imajı, bireyin resmi olarak tanımlayan Türkkahraman (2004:7) 'a göre, birey sosyal hayatta girmiş olduğu etkileşimler sonucunda kişisel imaj şekillenmekte ve ortaya çıkmaktadır.
3. İstenen (ideal) imaj: Kendimizi nasıl görmek ve başkalarına nasıl “göstermek” istediğimizi belirleyen, iki boyutlu imajımızdır. Öz imaja psikolojide benlik algısı da denmektedir. Kişinin kendini, kendi iç aynasında görme şekli onun öz imajını oluşturur.
Kurumsal imaj; bir işletmede içeride ya da dışarıdaki müşterilerin kuruma yönelik olan izlenim, duygu, düşünce ve genel algılarıdır. Bu algının müşteriler dışında dışarıdaki hedef kitleye yönelik olduğunu da unutmamak gerekir.
Marka İmajı Niçin Önemlidir? Markanın tanınmasını sağlar. Markanın tanınması ile tüketiciler arasında bilinmesi için marka imajının da etkili bir imaj çizmesi gerekmektedir. Marka imajı iyi bir imaj çizdiğinde tüketicilerin marka hakkında daha çok konuştukları görülen bir durumdur.
Bir ürün ya da hizmetin, hedef kitle, satın alanlar ya da bir başka ifade ile tüketiciler tarafından algılanma ve yorumlanma biçimine marka imajı denir. Dolayısıyla marka imajı, bir ürünün ya da hizmetin kullanım özelliklerinden ziyade, hedef kitlede oluşturduğu duygulanımlardan oluşmaktadır.
Kişisel imaj yönetimi, kendimizi daha iyi ifade etmek, etkili iletişim kurabilmek ve kendi değerlerimizi daha iyi sunabilme yönetimidir.
Mesleki imaj, bir insanın meslek hakkında sahip olduğu inançları, fikirleri ve izlenimleridir. Meslek imaj, bir meslek hakkında halkın kafasında oluşan izlenimlerin tümüdür. Bir mesleki imajı belirleyen doğrudan ve dolaylı birçok faktörler vardır.
Kurumsal imajın; kurumun itibarı, kurumun bilinirliği, kurum hakkındaki izlenim ve piyasada bulunan alternatifleri ile kurumun karşılaştırılabilirliği olmak üzere dört temel unsurdan oluştuğu bildirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri