Özellikle sarımsak yedikten sonra, taze nane çiğneyebilir veya elma yiyerek koku oluşuma karşı önlem alabilirsiniz. Yemekten önce ve sonra suyla seyreltilmiş elma sirkesi içebilirsiniz. Elma sirkesi iyi bakterileri desteklerken, sindirimde ortaya çıkan kokuya karşı da etkilidir. Yemeğin üzerine yeşil çay içebilirsiniz.
Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir. Araştırmalar bu besinlerin, içeriklerindeki bazı maddeler sarımsak kokusuna neden olan organosülfür bileşiklerinin parçalanmasını kolaylaştırdığı için, koku giderici etkisi olduğunu gösteriyor.
Sakız Ağız Kokusu Konusunda Etkilidir
Fazla vaktiniz yoksa, nefesinizi hızlı şekilde tazelemek için sakız çiğneyin. Sakız, sarımsak kokusunu geçici olarak maskeleyecekve arkasında taze bir koku bırakacaktır.
Bunlardan biri sirke ve limonlu su. Bir cezveye 1 bardak su, bir miktar elma sirkesi ve bir adet limonu sıkarak kısık ateşte kaynatın. Bu yöntem ile eve sinmiş kokular tamamen yok olacaktır. Pratik yöntemlerden biri olan mum yakmak sarımsak kokusunu yok etmek için bir alternatiftir.
İlgili 16 soru bulundu
Kavrulmuş sarımsakları yedikten sonra 24 saat boyunca bol bol su için, taze sebze ve meyveler tüketin. Ana yemek olarak da yine hafif, mümkünse kolayca sindirilebilir, protein açısından zengin yemekler tercih edin. Rafine, yani işlenmiş şeker ve gıdalardan da uzak durun.
Aslında kokusuz bir gaz olan doğalgaz, doğalgaz kaçağı olması durumunda kolayca anlaşılabilmesi için çürük sarımsak kokusuyla kokulandırmıştır. Benzer bir koku duyduğunuzda; Kapı ve pencereyi açıp, ortamı havalandırınız. Ana vanayı kapatınız.
Sarımsak ve soğan gibi güçlü kokulu yiyecekler içeren bir yemek sırasında veya sonrasında bir bardak az yağlı veya tam yağlı süt içmek kötü kokuyu önlemede faydalıdır. Portakallar diş hijyeni sağlarlar. Birçok insanda ağız kokusuna yol açan bakterileri yok etmek için yeterli tükürük üretimi yoktur.
Evden limon yiyerek çıkın
Ağız kuruluğuna neden olan burun eğriliği, burun eti büyüklüğü ya da alerji gibi durumlar giderilmelidir. Tükürük salgısını arttırması için limon yemek ya da şekersiz sakız çiğnemek sabahları oluşan ağız kokusunu gidermek için etkilidir.
2-Ilık tuzlu su ile gargara yapın
Tuzlu su ile gargara yapmak, ağız kokusunu durdurmak için doğal ve pratik bir yöntemdir. Bir bardak suya yarım çay kaşığı tuz koyarak her bir yudumu yaklaşık 30 saniye ağzınızda çevirin ve tükürün.
Önce içip sonra ellerinize sürün: Türk kahvesi ve çay.
Demlenip kalmış çay veya Türk kahvesi telvesi ile elinizi ovarak yıkamak da sarımsak ve benzeri kokulardan büyük ölçüde kurtulmanıza yardımcı olacaktır.
A, B1 ve C vitaminleri açısından zengin olan sarımsağın kan şekeri, kolesterol ve kan basıncını düzenleme, bağışıklığı güçlendirme, karaciğeri koruma, antioksidan yapısı sayesinde bakteri, mantar ve parazitleri uzak tutma gibi faydaları bulunur.
Sarımsağın yan etkisi sadece kokusu. Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek. O yüzden halkımız kokusunu dert etmesin.
24 saat geçse de, koku gitmez Koku gidermenin öncelikli yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir; kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile, koku hala nefesinizde ve terinizde hissedilir.
Limon veya Limon Suyu: Limon suyu, sarımsak kokusunu nötralize etmeye yardımcı olabilir. Bir dilim limon yiyebilir veya suyunu içebilirsiniz. Süt Ürünleri: Yoğurt, süt veya peynir gibi süt ürünleri sarımsak kokusunu hafifletebilir. Süt ürünleri, kokuyu nötralize etmeye yardımcı olabilir.
Sarımsağın yutularak tüketilmesi, vücuda enerji verirken bedenin daha dinç ve daha sağlıklı olmasına da destek olur. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı etkilidir. Mantar lezyonlarının çoğalmasını engellerken kaşıntıyı da hafifletir. Sarımsak tüketmek, yüksek tansiyona iyi gelir.
Prof Saraçoğlu'nun ağız bakımı için önerdiği Adaçayı ile her gün ağız temizliği yapıldıktan sonra bir defa gargara yapmak ağızda oluşabilecek bakterilere ve ağız kokusuna karşı oldukça etkilidir.
Ağzınızdan kokular geliyor ve siz bundan rahatsız mı oluyorsunuz? Gün içinde mutlaka 2 litre kadar su için. Su veya soda içen birisinde tükürük bezleri harekete geçer ve koku yapan tüm maddeler kendiliğinden yok olur. Her diş fırçalama işleminden sonra dil temizliğini mutalaka yapın.
Elma sirkesi, yüksek oranda antioksidan içerir ve ağız kokusunu önlemek, bağırsakları çalıştırmak, parazitleri temizlemek, ağrıları hafifletmek, vücudu toksinlerden arındırmak ve yağ yakımını başlatmak gibi birçok faydası vardır. Genellikle yemeklerde sos olarak kullanılır veya su ile karıştırılarak içilir.
Doğru ve etkin diş fırçalama,diş ipi ve dil fırçası kullanımı, varsa protezlerin temizliğinin sağlanması önem taşıyor. - Çinko içeren gargaralar ve sakız kullanımı işe yarıyor. - Bol ve sık su tüketilmesine dikkat etmek gerekiyor. - Aç kalmamak ağız kokusunu engellemede etkili oluyor.
Ağız kokusu elma sirkesi ile de yok edilebilir. Bir bardak su ve bir kaşık sirke ile karışım hazırlayın ve için. Gün içinde bir fincan yeterli olacaktır. Hem midede hem de ağız içinde oluşan bakterileri elma sirkesi ile temizleyebilirsiniz.
Ağzımın koktuğunu nasıl anlarım? Ağız kokusu yaşayıp yaşamadığınızı anlamanız için bileğinizin iç tarafına tükürün ve 10 – 15 saniye kadar bekleyin. Süre dolduktan sonra tükürüğünüzü koklayın. Eğer kötü bir koku alıyorsanız ağız kokusu yaşadığınız anlamına gelmektedir.
Bu da nefesin ve derinin kokmasına neden oluyor. Ancak kötü kokusuna rağmen bu madde damarların genişlemesini sağlayarak, yüksek tansiyonu da düşürüyor ve kan akışını hızlandırıyor. Organlara daha fazla oksijen taşıyarak kalp üzerindeki baskıyı azaltmaya yardımcı oluyor, tansiyonu düşürüyor.
Bazı bakteriler bağırsaklarda ve sindirim sisteminde enfeksiyona neden olabilir. Bu, normalden daha yüksek bir gaz hacmine ve kuvvetli kokuya sebep olur. Sindirim sistemi enfeksiyonu olan kişilerde, sıklıkla karın ağrısı ve ishal görülür. Bakteriyel bir enfeksiyonunuz olup olmadığını anlamak için doktorunuza görünün.
Gastroözefageal Reflü: Mideden yemek borusuna mide içeriği ve besin artıklarının geri kaçması olarak tanımlanan reflü hastalığında, mide içeriğinin ve besin artıklarının kötü kokusu ağza ulaşabilir ve ağız kokusu yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri