Bir gecelik tedavi Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya sebep olabilir, ama bu belirtiler bir kaç saniyede kaybolacak, endişelenmeyin. Ayrıca, sarımsak bu uçukların sebep olduğu genel acıyı azaltabilir ve uçuğu bir kaç saat içinde ortadan kaldırabilir.
Sarımsağın da uçuğa iyi geldiği belirtiliyor. Sarımsak ezildikten sonra uçuğun üzerine sürüldüğünde uçuğun geçme süresi hızlanır. Yoğurt ve elma sirkesi gibi yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirir.
1- 1 diş sarımsağı ezin. 2- Doğrudan uçuk olan bölgeye ezmiş olduğunuz sarımsağı uygulayın. 3- Sarımsak uçuktaki şişkinliği azaltmanın yanı sıra iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. 4- 5 veya 10 dakika bekledikten sonra yıkayabilirsiniz.
Aloevera yağı bu şekilde dudak uçuğunu tedavi edecek ve dudak uçuğu problemlerinizden kurtulmuş olacaksınız. Aloevera yağını günde istediğiniz kadar uygulayabilirsiniz. Dudak uçuğuna mucizevi bir çözüm getirmektedir. Aloevera yağı dudak uçuğunun kurumasını ve hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
Uçuğun iyileşmesini hızlandırmak için C vitamininden yararlanabilirsiniz. Portakal başta olmak üzere, lahana, yeşil biber, brokoli, greyfurt, kivi ve çilek bol miktarda C vitamini içerir. Bunların yanında sarımsak, vanilya özü, bal, propolis, kanuka balı ve arı sütü de uçuğa iyi gelen şeyler arasında yer alır.
İlgili 44 soru bulundu
Genellikle uygulanan ve olumlu sonuç gösteren ürünler; süt, sirke, sarımsak, aloevera, nane yağı, çay ayacağı gibi bitkisel içerikli ürünlerdir. Bu ürünlerin pamuk ve ya kulak çubuğa yardımı ile uçuğa sürülmesi uçuğu rahatlatır ve kısa sürede iyileşmesini sağlar.
Nemlendiric özelliği olan vazelin uçuğu yumuşatabilen özelliktedir. Kulak mapuğu yardımıyla uçuğa sürdüğünüz vazelin, bakterilerden koruduğu ve yumuşattığı için uçuğun kaşıntısını azaltır ve iyileşmesine katkıda bulunur. Vazelin deride görülen çatlak ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar.
Belirtiler hafif veya şiddetli olabilir ve genellikle virüsle temas ettikten sonraki 1 ila 3 hafta içinde ortaya çıkar. Şikâyetler 3 hafta kadar sürebilir ve çoğu durumda 2 - 3 hafta içinde iz bırakmadan tamamen iyileşir. İlk enfeksiyondan sonra tekrar eden uçukta belirtiler sıklıkla daha hafiftir.
Stres, bağışıklık sisteminin zayıflaması, güneş ışınlarına maruz kalma, ateş, viral enfeksiyon, hormonal değişiklikler ve güneş yanıkları uçuk virüsünün vücutta aktif hale gelmesinde tetikleyici rol oynar.
2) Elma Sirkesi
Elma sirkesi antibakteriyel özelliğiyle uçuğunuzdaki mikropları kırar ve mikropların yayılmasına engel olur. Aynı zamanda uçuğu kurutarak uçuğun daha hızlı sürede iyileşmesini sağlar. Uygulama: Bir parça pamuğa elma sirkesini dökün ve uçuğun üstünde bir süre bekletin.
7 ila 24 saat arası: Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra, yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor. Şöyle ki: Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı hale geliyor.
İlk 6 saat içinde sarımsağın antioksidan özelliği ve metabolizmayı hızlandırma etkisi kendini iyice gösterdikten sonra sıra geliyor antibakteriyel özelliğine. O da daha fazla vakit kaybetmeden devreye giriyor ve vücutta bulunan tüm bakterilerle mücadele ediyor.
Koku gidermenin yolu vücuttaki kimyasal tepkimeleri yönlendirmekten geçiyor. Sarımsak sevenler bilir, kokusu uzun süre vücutta kalır. Yediğiniz sarımsaklı yemeğin üzerinden 24 saat geçse bile kokusu hala nefesinizde ve terinizde hissedilir. Hatta sarımsak kokmak için ağzınıza sarımsak sürmüş olmanız bile gerekmez.
UÇUKTAN KURTULMA YOLLARI
Uçuğun günümüzde kesin bir tedavisi de bulunmamaktadır. Bu nedenle öncelikle virüsü kapmamaya özen göstermek gerekmektedir. Yabancılar ile temastan kaçınmak, cinsel ilişkide prezervatif kullanmak, ortak havlu vs. kullanımından uzak durmak gerekmektedir. Çeşitli ilaç tedavileri uygulanabilir.
İyice dövülmüş sarımsak, çıbanlar, romatizmalı eklemler gibi ateşli şişliklere sarılır, 2-3 saat bekletilip değiştirilirse deriyi yarar ve iltihabı akıtır.
Uçuklu bölgeye domates suyu ve aloe vera uygulamak uçuğun hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.
Çoğu zaman bağışıklık sistemi bu hastalığın üstesinden gelebilir. Ancak sonbahar ve kış mevsimlerinde bağışıklığı baskılayan stres, yorgunluk, uykusuzluk, soğuk algınlığı, grip, ateşli hastalıklar, kronik hastalıklar vb. durumlarında hastalık sıklığında artış olur.
Uçuğa dokunulmamalı, dokunulursa eller çok iyi yıkanmalı. Uçukluyken kesinlikle gözlere dokunmaktan kaçınılmalı. Makyaj temizlerken dikkat edilmeli.
Cinsel ilişki yolu ile genital bölgelere bulaşabilir. Ağız ve dudak çevresinde çıkan virüsler ise cinsel ilişki yoluyla birlikte deri teması, öpüşme, tükürük sıvısından yayılan damlacıklar ve özellikle havlu gibi eşyaların ortak kullanımı sonucunda uçuk virüsünün bulaşıcı etkisinin görülme ihtimali vardır.
Siyah çayı uçuğa siyah poşet çayı uçuğun üzerine koyarak yapabilirsiniz. Nane Yağı: Nane yağı ile birlikte uçuk yarasını doğal yollardan iyileştirebilirsiniz. Nane yağı doğal antiviraldir. Uçuğa neden olan viral etmenleri ortadan kaldırır.
Deniz tuzu iltihapli cildi iyileştirme etkisi olan bir mineral içerir. Bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın. Uçuğunuzun üzerine pamuk yardımıyla sürün ya da ağzınızdaki yaralar için gargara yapın. Fakat özellikle hassas ciltlerde sorun yaratabileceğinden dikkatli kullanın.
Diş macununu çıkarmak için, ılık suda ıslatılmış yumuşak bir yüz havlusu ile burayı silin. Uçuk ortaya çıkarsa aynı şekilde kabarcıkların kurumasına yardımcı olmak için de diş macunu kullanabilir ve cildinizi çabucak normale döndürebilirsiniz.
Bu süreyi kısaltmak için dudak bakımı düzenli yapılmalıdır. Stresten ve gerginlikten uzak durulmalı, düzenli beslenmeye dikkat edilmelidir. Uçuklar daha çok dudaklarda çıkıyor olsa da gözde uçuk da çıkabilmektedir. Uçuğun ağrı yaptığı durumlarda ise buz kompresi yapılması ağrının azalmasını sağlamaktadır.
Terleme, idrar ve nefes yoluyla vücuttan atılır. Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri