Telefon neden şarj olmuyor 📴 iPhone veya Android telefonunuzun şarj olmamasının birkaç nedeni olabilir. Kablo, şarj cihazı, priz veya adaptör arızalanmış olabilir. Şarj bağlantı noktasında kir ve pislik birikmiş olabilir. Şarj işlemini kesintiye uğratan bir uygulama yüklü olabilir.
Adaptör Işığı Yanıp Sönüyor: Kısa devre sebebi ile ışık yanıp sönebilir. Bu durum arızalanan parçalar olduğuna işaret etmektedir. Adaptör sigortayı artırıyor: Sigortayı attıran adaptör kesinlikle prize takılmamalıdır. Bu ciddi bir sorundur ve adaptörün hemen tamir edilmesi gerekir.
Genellikle yüksek akım, kısa devre, sürekli elektrik kesintileri veya şasi sebebiyle bozulmalara uğrarlar. Kullanıcı hatasından, aşırı ısınma durumundan, sert darbeler aldığından dolayı da adaptörlerin bozulduğu gözlemlenir.
Bu uyarıları birkaç nedeni olabilir: iOS aygıtınızdaki şarj bağlantı noktası kirli veya hasarlı olabilir. Şarj aksesuarınız kusurlu veya hasarlı olabilir ya da Apple sertifikalı olmayabilir. USB şarj aletiniz aygıtları şarj etmek için tasarlanmamış olabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Apple şarj kablolarının sık sık yıpranması, birçok kullanıcı tarafından endişe vericidir. Bu durumun nedeni, kabloların yapısındaki bazı sorunlardır. Kabloların yapısındaki malzeme kalitesini de ele alırsak bu malzemeler, zaman içinde yıpranabilir ve kolayca kırılabilir.
Şarj soket girişinde siyah,turuncu ve yeşil renkte oldukça farklı görünen kabarcıklar meydana gelir. Şarj soket içerisinde meydana gelen bu kabarcıklar oksitlenmeye işaret eder. Böyle bir durumda da telefon şarj soketi arızalanır ve telefonunuz şarj olmaz.
Evet, prizde şarj aleti bırakmak elektrik tüketir. Ancak bu durum her cihaz için geçerli değil. Bazı cihazlar, şarj aletini prizde bıraktığınızda kendilerini beklemeye alır. Bu durumda şarj aleti, cihazın pil seviyesini izler ve pilin tamamen dolması durumunda enerji akışını keser.
Eğer şarj aleti orjinalse bir sıkıntı olmaz. O şarj aletleri bağlandıkları cihazla iletişim kurarak o cihazın destekleyeceği kadar akım veriyorlar. Orjinal şarj aletlerinde cihazın desteklediği maksimum akımdan fazla akım verme durumu pek görülmez çünkü üreticiler bunun için önlem alıyorlar.
Sık kullanımı ve plastik yapıları nedeniyle hızlı bir şekilde hasar gören şarj cihazları, aynı zamanda tamir edilebilmektedir.
Akıllı telefonların şarj soketlerinde yaşanan temassızlığın en büyük sebebi cihazın telefona takılırken veya çıkarılırken aşırı bir şekilde şarj girişi yerinin zorlanmasıdır. Şarj soketi bağlı bulunduğu kısımdan ayrılmaya başlar. Lehimi, kablosu kopar ya da kırılma/çatlama yaşanabilir.
Şarj girişi önünde olmalı ve ekran düz bir yüzeye bakmalı. Kürdanın pamuklu ucunu girişin arka tarafına doğru sür. Ekran aşağı bakacak şekilde kürdanı girişe sok. Yukarı doğru iterken sola ve sağa hareket ettir, pamuğun düşmemesine dikkat et. Kirler çözülene kadar bu hareketi tekrarla.
Şarj portu arızalanmış veya tozlanmış olabilir. Güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol edin. Şarj kablosunun düzgün takılmamış olabilir.
Şarj soket değişimi işlemi ortalama 30 dakika ile 45 dakika arasında sürmektedir. Şarj soket değişimi için hem kargo aracılığı ile cihaz yollanabilmektedir hem de servisimize gelip cihaz bırakılabilmektedir.
Şarj Soketi Bozuldu Değişim Fiyatı Ne Kadar
Şarj soketi değişim fiyatları genel olarak 50 TL ile 150 TL arasında farklılık göstermektedir.
Sahte şarj aletinde usb giriş yerinin üst kısmında çentik var ve kenarlıklar daha yüksek olur. Kesinlikle unutulmaması gereken bir şey var: Hiçbir çakma firma bir ürünü üretirken bire bir aynısını üretemez çünkü bunu yaparsa orjinalini yapan firmaya milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda bırakılır.
Prizler şalterden kapatıldığında enerji direkt durdurulur. Fakat bu durumun tam tersi olarak prizde takılı şarj aletinin ucunda cihaz olsun olmasın fark etmeksizin şalter açıksa elektrik harcanmaya devam eder. Bu durum şarj cihazının ömrünü de kısaltır.
Kaynaklar. Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Nadir olarak zararı olmaz.
Evdeki elektrikli aletlerin fişleri prizde kaldığı sürece elektrik harcamaya devam ediyor. Senede 330 TL gibi bir rakam, sırf prizde bırakılan fişler yüzünden fatura olarak ödeniyor.
Prizler ve fişler aslında her ne kadar göz ardı edilse de büyük risk taşıyor. Öyle ki Kırıkkale'de 4 katlı apartmanda yatak odasında prize takılı kalan şarj cihazından yangın çıktı. Elektrik kaynaklı kaza ve yangınlara yol açan bir diğer sebep de, prizde takılı bırakılan şarj cihazının orijinal olmaması.
3. Nasıl Temizlenir? Şarj soketini temizlemek için uygun araçları kullanmak önemlidir. Kompresör hava spreyi veya küçük, yumuşak bir fırça, şarj soketini temizlemek için kullanılabilir. Ancak temizlik işlemini yaparken dikkatli olmak ve soketteki bağlantılara zarar vermemek önemlidir.
Şarj Soketinde Temassızlık Neden Olur
iPhone telefonlarda meydana gelen şarj soketindeki temassızlığın nedenleri: Şarj soketinin kirlenmiş veya tozlanmış olması Şarj soketinde arıza meydana gelmesi şarj soketinde temassızlığa neden olmaktadır.
iPhone X şarj soketi değişimi 500 TL'dir. iPhone 8 Plus için değişim ücreti 200 TL'dir. iPhone 8 şarj soketi değişimi 200 TL'dir. iPhone 7 Plus şarj soketi değişim ücreti ortalama 200 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri