Sararmış dantellerimize: 1 avuç sofra tuzu 1 paket kabarma tozu Bir kalıp beyaz sabun Ilık suda 1,5 saat bekletip sonra durulanır. iyi seyirler.
Ilık su dolu bir leğenin içine süt koyarak sandık lekesi olan eşyalarınızı 3-4 saat boyunca bu suda bekleterek sandık lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Aynı zamanda tuzlu suyun içinde de sandık lekesi olan ürünleri bekleterek lekelerden arındırılmasını sağlayabilirsiniz.
Makinede 40º de yıkanabilir. Beyazlatıcı kullanmayınız. Kurutma yapmayınız. Ütü yapmayınız.
İlgili 31 soru bulundu
Sıcak suya biraz sabun, biraz da tuz ekleyin. Sararmış dantelleri bu suda 2-3 saat bekletin. Ardından bol su ile durulayın. Bu yöntemleri uygulayarak dantellerinizi temizleyebilir ve uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Sarı lekeleri temizlemek için karbonat da kullanabilirsiniz.
Çeyrek bardak karbonatı sıcak suya batırılmış havluların üzerine serpin. 1 saat kadar beklettikten sonra çamaşır makinesinde soğuk suyla yıkayın. Sararmaların azaldığını belki de yok olduğunu görebilirsiniz.
Çamaşır makinesinde dantel yıkamak için hassas çamaşırlar için üretilmiş herhangi bir çamaşır deterjanını gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Böylelikle dantellerinizin yapısında hiçbir değişiklik ve bozulma meydana gelmeyecektir.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Karbonat ve oksijenli su, sarı lekeleri çok kısa süre içerisinde ortadan kaldıran mucizevi bir karışımdır. Karbonat ve oksijenli su bir kabın içerisine konur ve karıştırıldıktan sonra sarı lekenin üzerine dökülür. Bu işlem genelde 1 defa uygulandığında sarı leke ortadan kalkar.
Sandık lekesinin en büyük nedeni çeyizlerin, kıyafetlerin, kumaşların sandık içinde uzun süre havasız kalmasıdır. Bu yüzden mevcut sandık lekelerinden kurtulduktan sonra düzenli aralıklarla sandık içindeki malzemelerinizi havalandırarak bu sorunun önüne büyük ölçüde geçebilirsiniz.
Sirkeyi su ile karıştırdıktan sonra leke üzerine uygulamanız gerekir. İşlemi tamamlamanın ardından yarım saat bekleyerek lekenin çözülmesine yardımcı olabilirsiniz. Ardından kıyafeti yıkayarak koltuk altı bölgesinin temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
Dantelli çamaşırlar, ürünün üretim aşamalarında kullanılan kumaşların ve tekstil boyalarının özelliklerine bağlı olarak çamaşır makinesinde yıkanabilmektedir.
Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın. Özellikle penye, gömlek ve yazlık kumaşlar için etkilidir.
Öncelikle çamaşır makinesinin sıkma devri ve suyun sıcaklığı yüksek olmamalıdır. Sıkma devrinin 0-400 arası olması, suyun sıcaklığının da 30 derecede olması idealdir. Ayrıyeten tül perde makineye katlanarak atılmalıdır. Son olarak makineden nemli olarak çıkardığınız tül perdenizi direkt olarak asmalısınız.
Oldukça hassas bir dokuya sahip olan dantelli ürünlerin mutlaka elde yıkanması gerekir. Çamaşır makinesinde yıkanması çamaşırın hem formunda hem de kumaşında deformasyonlara neden olabilir. Ayrıca sütyenlerin askı ve aksesuarlarında, külotların ise bel bantları ile aksesuarlarında esneme ve kopmalar yaşanabilir.
Yumuşatıcı kullanmadan, sadece soft bir deterjan seçerek makinenizin hassas program ayarında olmasına özen gösterin. Dantelli elbiselerinizi ise yine maksimum 30 derecede yıkayabilirsiniz. Ancak dantelli elbiseniz şifon ya da ipek gibi gibi detaylara sahip ise kuru temizlemeye verebilirsiniz.
Goblen kumaş genellikle büyük ebatlarda üretiliyor. Hem bu nedenle hem de ağır bir kumaş olmasından ötürü çamaşır makinelerinde ve kuru temizlemecide yıkanması uygun değildir. Temizlik için bir bez ve temizleyici yeterlidir.
Amonyak ve sirke
Beyaz sirke de havluları dezenfekte eder ve yumuşak, ferah kokulu hale getirir. Sirkeyi çamaşır deterjanı bölümüne koyun ve sonra amonyağı ekleyin. Bu ürünleri kullanırken eldiven giyerek ve maske takarak kendinizi koruyun. Makineyi tam devir yıkamaya getirin.
Bunun için giysinizi sıcak suda ıslatın ve suya limon suyu ekleyin. Bir saat kadar bekletip güzelce yıkayın. Daha sonra temizlendiğini görebilirsiniz. Karbonat da beyaz çamaşırlarınızı beyazlatmanız için etkili yöntemlerden biri olabilir.
Havluları beyazlatmak için çamaşır sodası, beyaz sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Çeyizlik havlu hangi programda yıkanır? Dantel havlu kenarı varsa 30 derecede, hassas programda beyaz sirke ile yıkayabilir, havlulardaki sararma, kirlenme ve kokuların tümünü giderebilirsiniz.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
Beyazların yıkanma derecesi, kumaş türüne göre değişiklik gösterse de ideal sıcaklık 60 derece olarak kabul edilir. Bu sayede arzu edilen kar beyazı rengini elde etmek mümkün hâle gelir.
Bir galon kaynar suya bir bardak kabartma tozu karıştırın, ardından ocaktan alın ve kirli beyaz çamaşırları ekleyin. En az bir saat veya gece boyunca ıslanmalarını bekleyin. Sodyum bikarbonat, onları donuk bırakan pamuklu giysiler üzerindeki toprağı kesmeye yardımcı olacaktır. Her zamanki gibi yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri