Saç kremleri ve şampuan içeriklerinde kullanılan paraben, cilt tarafından kolayca emilebiliyor. Saç derisinin gözeneklerinden kolayca geçen bu kimyasal madde saçta kuruluk, saç derisini tahriş etme, rengini soldurma ve sonuçta saç dökülmesine kadar giden zararlara neden oluyor.
Görünen o ki, bazı şampuanların içindeki metilizotiazolinon (MIT) olarak bilinen bir kimyasal, saç dökülmesinde önemli bir rol oynuyor. MIT, bakteri, virüs, maya ve küflerin çoğalmasını önlemek için kozmetik ürünlere ya da temizlik malzemelerine sıklıkla eklenen bir kimyasal.
Saç dökülmesi genellikle genetik kökenli olmakla birlikte çeşitli hastalıklardan dolayı da yaşanabilmektedir. Bunun yanında geçici hastalıklar sinüzit, enfeksiyon, bağırsak paraziti saç dökülmesini tetiklerken B12, magnezyum, çinko ve demir eksikliği de saç dökülmelerine yol açar.
Sodyum klorürde saça ve saç derisine zarar veriyor. Saçı kuru ve zayıf hale getirebiliyor ve saç tellerindeki doğal koruyucu bariyere zarar veriyor. Bu da ve kaşıntıya neden oluyor. Saça zararlı olan polietilen glikol, etilen oksit ve dioksan gibi bilinen diğer maddeler de kanserojenler ile de kontamine olabiliyor.
Sülfat içeren saç ürünleri saçın doğal nemini yok edip, saçları kuru, donuk, kıvırcık hatta tülerik hale getirir. Tüm bunların yanı sıra saçları kurutur, kepek ve saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Halk arasında SLS olarak bilinen Sodyum Lauril Sülfat anlamına gelmektedir. Sodyum Lauril Sülfat orta derecede tahriş edici özelliğe sahip bir maddedir.
Doğru bakım yapılmazsa, kimyasal hasar folikül hasarına ve saç dökülmesine bile yol açabilir.
Hande Ulusal; 'Özellikle şampuanı üreten firmanın adı, üretim yeri açık olarak adresi, üretim tarihi, mutlaka barkodu ve barkod numarası bulunması gerekir. En önemlisi de ayrıntılı olarak bütün içindeki etken maddeleri içeren bir içerik listesi bulunması gerekir' dedi. AŞIRI KÖPÜRÜYORSA SAHTE OLABİLİR!
Şampuanlar küçük büyük demeden herkesin kullandığı saç bakım ürünleridir. Piyasada bulunan şampuanların büyük çoğunluğundaysa kimyasal maddeler bulunmaktadır. Şampuanların güzel kokması ve köpürmesi için kullanılan bu maddeler çevreye ve sağlığa oldukça zararlıdır.
Yaklaşık 30'dan fazla sistemik hastalık saç dökülmesine neden olabiliyor. Altta yatan etken genellikle tiroit hastalıkları ve anemi oluyor. Ağır cerrahi işlemler, yüksek ateşli hastalıklar, ağır geçirilen enfeksiyon hastalıkları ve bazen ağır bir gribal enfeksiyon sonrasında da yoğun saç dökülmeleri gözlenebiliyor.
Çay ağacı, lavanta, dulavrat otu ve ozon yağları saç köklerinizi besleyerek dökülmeleri engeller. Kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilen ürünler; yumurta, yoğurt, çilek ve lavanta maskeleri olarak sıralanabilir. Yumurta, limon suyu, süt ve zeytinyağını karıştırarak maske elde edebilirsiniz.
Bıttım Sabunu Saça Faydaları
Özellikle hem erkekler hem de kadınlar saç dökülmesi sorununun sıklıkla yaşarlar. Bıttım sabunu düzenli kullanıldığında saçların dökülmesini durdurur zaman içerisinde güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olunmasını sağlar.
Testosteron kelliğe sebep olmaz hatta düşük testosteronun kortizol hormonunu arttırıp kelliğe sebep olduğuyla ilgili bulgularımız var. Yüksek testosteronun kelliğe sebep olduğu bilinmiyor. Ama daha yüksek testosteron seviyeleri genetik olmakla beraber DHT hormonunun daha fazla üretimini sağlayıp kelliğe sebep olabilir.
Eğer ürünün içeriğine baktığınızda SLS veyahut SLES maddelerini görüyorsanız üründe tuz var anlamına gelir. Bunun yanı sıra bir diğer yol ise şampuanı kullanmak olabilir. Eğer şampuan köpürürse içerisinde tuz olduğu anlaşılır.
Vücutta demir, çinko gibi minerallerin eksik olması saç dökülmesine yol açabilmektedir. Bu gibi durumlarda mineral takviyesi yapılarak saçların dökülmesinin durdurulması mümkün olabilmektedir. Bazı yaşam alışkanlıkları da saç dökülmelerine neden olabilmektedir.
Japon ve Çinli kadınlar cilt bakımı ve sağlıklı saçların sırrını çözmüş gibiler. Bakım sırlarını ise pirinç suyuna borçlular. Asya ülkelerinden Çin ve Japonya'da pirinç suyu uzun yıllardır saç bakımı için kullanılıyor: saçlarınızın uzamasına izin veriyor ve yumuşatıyor.
Sülfatlar, özellikle kıvırcık ve dalgalı saçlar için çok zararlıdır. Bukleler doğal olarak düz saçtan daha kuru olduğundan, sülfatlardan tamamen kaçınmak gerekir. Sülfat, SLS ve SLES içeren ürünler düz saçların da kıvrılıp kırılgan hale gelmesine ve hatta bazen kırılgan olmasına neden olabilir.
Halal (Kurallara ve geleneklere uygun demektir.) Burada kurallara uygundan kasıt ise içeriksel olarak Sülfat, SLS, SLES, silikon, alkol, paraben, parfüm yani insan sağlığına ve vücuduna zarar veren kimyasalların olmamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri