Türksat 4A Uydusu Samsung televizyonlarda Türksat 42E olarak yer alır. 21 Kaydet'i seçin. 22 LNB Ayarları'na giriş yapın. 23 Uydu'yu seçin.
Türksat 4A Uydusu Samsung televizyonlarda Türksat 42E olarak yer alır.
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
1 Televizyon kumandası üzerinde bulunan Menü (Home) tuşuna basarak, Ayarlar seçeneğine giriş yapın. 2 Yayın sekmesine giriş yapın. 3 Uzman Ayarları sekmesine giriş yapın. 4 Manuel Ayarlama sekmesine giriş yapın.
İlgili 27 soru bulundu
Çıkan ekranda yön tuşuyla “Ku_TURKSAT 42E“ seçeneğinin üzerine gelin ve “Enter” tuşuna basarak seçin. “LNB Frekansı" bölümünü "09750/10600” seçin.
Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B uyduları haberleşme ihtiyaçlarını karşılarken, Rasat, Göktürk-1 ve Göktürk-2 uyduları ise gözlem amacıyla kullanılıyor.
9 Haziran 2014 tarihinde test yörüngesinden ayrılıp görev yapması planlanan 42° doğu yörüngesine yerleşmiştir. Haziran 2014 sonu itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır.
1 Televizyon kumandası üzerinde bulunan Menü (Home) tuşuna basın ardından Ayarlar seçeneğine giriş yapın. 2 Destek seçeneğine giriş yapın. 3 Bu Tv Hakkında seçeneğine giriş yapın. 4 Televizyonunuz ile ilgili bilgileri açılan ekrandan kontrol edebilirsiniz.
Türkiye ülkesinde televizyon kanallarının yayınları Türksat 4A uydusu üzerinden yapılmaktadır.
1 Televizyon kumandası üzerinde bulunan Menü (Home) tuşuna basın ardından Canlı Tv üzerinde gelin. 2 Kanal Listesi'ne giriş yapın. 3 Kanal listesi açılacaktır, televizyon kumandasından Sağ yön tuşuna basın ardından Tümü sekmesini seçin. 4 Kanalları Düzenle'yi seçin.
1 Televizyon kumandası üzerinden Menü(Home) tuşuna basın ardından Ayarlar sekmesine girin. 2 Destek seçeneğine basın. 3 Yazılım Güncelleme'yi seçin. 4 Otomatik Güncelleme'yi açın.
TKGS, uydu alıcıları ve Smart TV'lerin ihtiyaç duyduğu tüm kanal bilgisinin TÜRKSAT tarafından yayınlanması ve uydu alıcılarına aktarılan bu bilginin işlenerek, kanal veri tabanlarının güncellenmesi prensibiyle çalışan bir kanal güncelleme sistemidir.
Yetkili servis tarafından kurulum yapılması zorunlu olup ücretsizdir. Yetkili servisten önce ürün ambalaj ve kutusunu açmayınız. Yetkili servis gelmeden kutuyu açmanız durumunda ürün garanti dışı kalacaktır. Ürün garantisi Fatura tarihinden itibaren başlamaktadır.
Önceki nesil uydularımıza kıyasla daha yüksek bir kullanım kapasitesine sahip olan Türksat 3A uydusu, hem uydu haberleşme hizmetleri, hem de Avrupa, Türkiye ve Orta Asya üzerinden doğrudan TV yayınları için kullanılmaktadır.
Türkiye'nin, 3'ü (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B) haberleşme, 3'ü (GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ve RASAT) gözlem olmak üzere aktif 6 uydusu bulunuyor.
AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Türkiye'nin, 4'ü haberleşme (Türksat 3A, Türksat 4A, Türksat 4B, Türksat 5A), 3'ü gözlem (Göktürk-1, Göktürk-2 ve RASAT) olmak üzere aktif 7 uydusu bulunuyor.
Türksat 42e güncel tüm kanallar listesi, uydu frekans ayarlarını manuel olarak yapmak isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türksat ülkemizde yayın yapan şifreli ve şifresiz tüm kanalların resmi yayıncısı olarak biliniyor.
Türksat A.Ş.; 42.0° Doğu ve 50.0° Doğu yörüngesinde sahip olduğu Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularını işletmektedir. Türksat A.Ş. ayrıca 31.0° Doğu yörüngesinde kiraladığı Eutelsat 31A uydusuyla faaliyetlerine devam etmektedir.
Manuel Ayarlama'ya giriş yapın. 12 Turksat 42E uydusunu seçin. 13 Transponder'e giriş yapın ardından Yeni sekmesini seçin. 14 Frekans seçeneğine 12380 yazın.
LNB'ler alış yaptığı uydu sinyallerini güçlendirmekte ve bu sinyaller üzerinde bir frekans çevrimi yaparak yüksek frekanslardaki uydu sinyallerini düşük frekanslara indirmektedir. Uydu anteni üzerinde bulunan LNB'nin zamanla çeşitli çevresel etkilere maruz kalarak özelliklerini kaybetmesi mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri