türk, fars ve hami-sami toplumlarında "ismail" olarak bilinen adın batı avrupa kökenli toplumlarda tekabül ettiği isimdir. "asked of god" "name/heard of god" anlamına da gelen isim.
Samael (İbranice: סַמָּאֵל, romanize: Sammāʾēl, lit. "Tanrı'nın zehri"), Yahudilikte bir melektir. Talmud ve Talmud'un ardındaki ilimlerde bir başmelek, suçlayıcı (HaSatan), baştan çıkartan ve yok edici (HaMaşḥit) olan bir figürdür.
Tevrat metinlerinde Smahel isimli bir peygamber adı geçmekte ve İsrâiloğullarına gönderilen peygamberlerden biri olduğu ve Hârûn aleyhisselâmın neslinden olup, Mûsâ aleyhisselâmın dinini tebliğ ettiği bilgileri geçmektedir.
Tevrat'ın biri yahudilere, diğeri Sâmirîler'e ait olmak üzere iki versiyonu vardır.
İlgili 43 soru bulundu
Yahudiler tarafından dinsel törenlerde okunur (sonradan eklenen 151. kısım hariç). Ayrıca her dindar Musevi her gün bir bölümü okunmak suretiyle bir haftada tamamlanacak şekilde bu kitabı bitirir.
Tevrat kitabı gibi Zebur'da yahudilere inen kutsal bir kitaptır. Yahudiler, Tevrat kitabından sonra kendilerine başka bir kitabın gelmeyeceğini düşünmekteydiler. Hz. Davut'a gönderilen Zebur ile yahudilere ikinci bir kitap inmiştir.
Samuel ya da İsmail, İbranice Kutsal Kitap'ta, Hakimler döneminden Saul hükümdarlığında bir krallık haline geliş ve Saul döneminden Davud dönemine geçişte adı geçen ve kilit bir rol oynayan önemli bir karakterdir. Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar tarafından bir peygamber olarak kabul edilir.
İsrâiloğulları'na gönderilen ve kendisine Zebûr verilen peygamber.
İbrahim (a.s.)'ın görüntü olarak Muhammed (s.a.v.) ' e en fazla benzeyen insanoğlu olduğu nakledilmektedir. Allah'ın dostu sıfatına sahip olan Hz. İbrahim (a.s.)'ın bir diğer sıfatı ise Peygamberlerin Babası sıfatıdır.
Sam'ın neslinden gelen Eber, Hz. İbrahim'in büyük atasıdır. Bu nedenle, Yahudilerin en önemli atası Hz. İbrahim'e “Eber'in neslinden” anlamında İvrî (İbranî), onun konuştuğu dile de İvrit (İbranice) adı verilmiştir.
İbrahim'in büyük atasıydı. Bu nedenle, Hz. İbrahim'e “Eber'in soyundan” anlamında İbrani (İvri), onun konuştuğu dile de İbranice (İvrit) denmişti. İbranî ve İbranice terimlerinin buradan geldiği söylenmektedir.
Tanah'da, elohim (İbranice: אֱלֹהִים) veya ha'elohim, tek bir Tanrıya, özellikle İsrail'in Tanrısına atıfta bulunan İbranice sözcüktür. Diğer zamanlarda ise çoğul tanrıları ifade etmek için kullanıldı.
1837'de Morse cihazın patentini aldı. 1832'de, Morse elektromanyetik telgraf ve Charles T. Jackson'la yaptığı telgraf görüşmelerinde kullandığı Morse Kodları olarak bilinen sinyal alfabesi fikirlerini geliştirdi. 1835 sonbaharında, Morse hareketli kâğıt şerit üstüne kayıt yapan bir telgraf geliştirdi ve sergiledi.
Batı Şeria'daki Filistin köyü Nebi Samuel'de, Kudüs'ün Ramot semtinin 1.3 kilometre kuzeyinde yer almaktadır.
Davut (M.Ö. 1010-940), İslâm inancında İsrailoğulları'na gönderilen ve kendisine Zebur verilen peygamber olarak tanımlanmıştır. Yahudi inancında Kral olarak kabul edilen Davut, Kitab-ı Mukaddes'te “David” ismiyle anılır.
Yahudi ve Hristiyan kaynaklarında
Samuel 17 bölümüne göre Antik Filistinliler, İsrail Kralı Şaul (İslam'da Tâlût) ile savaş halindeydiler ve Câlût her gün İsrail askerlerini düelloya davet ediyordu. Sadece Davud Câlût'un karşısına çıkmaya cesaret edebildi ve onu sapanıyla yendi.
Yahudilikte. Yahudi inancına göre Âdem (Adam), yaratılışın altıncı gününde topraktan yaratılmıştır.
Tevrat, Hz. Musa'dan önceki peygamberlerden sadece Hz. İbrahim hakkında nebi ifadesini kullanmıştır. Bu döneme ait diğer peygamberlerin nübüvvetleri ise rabbinik kaynaklarla sabittir.
Yahudiler Tevrat'a ibranice Tora derler. Yahudi kültüründe Tora terimi öğreti, doktrin, kılavuz, teori, hüküm, kanun, din gibi anlamlara gelir. Bu terim, Hz. Musa'nın kitabına isim olarak kullanıldığı gibi Tanah, Mişna ve onun yorumu olan Gemara ve hatta din bilgini rabbilere ait bütün eserler için de kullanılır.
Tevrat. Tevrat Tanah'ın ilk beş bölümüne verilen isimdir. Çoğu zaman Yahudilerin kutsal kitabının tamamı "Tora" ismiyle açıklanır. İbranice bir terim olan Tora, Arapça'dan Türkçeye geçmiş olan Tevrat'ın karşılığıdır.
Dünya'da toplam 4 tane din bulunmaktadır. Dört tane dinin isimleri İslamiyet, Hristiyanlık, Yahudilik ve Budizm'dir. Bu dinler en çok taraftarı ve inananı olan dinlerdir.
Kutsal kitapların hepsinde de geçmiş peygamberlerden ve yaşadıkları tecrübelerden bahsedilmektedir. Kur'an'a göre bu peygamberlerden birisi de İsa (as)'dır. Tevrat'ta ismi geçmeyen İsa (as), Yahudiler tarafından peygamber olarak kabul edilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri