Kaynar suda yaklaşık 5-10 dakika kaynatılan emzikler bütün bakteri ve mikroplardan arınarak hijyenik hale gelir. Bunun dışında emzik ve biberon temizliği için özel üretilen sterilizatörlerin kullanımı da hijyen ve sağlık açısından oldukça faydalıdır.
1.Adım: Biberon, emziği ve diğer aparatlarını rahatça temizlemek için bir tencere bulun ve içerisine su koyarak kaynatmaya başlayın. 2.Adım: Su kaynadıktan sonra biberon şişesi, emzik ve yardımcı aparatları içerisine koyun. 3.Adım: Bütün bu parçaları suyun içerisine tamamen batırın ve en az 5 dakika boyunca kaynatın.
Silikon yapay bir maddedir; sıcaklık ve UV ışınları gibi dış etkenlerden dolayı renk değişimi görülebilir. Bu renk değişimi genelde hafif bir sararma olarak gözükür; ancak bu durum hijyen ile sağlık açısından bir tehdit oluşturmaz ve emziğin kullanımını olumsuz etkilemez.
Sararan biberon temizliğini karbonat ile yok etmek için öncelikle biberon içerisinde kalıntı varsa onları yok etmek için kaynar su ile biberonu çalkalayın. Kalıntılar yapışmış ise fırça kullanmanız gerekir. Ardından ocakta kaynatılan suyun içerisine bir yemek kaşığı karbonat ekleyin.
İlk kullanımda emzik, mutlaka kaynamış suda 5 dakika kaynatmak suretiyle temizlenmelidir. Emzik, geleneksel yöntem olan su ile kaynatılarak temizlenebileceği gibi sterilizatör kullanılarak da sterilize edilebilir. İlk 6 aylık dönemde emziğin her gün dezenfekte olması gereklidir.
İlgili 27 soru bulundu
Ateş üzerinde kaynattığınız suyun içerisine biberon, emzik modelleri ve diğer aparatları koyun. Bu ürünlerin suyun tamamen içerisine gömülmesini sağlayın. Daha sonra, en az 5 dakika boyunca biberon ve emziği kaynatın. Kaynayan su, bakteri ve diğer dışşal etmenlerin kaybolup gitmesini sağlayacaktır.
Çalkalama sonrası, tencerede ya da su ısıtıcıda su kaynatın ve kaynattığınız suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat eklenmiş kaynar suyun içine biberonun tüm parçalarını birbirinden ayrılmış halde koyun. Tüm parçaların tamamen suyun içinde kalmasını sağlayarak 5-10 dakika boyunca kaynar suda bekletin.
Karbonat, Sirke ve Limon
Bu doğal ürünler sayesinde sararmış birçok materyali beyazlatmak mümkündür. Az miktarda karbonatı yine az miktarda su ile karıştırıp macun kıvamında bir karışım elde edin. Bu karışımı diş fırçası ile sararan telefon kılıfınıza sürün ve ardından yıkayıp kurulayın.
Biberon emziğini Lindos doğal bulaşık sabunu ile elde yıkayabilirsiniz. Ardından biberon başlığının tam hijyenini sağlamak için birazdan anlatacağımız şekilde kaynatma yöntemiyle dezenfeksiyon sağlayın. Biberonun tüm parçaları plastikten oluşuyorsa elde yıkama yapmayı tercih edebilirsiniz.
Biberon Ne Kadar Sürede Değiştirilmeli? Biberon emziğinin değişimini gerekli kılacak durumlar aslında biberonlar için de geçerli. Uzmanlar, beslenmenin sağlıklı ve hijyenik bir şekilde devam edebilmesi adına bir biberonun maksimum 6 ay boyunca kullanılması gerektiğini ifade ediyor.
Biberonların emziklerini her 3 ayda bir değiştirmenizi öneriyoruz.
Güvenli su kaynaklarına erişimin yaygınlaşmasıyla birlikte bu işlemin sıkça gerçekleştirilmesine ihtiyaç kalmamıştır. İlk kullanımdan önce ve belki daha sonra periyodik olarak sterilizasyon işlemi gerçekleştirilebilir. Ancak her kullanımdan sonra biberon sterilizasyonuna gerek yoktur.
Çocuğunuzun dişleri çürüyebilir.”, • Güvenlik ve hijyen sebeplerinden dolayı emziği bir ila iki ay kullanımdan sonra değiştirin.
Karbonat, oksijenli su ve tuzkarışımını beyaz kıyafetinizde oluşan sarı lekelerin üzerine sürün. Kıyafetinizi bu şeklide yarım saat bekletin. Daha sonra beyazlarınızı çamaşır makinenizin içine atın. Makineden çıkardığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Bulaşık Makinesinde Yıkamak
En pratik ve etkili seçeneklerden biridir. Yine su ile kalıntıları temizlenmiş olan parçaların bulaşık makinesi içinde yıkanması sağlanır. Burada makinenizin biberonlara özel programı varsa bunu kullanmanız önerilir.
Ön temizliği yaptıktan sonra biberon kapağı, emziği ve şişesinin etrafını kaynatarak yıkamanız işinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü kaynamış su bakteri ve farklı mikropların tamamen yok olmasında en büyük etkendir.
Biberonun, her kullanımdan sonra biberon temizleyici ile temizlenerek mama kalıntılarından arındırılması da bebeğiniz için dikkat etmeniz gereken hijyen kurallarından biridir.
Kullandığınız biberon bulaşık makinesinde yıkamaya uygun değil ise sıcak su, biberon fırçası ve biberon yıkama deterjanı ile temizlik sağlayabilirsiniz. Ardından çok iyi durulayın ve kuru, temiz bir bez üzerinde kendi halinde kurumaya bırakın. Biberonun içini bir bezle kurulamaya çalışmayın.
Biberon Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebek en az 1 yaşına gelene kadar biberonun bulaşık makinesinde yıkanması önerilmez.
Çamaşır deterjanı, limon, tuz ve su, ana malzemelerimiz. 2 litre suyu kaynatın. 3 limonun suyunu sıkın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Limon suyu ve çamaşır deterjanını da ekleyin ve kıyafetinizi yaklaşık 40 dakika bu karışımda bekletin ve sonra yıkayın. 2- Daha da beyaz, çok beyaz!
Sirke ile Temizlemek
Temiz, boş bir sprey şişesinde bir ölçü sirke ile bir ölçü suyu karıştırın. Çözeltiyi plastiğin üzerine püskürtün. Plastiği tamamen ıslatan sirke çözeltisiyle plastiğe bolca püskürtün. Sirke, sert yüzeyleri dezenfekte etmenin yanı sıra yağ, küf ve sert su lekelerini çıkarmada iyidir.
Çamaşır Suyu ile Telefon Kılıfı Temizleme
Bir ürünü beyazlatma denildiğinde akla ilk gelen şey elbette çamaşır suyu olacaktır. Evlerin demirbaş temizlik ürünü olan çamaşır suları, inatçı kir ve lekelere karşı çok etkilidir. Çamaşır suyu, şeffaf telefon kılıfını da temizlemek için etkili bir yöntemdir.
Hemen Kullanımdan Önce Yıkayın: Yeni bir plastik biberon aldıysanız veya daha önce kullanılan bir biberonu tekrar kullanacaksanız, öncelikle ılık suyla yıkayın. Biberon Temizleme Fırçası Kullanın: Biberon temizleme fırçasıyla plastik biberonun içini ve dışını temizleyin.
Biberonu, kilitleme halkasını, AirFree hava boşaltma parçasını (varsa) ve emziği ayırın. Tüm parçaları yumuşak bir fırçayla temiz bir kasede yıkayın (yalnızca hafif bir sabun kullanın). Yiyecek kalıntılarını temizleyin ve iyice durulayın.
Doğal bileşenli elde yıkama bulaşık sabunları da emzik temizliği için ideal ürünlerdir. Bebek bünyesine zarar veren kimyasal bulaşık deterjanlarından kaçınılmalıdır. Bu deterjanlar, içeriğindeki kimyasal bileşenler nedeniyle; bebeklerin sağlığını riske atabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri