Yağdan sararan parkeleri temizleme vakti! Hiç üzülmeyin, bunun da bir çözümü var. Bir miktar beyaz sirkeyi su ile inceltin. Parkelerin sararan yerlerini güzelce silin. Parkeleriniz parlamaya hazır!
Parke dostudur ve asla levhaya zarar vermez. Burada elma sirkesi yahut beyaz sirke kullanılır. Su ile bir karışım yapılması gerekiyor. 2 litre suya 1 su bardağı sirke koymanız yeterli. Dikkatli olun, yüzeye sadece dümdüz sirke dökmeyin.
Laminat parke üzerindeki ağır lekeler için az miktarda ispirto veya sirke kullanabilirsiniz. Lekeli yüzeye az miktarda sirke döküp 3-4 dakika bekledikten sonra kuru ve yumuşak bir bez ile silin.
Eğer temizlik için kimyasal kullanmak istemiyorsanız, Arap sabununu (sıvı veya jel) bir fincan sirke ile karıştırarak kullanabilirsiniz. Bu doğal karışım sayesinde parkeleriniz pırıl pırıl bir görünüme kavuşur. Dikkat etmeniz gereken ikinci önemli nokta ise parke yüzeyleri ve sıvı temas süresidir.
Yeni yapılmış olan ve eskimemiş olan parkeleri parlatmak için bir kova suyun içerisine sirke veya arap sabunu katılması gerekmektedir. Ardından mikrofiber bir bez yardımı ile birlikte parkelerin silinmesi gerekli görülmektedir. Oldukça başarılı sonuçlar elde edilmekte olan bir yöntem olduğu söylenebilmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
Sileceğiniz bezin ıslak değil nemli olmasına dikkat etmeli ve iyice sıkmalısınız.Parke temizliğinde deterjan kullanırken kesinlikle fayans temizleyici, çamaşır suyu, bulaşık detarjanı gibi kimyasallar kullanmamalısınız.
Fayans, laminat parke, ahşap temizliğinde…
Beyaz sirke tüm bu yüzeylerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir.
Tozunu aldığınız parkenin ilk kirini almak için içine hiçbir şey katmadığınız saf su ile silin. Piyasada bulunan ahşap temizleyicisini ekleyerek ılık su hazırlayın. Yumuşak yapıya sahip mikrofiber bez ile çok ıslatılmadan parke temizliği yapılabilir.
Temizlik suyuna katılan sirke parkelerin rengini soldurur, bu nedenle ahşap zeminlerde sirke kullanımından uzak durulmasında fayda vardır. Bunun yerine ahşap malzemelerin temizliği için üretilmiş ve fiyatı çok da pahalı olmayan ürünler tercih edilebilir.
Çoğu durumda günlük temizlikte ılık su kullanılarak dahi pratik parke temizliği için nemli bez kullanılabilir. Zeminde her zaman daha fazla kir olduğundan dolayı daha fazla temizlik gerektirir. Verilen emekten tasarruf sağlamak adına ev temizliği için üretilen bir ahşap temizleme ürünü kullanılmalıdır.
Karbonat parkeler içinde son derece önemlidir. Daha temiz parkeler için karbonat kullanarak temizlemesini yapabilirsiniz. Bir kova sıcak su ve yarım bardak karbonat ile temizleme işlemlerini yapabilirsiniz. Silme işlemi ile parkelerin parladığını hatta var olan çiziklerin bile ciddi oranda kalmadığını göreceksiniz.
Laminat parke temizliği süresince, arap sabunu kullanmak oldukça başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlar. Arap sabunu yapısı itibariyle parlaklığı koruyan doğal temizlik ürünleri içinde yer alır. Ve kullanımı ile ilk günkü parlaklık kazanılır.
Sirke, Su ve Bulaşık Deterjanı ile Parke Temizliği
Tüm malzemeler bir kova içine alınır ve karıştırılır. Bu temizleme solüsyonu parkede bulunan kirlerin, tozların ve akarların yok olmasını sağlar. Özellikle evinde evcil hayvan besleyen kişiler için ideal bir solüsyondur.
Buhar makineleri parkenin altındaki suyu hızlı ve etkili bir şekilde kurutur. Nem alıcılar suyu havadan emerek parkenin altındaki suyu kurutmaya yardımcı olur. Bu yöntem aynı zamanda evin nem oranını da düşürür ve böylece kalıp küf ve diğer enfeksiyonların büyümesini önlemeye yardımcı olur.
Parke nasıl temizlenir sorusunun birden çok cevabı vardır. Bu açıdan doğal temizlik istiyorsanız, sabunlu su ile katmanlar halinde fırçalamalısınız. Zeminin ne kadar kirli olduğuna bağlı olarak temizleme kovasına sıvı sabun veya yüzey temizleyici ekleyebilirsiniz. Sonrasında ise paspası iyice sıkın ve zemini ovalayın.
Parkeleriniz eskidi ve görünümünden hiç memnun değilsiniz ya da artık zeminlerinizde farklı bir renk görmek istiyorsunuz. Peki, parkeleri değiştirmenin -akıllara gelen ilk çözüm olsa da- tek yol olmadığını biliyor muydunuz? Parkeleri boyayarak da yer döşemelerini yenilemeniz mümkün!
Çamaşır makinasına atılmadan lekelerin üstüne beyaz sirke sürmek yeterli olacaktır. Beyaz sirkenin cam ve fayans yüzeylerde kullanılması için herhangi bir yardımcı temizlik ürününe gerek yoktur. Tek başına da sirke kullanılabilir ancak çok kirli yüzeylerde çamaşır suyu ile birlikte kullanılması tavsiye edilmektedir.
Beyaz sirke ile temizlik yaparken dezenfekte eder, koku giderir, kireç çözer ve doğal bir şekilde temizlersiniz. Kısacası öteki temizlik malzemelerinin yapabildiği her şeyi, daha çevreci bir şekilde gerçekleştirir.
Sirkeli su ile toz almak, evdeki eşyalarda bulunan bakterileri yok etmeye yardımcı olur. Çamaşır suyu ve diğer temizlik ürünlerinden rahatsız olanlar için doğal ve zararsız bir tercihtir. Egzama ve kaşıntıyı giderici özelliği olan sirke, ev temizliğinde gönül rahatlığıyla kullanılır.
Laminat parke aşındırıcı kimyasallar yerine ahşap temizleyici veya sıvı bulaşık deterjanı ile temizlenmelidir. Ilık suya 1-2 ölçek eklenir. Yumuşak bir bezle ıslak kalmayacak şekilde silinir.
Vileda İle Parke Temizliği
Her türlü zemin döşemelerinde bu aracın yardımına başvururuz. Çünkü pratikliği ve hijyeni öne çıkarır.
Parke Temizliği İçin Gerekli Malzemeler:
Yer sileceğiniz bir paspas, mop ya da bez. Vim Beyaz Sabun Yüzey Temizleyici veya Vim Arap Sabunu Yüzey Temizleyici.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
Parke yüzeyleri parlatmak için çoğu ev hanımı yer silme suyunun içerisinde sirke koyar. Ancak bu durum oldukça yanlıştır. Çünkü sirkenin içerisinde yer alan asit miktarı, parke zeminlerin renginin ağarmasına neden olabilir. Bu tarz inatçı lekelerde, lekenin üzerine sirkeyle müdahale etmekten vazgeçin.
Evinizin yüzeylerini kimyasal kullanmadan temizlemek istiyorsanız sirke ve karbonat kullanabilirsiniz. Bir su bardağı sirke içerisine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve üzerine de bir su bardağı su ilave edin. Karışımı bir şişe içerisine doldurarak iyice çalkalayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri