Gelinliğin rengi sararmışsa, elbiseyi beyaz bir bezle kaplı bir yüzeye yerleştirin ve üzerine birkaç damla beyaz sirke damlatın. Sirke, rengi sararmış olan noktaların üzerine yerleştirilerek, rengi canlandırmaya yardımcı olabilir.
Gelinlik Temizliği Sonrası Ambalajlama
Beyaz kumaşlardan ve tüllerden tasarlanan gelinliklerin ışığa maruz kalması zamanla sararmasına neden olur. Bu nedenle saklama sırasında kutuya koymak son derece iyi bir yöntem olabilir.
Temizleme yaptıktan sonra gelinliğinizi size verdiğimiz kılıfta saklamanız gerekiyor. Gelinliğinizi ayrıca altı ayda bir havalandırmalı ve ilk günkü halini koruması için emek vermeniz gerekiyor. Gelinliğinizin sararmaması adına gelinliği koyduğunuz kutuyu güneş ışığına maruz bırakmamanızı tavsiye ederiz.
Elde yıkayabileceğiniz gibi çamaşır makinesinde gelinliğinizi ters çevirerek hassas programda yıkayabilirsiniz. Gelinliğin sararmasını önlemek için muhafaza ettiğiniz ortamın nem almadığından emin olmanızda fayda var. Aynı zamanda kâğıda sarıp özel kutusunda saklayarak dayanıklılığını artırabilirsiniz.
Gelinliğin düğmelerini ve fermuarlarını kapatın ve ters yüz edin. Düşük ısıda, bir buhar ütüsü kullanarak gelinliğin kırışıklıklarını açın. Ütüyü gelinliğin kumaşına çok yakın tutmamaya özen gösterin. Eğer gelinlikte sert kırışıklıklar varsa, buharlama işlemi sırasında hafifçe çekiştirerek açabilirsiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Gelinlik kuru temizleme, birçok durumda 1-2 gün sürer.
Ev tekstilinde ve narin çamaşırların yıkanmasında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Gelinlikler hassas kumaşlardır. Yıkanırken hassaslığının bozulması, yapısında değişikliğin olmaması için ıslak yıkama yerine kuru temizleme yapılabilir.
Gelinlik eteğinin temizliği
Düğün gününün en hasar alan gelinlik bölgelerinden biri etek uçları olacaktır. Tamamı kirli olan bu kuyruk ve etek ucu bölgesini küvetinizde hazırladığınız ılık bir köpüklü suya batırarak bir süre bekletmelisiniz. Ve birkaç dakika etek uçları ovalamanız yeterli olacaktır.
Gelinliğinizi çamaşır makinesinde yıkamak istiyorsanız gelinliğinize zarar vermeyeceğini onaylayan bir bakım etiketi yoksa, hiçbir koşulda gelinliğinizi çamaşır makinesinde yıkamayın. Eğer tüm gelinliğinizin yıkanması gerekiyorsa, büyük ihtimalle gelinliğinizi elde yıkamak için kendi banyonuzu seçeceksiniz.
Akıllarda takılan tek soru, gelinlik beyaz olmak zorunda mıdır? Elbette hayır. Beyaz renk masumiyetin, saflığın ve temizliğin simgesi olduğu için bu renkte olma geleneği yayılmıştır. Son dönemlerde tercih edilen krem, nude, pembe tonlarında gelinlikler de ön plana çıkmıştır.
Pek çok inanışa göre damadın düğünden önce gelini gelinlikle görmesinin uğursuzluk getireceği düşünülüyor. Bu inanış günümüzde batıl inanç olarak görülüyor. Üstelik damadın da gelinin bu heyecana ortak olması gerekir. Eğer gelin dilerse, gelinlik denemeye damat ile gidebilir.
Gelinlik Ütülemede Buharlayıcı Kullanımı
Sıcak suyu buharlayıcı içerisine doldurun. Gelinliğinizi bir askıya güzel bir şekilde asın ve buharlayıcının ucu ile gelinliğinizin kırışık bölgelerini ütülemeye hemen başlayın.
Bridal Buddy gelinliğin altına giyiliyor. Üstelik kullanımı da çok kolay. İnce bir lastik iple gelinliği bir torbaya toplar gibi toplama imkanı sağlıyor. Böylece gelin kimseye ihtiyaç duymadan yalnız başına tuvalete gidebiliyor.
Kuru temizleme işlemlerinde boya, kolalama ve ütüleme işlemleri de bulunmaktadır. Giysilerin ya da tekstil ürünlerinin boyanması için de bu tarz salonları başvuru yapılmaktadır. Aynı zamanda sadece ütüleme işlemleri de yine bu salonların sunduğu hizmetler içindedir.
Farbalı Tarlatanlar. Tarlatanın içinde bulunan teller, gelinliğin kabarıklığını ayarlamak için kullanılır. Tarlatanda ne kadar tel kullanılırsa gelinlik o kadar kabarık olur. Ancak tarlatanda gelinliğinin kabarıklığını ayarlamak için tek yöntem teller değil.
Kuru temizleme, giysileri suda yıkamaktan farklıdır çünkü giysileri temizlemek için su ve deterjan gibi normal çamaşır yıkama ürünleri yerine çözücüler kullanılır. İşlem, giysinin bir çözücüye batırılmasını, ardından çalkalama yoluyla kir parçacıklarının giysiden ayrılmasını içerir.
Hiçbir şeyi aceleye getirmeden, mükemmel sonuca ulaşabilmek için düğüne en az üç ay kala gelinliğini seçmen gerek. Tarzına ve bütçene en uygun gelen markaları ya da tasarımcıyı belirledikten sonra, düğün tarihinden maksimum 6 ay, minimum 3 ay önce gelinlik randevunu alarak beğendiğin modelleri deneyebilirsin.
İlk olarak gelinliğinizi diktirmek mi istiyorsunuz yoksa hazır almak mı istiyorsunuz buna karar vermeniz gerekir. Kişiye özel bir gelinliğin dikilmesi ve hazırlanması 4 ila 6 aylık bir süre alabiliyor. Hazır gelinlikler için gereken tadilat süresi ise 1 ya da 2 ay içerisinde tamamlanabiliyor.
Pek çok kültürde beyaz (düğünde giyilsin ya da giyilmesin) saflığın, sadeliğin ve ruhaniliğin rengi olarak tanımlanıyor. Bu özelliği ile beyaz renk okumak, düşünmek, rahatlamak ya da zihni kaygılardan arındırmak için planlanan alanlar için de mükemmel bir seçeneğe dönüşüyor.
Tül kumaş yumuşak ve zor kırışan bir özellikte olduğu için gelinlik ve duvak yapımında kullanılmaktadır.
İncili duvaklar gerektiğinde buhar püskürtülerek ütülenir. Kendiniz rahatlıkla takıp çıkarabileceğiniz şekilde hazırlanmıştır. Ayrıca kuaföre veya minik tel tokalara ihtiyaç kalmadan saçlar bozulmadan topuz ve düz saçlara rahatça takılır çıkarılır.
Gelinlik tülleri yumuşaklığı, parlaklığı ve gözenek sıklığına göre çeşitlendiriliyor. Duvaklarda genel olarak yumuşak, küçük gözenekli ve mat tüller kullanılırken etek kısmında geniş ve parlak tüller tercih edilebiliyor. Gelinlik tülleri, genellikle gelinliğin etek kesimine kabarıklık vermek için kullanılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri