Tüzel kişiler, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi internet adresindeki (www.riskmerkezi.org) "Rapor Başvuru" adımından başvuruda bulunabilir. Bunun için, www.riskmerkezi.org adresinden veya 444 99 69 numaralı Müşteri İlişkileri Merkezinden bilgi alabilirsiniz.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
Rapor başvurusu hakkında 444 99 69 no.lu Müşteri İlişkileri Merkezi'nden detay bilgi alabilirsiniz. Rapor başvurusu için tıklayınız.
İkinci yöntem: Findeks İnternet Şubesi ya da Mobil Şube'den Kredi Notu ya da Risk Raporu alınmak istenen kişi ya da kurumun bilgileri girilerek kendisine sistem üzerinden otomatik SMS gönderilmesi sağlanır. SMS'e onay verildiğinde rapor görülebilir.
Risk Merkezi üyesi banka ve banka dışı finansal kuruluşlardan kullanılan kredilerin limit ve borç bilgilerinin yer aldığı raporlardır.
İlgili 38 soru bulundu
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi internet adresindeki (www.riskmerkezi.org) "Rapor Başvuru" adımından yeni rapor başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için, www.riskmerkezi.org adresinden veya 444 99 69 numaralı Müşteri İlişkileri Merkezinden bilgi alabilirsiniz.
e-Devlet Risk Merkezi Raporu'nda kredi notu yer almıyor. Kredi notu öğrenmek için Findeks ya da banka şubelerinden ücret karşılığında hizmet alınabilir.
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
KKB raporları; yani risk raporu ve kredi notu aylık olarak güncelleniyor. Bu periyotlar, Findeks tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda değiştirilebilir.
Risk Merkezi Rapor Başvuru, Teslim ve Başvuru ücreti tahsilatı işlemlerine Bankamızca aracılık edilmektedir. 444 99 69 numaralı Risk Merkezinin Müşteri Hizmetlerini arayabilirsiniz.
Kredi, kredi kartları, protesto edilmiş senetler, karşılıksız işlemi yapılmış çek ve sonrasında ödenen çekler ile ibrazında ödenen çek bilgileri içeren Risk Merkezi tarafından hazırlanan rapordur.
Findeks Risk Raporu; kredi taleplerinde, düzenli ödeme yapacağınız alışverişlerinizde referans olur. Findeks'ten kendi Risk Raporunuza ulaşabileceğiniz gibi, farklı bir kişinin ya da kurumun raporunu da alabilirsiniz.
Risk Raporu, halen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişini gösteren rapordur. Risk raporunuz sayesinde kullanmış olduğunuz tüm bireysel kredili ürünlerin geçmiş dönem bilgilerini ve bu bilgiler kullanılarak oluşturulan Findeks Kredi Notunuzu öğrenebilirsiniz.
Kredi kartınızın limiti artsın istiyorsanız öncelikle gelir durumunuzun iyileştiğini belgelemelisiniz. Gelir durumunuzda herhangi bir değişiklik yoksa kredi notunuzu arttırmaya yönelik işlemler yapmalısınız. Kredi notunuzun yüksek olması sizin kredi kartı limiti arttırma başvurunuzu olumlu etkileyecektir.
Findeks Risk Raporu; tüm bankalardaki kredi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarınızın borç ve limit bilgilerini öğrenebileceğiniz, ödemelerinizi ve bu ürünlere dair daha pek çok detayı tek bir yerden takip edebileceğiniz rapordur. Findeks Kredi Notu'nu oluşturan faktörleri bu rapor üzerinde görebilirsiniz.
Müşterimiz olsanız da olmasanız da en yakın Halkbank şubesine uğrayarak risk raporunuzu temin edebilirsiniz.
Findeks Risk ve Çek Raporları ile Findeks Paketi. Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından düzenlenen Findeks Risk ve Çek Raporları artık TEB'te! KKB (Kredi Kayıt Bürosu) risk raporunuzu tüm TEB Şubeleri'nden ve CEPTETEB İnternet Şubesi'nden alabilirsiniz.
Kredi Notu; 1 - 699 çok riskli, 700 - 1099 orta riskli, 1100 - 1499 az riskli, 1500 - 1699 iyi, 1700 - 1900 çok iyi aralıklarında değerlendirilmektedir ve bankaların kredi vermesi için kredi notunun 1500 ve üstü olması gerekmektedir. Kredi notu 0-1900 puan arasında hesaplanır.
Riskli kredi notu kapsamında değerlendirilen; yani puanı 1 ila 699 arasında olan kişiler, bloke teminatlı kredi kartlarına başvuru yapabilir. Notu 700 puan ve üstünde yer alan banka müşterilerinin ise çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olmaları mümkün.
Her finans kurumunda farklılık gösterebilmekle beraber yaklaşık olarak; “0-699 en riskli, 700-1099 orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 çok iyi” şeklinde gruplama yapılabilir.
Kredi Notu 1 Ayda Kaç Puan Yükselir? Kredi notunuzu ayda en az 100-150 puan artırmanız mümkün.
700 - 1099 puan aralığı: Kredi alınması yalnız kefil veya ipotek gösterilerek mümkün olabilir. 1100 - 1499 puan aralığı: Az risk grubuna sahiptir. Büyük olasılıkla kredi alabilir.
Kredi skoru 1.500 ile 1.900 arasında olanlar kolaylıkla kredi alabilirler. KKB puanı 0 ile 1.099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en tereddütte kaldığı grup az riskli gruptur, yani 1.100-1.499 arası.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri