Engellere çarpma, düşme ya da nesnelerin düşme tehlikesinin bulunduğu yerler; İşletme tesisleri içinde işçilerin çalışmaları esnasında dolaştıkları bölgelerde, birbirini takip eden sarı ve siyah ya da kırmızı ve beyaz renk şeritleriyle işaretlenecektir.
İşaretlerin boyutu, engelin ya da tehlikeli bölgenin büyüklüğü ile orantılı olmalıdır. Sarı–siyah ya da kırmızı–beyaz şeritler yaklaşık olarak 45 derece açıyla ve aynı büyüklükte boyanmalıdır. arasında ve araçlarla yayalar arasında, emniyetli bir mesafeyi belirtecek şekilde çizilmelidir.
Uyarı İşaretler
Sarı zemin üzerine siyah piktogram, siyah çerçeve ile ifade edilir.
*Sarı zemin üzerine siyah piktogram, siyah çerçeve (sarı kısımlar işaret alanının en az % 50'sini kapsayacaktır.) Yasaklayıcı işaretler:Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işaretlerdir.
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
İlgili 43 soru bulundu
Kırmızı ve beyaz uyarı işaretleri, aşırı genişliğe sahip araçların (örn. aşırı geniş tarımsal araçlar) olduğunu gösterir.
Karayolları Genel Müdürlüğü Trafik İşaretleme Standartları 2020 kitapçığında yer alan ifadeye göre bu işarete kontrol kesim levhası deniliyor. Olası bir acil durum anında bu tabeladaki bilgileri paylaşarak olayın meydana geldiği konuma yardım çağırmak mümkün.
Kırmızı renkteki trafik işaretleri tehlikeli durumları sürücülere bildirmek amacıyla kullanılır; çoğu üçgen şekilindedir.
İlk bakışta hiçbir anlam ifade etmeyen, içi boş kırmızı bir ters üçgen olan ve aslında yol ver anlamına gelen levha ise belki de en farklı şekle sahip olan trafik levhası.
Yasaklayıcı İşaretler; Daire biçiminde, beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi (kırmızı kısımlar işaret alanının en az %35'ini kapsayacaktır. Uyarı İşaretleri; Üçgen şeklinde, sarı zemin üzerine siyah piktogram, siyah çerçeve (sarı kısımlar işaret alanının en az %50'sini kapsayacaktır).
Sarı renkli işaretler Uyarı işaretleridir. Dikkatli ol, önlem al, kontrol et gibi. Mavi renkli işaretler Zorunluluk işaretidir.
Ölüme dair kabul görmüş bir işaret olan kuru kafa, savaşlardaki öneminin yanı sıra, özellikle de vanitas natürmort sanat eserlerinde yaşamın kırılganlığını ve kısalığını simgelediği için felsefi bir anlama da sahip.
Engellere çarpma, düşme ya da nesnelerin düşme tehlikesinin bulunduğu yerler; İşletme tesisleri içinde işçilerin çalışmaları esnasında dolaştıkları bölgelerde, birbirini takip eden sarı ve siyah ya da kırmızı ve beyaz renk şeritleriyle işaretlenecektir.
Kırmızı; tehlikeli hareketlerin yasak olduğunu, “Dur, kapat, düzeneği acil durdur, tahliye et” anlamına gelen tehlike alarmını ve yangınla mücadele ekipmanlarının yerini göstermek için kullanılır. Sarı; “Dikkatli ol, önlem al, kontrol et” mesajı vermek için kullanılır.
(1) Mavi: (2) Parlak turuncu: Sadece dairevi bir şekil içinde kullanıldığında emniyet rengi olarak kabul edilir. Emniyet işaretleri dışında sarı yerine kullanılabilir.
2 – Yasaklayıcı Levhalar
Genellikle yasaklayıcı levhalar; kırmızı çerçeveli, diyagonal çizgili ve yapılmaması istenen davranışlar konusunda talimatlar bulunan levhalardır.
Kırmızı...Aşkın ve arzunun rengidir. Mutluluğu temsil eder ve kişinin iştahını açar. En uyarıcı renk olarak kabul edildiği için insanların üzerinde canlandırıcı, kışkırtıcı ve heyecan verici bir etki yaratır.
Yangınla mücadele ekipmanının bulunduğu yerler, işaret levhası ve kırmızı renkle kalıcı şekilde işaretlenecektir. 2.1.2. Konteynır ve borular üzerindeki işaretler ek-3'te belirtildiği şekilde olacaktır.
Hız sınırının değişiklik gösterdiği yollarda kullanılır. Eğer hız sınırı uzun bir yol boyunca geçerliyse 10 km'de bir levha tekrar edilir. Yandaki işaret azami hız sınırının 50 olduğunu bildirir. Azami demek en yüksek demektir.
50 Azami Hız Sınırlaması Anlamı Gidişli Gelişli Yol Levhası İşareti Tabelası
Yine devlete ait olup halk arasında TEM olarak bilinen, şehir dışına çıkıldıktan sonra belli mesafede ücret alınan otoban yolların tabela rengi ise yeşil. Ancak son yıllarda yap-işlet-devret modeliyle yapılan özel sektör tarafından işletilen ücretli yolların tabelaları da yeşil renkte.
Yol kenarında bulunan küçük beyaz levhalara 'kontrol kesim levhası' adı veriliyor. Bu tabelalar, Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) bakım ağına dahil yollar üzerinde yolu tanımlamak ve yoldan kaynaklanan sorunların yerinin belirlenmesi amacıyla kullanılıyor. KONTROL KESİM LEVHASI NASIL OKUNUR?
Yolda, içinde beyaz bir yatay çizginin bulunduğu kırmızı bir yuvarlak levha gördüğünüzde bu işaretin anlamını bilseniz iyi olur. Zira bu levha, her türlü aracın girişine kapalı yol, anlamını taşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri