Sanat Tarihçisi Ne Kadar Maaş Alır? Sanat Tarihçisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Sanat Tarihçisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 18.400 TL civarındadır.
2023 yılı itibari ile 14 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Sanat Tarihçisi maaşları 14610 TL'dir.
Türkiye'de tarihçi maaşı, çalışılan kuruma, deneyime, unvana ve bölgeye göre değişkenlik göstermektedir. Ancak genel olarak, başlangıç seviyesindeki bir tarihçinin aylık brüt maaşı 27.000 TL ile 38.000 TL arasında olabilir. Daha deneyimli bir tarihçinin maaşı ise 47.000 TL'ye kadar çıkabilir.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Millî Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
İlgili 21 soru bulundu
Sanat Tarihi mezunları, sanat yayınevleri ve sanat dergilerinde editörlük, yazarlık veya eleştirmenlik yapabilirler. Bu alanlarda, sanat eserlerini değerlendirmek, eleştirmek ve analiz etmek gibi görevleri yerine getirebilirler.Sanat Tarihi mezunları, müzayede evlerinde de çalışabilirler.
Sanat Tarihi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Sanat Tarihi Bölüm mezunları ilgili bakanlıklara bağlı müzelerde ve koruma kurullarında, valiliklerde, belediyelerde, devletin kültür ve tarih kurumlarında, kütüphanelerde, arşivlerde, sanat merkezlerinde istihdam edebilirler.
Sanat Tarihi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Sanat Tarihi bölümü toplam 45 adet üniversitede bulunmaktadır. SÖZ Puan türündededir.
Sanat Tarihi Bölümü'nün dört yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, devlet müzeleri veya özel müzelerde, arşivlerde uzman ve araştırmacı olarak görev alabildikleri gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kurumlarda, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde, Milli Saraylar Dairesi'nde iş imkânı bulabilmektedir.
Bakan Selçuk, 2018 yılı atama döneminde 5 bin ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sözleşmeli öğretmenliğe atanması döneminde ise Sanat Tarihi alanına 1 kontenjan ayrıldığını ve 1 atama yapıldığını açıkladı.
Profesör Doktor maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 98 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Profesör Doktor maaşları 53550 TL'dir. En düşük Profesör Doktor maaşı 42840 TL iken, en yüksek Profesör Doktor maaşı 105400 TL'dir.
Akademisyenlik, yazarlık, araştırmacılık, öğretmenlik. Tarihçiler, kamu ve özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışabilirler. Müze ve arşivlerde görev alma, gazete ve dergilerde yazarlık ve editörlük, Kültür ve Turizm Bakanlığında uzmanlık, turizm şirketlerinde rehberlik. Tarih bölümü 4 yıllık lisans programıdır.
Mezun olanlar bayındırlık projelerinde, özel müzelerde, akademisyen olarak üniversitelerimizde de görev alabilirler. Aynı zamanda formasyon eğitimi alarak öğretmenlik mesleğinde çalışma imkânı bulabilirler. Turizm alanında rehberlik yapabilirler.
Müze Araştırmacısı maaşları kıdem ve çalışılan kuruma göre değişiklik gösterebilmektedir. 2023 yılı itibari ile 6 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Müze Araştırmacısı maaşları 17270 TL'dir. En düşük Müze Araştırmacısı maaşı 13820 TL iken, en yüksek Müze Araştırmacısı maaşı 36520 TL'dir.
Günümüzde, edebiyat fakültelerinde yer alan sanat tarihi bölümü 4 yıllıktır. Formasyon dersi alanlar sanat tarihi öğretmenliği yapabilir. Bu bölümden mezun olan kişiler televizyon, gazete ve dergilerde kreatif direktör ve danışman olarak çalışabilir.
Staj Koşulları ve Kapsamı (Yükümlülük)
MADDE 3 Sanat Tarihi Bölümü Lisans programına kayıtlı öğrenciler, mezuniyete hak kazanabilmek için gerekli teorik ve pratik ders yüklerini tamamlamanın yanı sıra staj yapmak zorundadır.
Sanat Tarihi (SÖZ) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
"Sanat Tarihi"nin tarih, coğrafya, arkeoloji, arkeometri, antropoloji, paleografya, epigrafi, nümizmatik, kronoloji, etnografya, filoloji bilim dallarıyla ilişkisi vardır ve onlardan bilimsel olarak faydalanır.
Sanat Tarihi Bölümü için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanı 368,18037 ve başarı sıralaması 37347'dir. Bu bölüm için diğer en iyi iki seçenek arasında İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi bulunur.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Okumak için Ne Gereklidir? Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü okumak isteyen kişilerin TYT, YKS ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı alması gerekir.
Sanat Tarihi Bölümü – Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi.
Sanat Tarihi Neden Önemlidir? Bir sanat yapıtının ve bir kültürün gelişim çizgisi ya da sanatçının belirli bir meslek hayatı içinde hangi aşamada gerçekleştiğini belirlemektir. Sanat geleneklerinin şekilsel ve üslupsal gelişimleri bakımından tarihsel bir perspektif içinde değerlendirmeye yarar.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
Sanatın doğuşundan günümüze kadar, dünyada var olan tüm sanatçı ve sanat yapıtlarının en genel anlamda analizlerini yapan akademik bilimsel bir disiplindir (Artut, 2004). Biçimsel olarak sanat tarihi, bir sanat yapıtının, sanatçının ve yapıtla ilişkili öteki bilgilerin incelenmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri