Tüy sarartma işlemi, epilasyon cihazının görmeyeceği kadar ince tüylerin beyazlatılması işlemidir. Bu nedenle epilasyon yapılabilen tüm bölgelere uygulanır. Tüy sarartma işlemi uygulandığı anda bölgedeki kıllarda beyazlama görülür. Uygulama yapıldıktan birkaç hafta sonra beyazlayan tüyler dökülmeye başlar.
Tüy sarartma yöntemi lazerle gerçekleştirilir. Genelde lazer ile epilasyon yapıldıktan sonra geriye kalan ince tüyleri hedefler. Melanin yapısında değişiklik yapılarak tüylerin neredeyse görünmez olmaları sağlanır. Söz konusu epilasyon işlemini uygulayabilmek için Q switch adı verilen bir lazer kullanılır.
Lazerle Tüy Sarartma Kalıcı mıdır? Lazerle tüy sarartma işlemi kalıcı değildir. Kıl köklerinde zayıflama görülebilse de yeni tüyler zamanla eskisi gibi uzamaya devam eder. İşlem kişinin tüy uzama hızına göre ortalama 1-2 ayda bir tekrarlanabilir.
Lazerle Tüy Sarartma Uygulaması
Hedefe çok hızlı bir şekilde atış yapar. Bu sayede çevreye ısı kaçışı engellendiğinden direkt hedef odaklı bir işlemdir. Lazerle tüy sarartma işlemi ayrıca başka dokulara da zarar vermez. Tüylerin yanmadan sararmasına neden olur.
Yeşil olarak hasat edilen ürünlere etilen verilerek olgunlaştırma işlemine sarartma denir. Bu işlem özellikle yeşil olarak pazarlama imkanı bulunmayan narenciye ve muz gibi ürünlerde uygulanmaktadır. Tonajdan pazarlamaya birçok konuda avantaj sağlayan sarartma işlemi dünyada yaygın olarak uygulanmaktadır.
İlgili 34 soru bulundu
Merhabalar, Alexandrite dalga boyuyla yapılan lazer epilasyon işlemlerinde ayva tüylerinin tetiklendiği vakaların olduğu doğrudur. Size Buz Lazer epilasyon yaptırmanızı öneririz, Buz Lazer epilasyon ayva tüylerinde tetiklenme yapmaz ve ayva tüyleri gibi ince tüylerde de etkilidir.
Yüzde ki tüylerden rahatsız olan birçok kişi bu yöntemi tercih etse de farklı sebeplerde dolayı da Q-Switch lazer tüy sarartma işlemi yapılabilmektedir. yüz ve vücudun diğer bölgelerinde ki şeftali tüy olarak adlandırılan ince tüylerin görünmez hale getirilmesi için bu yöntem kullanılmaktadır.
Lazer ile tüy sarartma işlemi; seans seans yapılır, iki seans arası yaklaşık 1.5 aydır. İşlemden hemen sonra kıllar açık renk alır, daha az görünür hale gelir ve bir dahaki seansa kadar açık renk kalır.
Tüy sarartma işleminin herhangi bir cilt hastalığınız yoksa, yan etkisi yoktur. Uygulamanın hemen sonrasında, lazer uygulanan bölgede kızarıklıklar görülebilir. Ancak bu kızarıklık birkaç saat içerisinde normal haline döner ve hasta günlük yaşantısına devam edebilir.
Lazerle Tüy Tedavisi
Lazerle tüy sarartma tedavisi yapılan kıllar beyazlatılarak rahatsız edici görünüm ortadan kaldırılır. Birkaç hafta içinde de bu tüylerin büyük çoğunluğu dökülür. Acı hissinin en az olduğu lazer epilasyon uygulamalarından biridir. Ciltte canlılık ve parlaklık yaratır.
Uygulama ağrısız ve acısızdır sadece küçük bir batma hissi oluşabilir. Uygulamanın ardından kişiyi rahatsız edecek hiçbir acı hissedilmemektedir. Uygulama sırasında tüylerin hemen beyazladığı farkedilir. Bunların yanı sıra, uygulama ciltte herhangi bir leke ve yanığa da yol açmaz.
Pek çok kişi lazer epilasyon denen bu yöntemi duymuş olmakla birlikte lazerle tüy sarartma genelde bilinmeyen bir konudur. Lazerle tüy sarartma, epilasyon lazerinin göremediği ince fakat kahverengi/ siyah renkteki tüyleri hedef alarak onların sararmasını sağlar ve kişiyi kozmetik açıdan daha iyi gösterir.
Her cilt tipine uygun bir uygulama olan lazerle tüy sarartma işleminde yasal olarak bir yaş sınırı bulunmamakla birlikte işlem, gelişim çağındaki kişiler için önerilmemektedir. Bununla birlikte eğer kıl kökleri uygunsa 16 yaşındaki kişilere lazer ile tüy sarartma işlemi yapılabilmektedir.
Derimiz koyulaşırken tüylerimizin açılmasının ardında bazı sebepler yatar. Cilt rengini üreten hücreler canlıdır. Saçlar ve tüyler ise keratin yapılı ve ölü dokulardır. Dolayısıyla güneş cilt rengini koyulaştırırken tüyleri sarartır.
Tüyleri sarartmak
Ancak çok tavsiye edilen bir yöntem değildir; çünkü henüz kesin bir bulgu olmasa da kullanıcı deneyimleri, tüy sarartma yönteminin, kıl köklerini beslediğini öngörmektedir. Yani tüy sarartıcı kullandığınızda kıl kökleriniz beslenerek tüyleriniz daha sert ve olduğundan daha koyu renkli çıkabilir.
Esmerlerde tüy sarartıcı kullanırken ürünün doğal ve hafif bir etki sağlamasına dikkat etmek önemlidir. Aşırı beyazlatıcı veya güçlü kimyasal içeren ürünler, esmer tene sahip kişilerde istenmeyen sonuçlara yol açabilir, cilt tahrişlerine neden olabilir.
2 ölçek sarartıcı krem ile 1 ölçek activatör kremi karıştırma kabı içinde spatula ile iyice karıştırınız. Hazırladığınız karışımı rengini açmak istediğiniz tüylerin üzerine tüyleri tamamen kaplayacak şekilde spatula ile sürünüz. Tüylerin yoğunluğuna göre 3-10 dakika bekleyiniz ve ılık su ile iyice durulayınız.
Q-Switch Lazer sonrasında, lazerle leke tedavisi veya dövme silme işlemi son derece kolay uygulamalardır. Çoğu durumda hastalar, hafif bir batma hissi dışında acı hissetmezler.
Tüyleri güçlendirmeden sarartan formülü sayesinde kol ve bacak bölgelerinde rahatlıkla kullanılabilir. Yüz, kaş, kirpik, göğüs, perianal ve genital bölgede kullanıma uygun değildir.
Lazer epilasyon uygulaması ile istenmeyen bölgelerde bulunan kıllardan % 90 oranında kurtulmak mümkündür. Bu sayede yapılan işlem tamamlandığında gözle görülür bir etkisi olacaktır. Belirlenen seanslar zamanında uygulanması durumunda kıllarda çoğalma olmayacaktır.
Regl döneminde lazer epilasyon yaptırmanın tıbbi bir sakıncası da yoktur. Sadece regl döneminde kişi daha hassaslaşabilir ve kişinin ağrı eşiği daha düşük olabilir diye regl döneminde lazer epilasyon yaptırılmaması önerilir.
Tüy sarartma işlemi Q-switched lazer ile yapılır. Aslında epilasyonda kullanılan alexandrite ve Nd-YAG lazer dalga boyunun çok kısa sürelerde bölünmüş aralıklarla güçlü biçimde verilmesiyle etki gösterir.
Alexandrite lazer epilasyon ile yapılan işlemlerden sonra dökülen tüylerin yerine yenisi çıkabilir. Ancak daha sonra 3 hafta içerisinde bu tüyler de tamamen yok olur. Böylece vücudunuzdaki tüylerin bir daha çıkması söz konusu olmaz.
Yüz bölgesindeki tüylenme, kıl döngüsünün zamanı genellikle hormonlarla ilgilidir. Bu nedenle yüzdeki tüyler için epilasyon öncesinde iyi bir değerlendirme yapılmalıdır. Epilasyon için Alexandrite, Diod ve Nd-yag lazer sistemleri kullanılmaktadır. Yüz için en uygun olan lazer sistemi Nd-yag lazerdir.
Q-switch lazer tedavisi hamilelik döneminde uygulanmaz. Yine cildinde herhangi bir enfeksiyon ya da alerjik sorun olan kişilere de uygulanamaz. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan ve dövme sildirme, akne izi gibi cilt lekelerinden kurtulmak isteyen kişilere Q-switch lazer uygulanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri