Sarımsağı çiğ olarak yutmak sarımsaktaki antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasını sağlar. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak vücudun gerek duyduğu tüm vitamin ve mineralleri sağlayarak vücut direncini arttırır. Bu sayede sarımsak grip, nezle gibi soğuk havalara bağlı hastalıkları önler.
Kabızlık sorunu olan kişiler için her gün gece yatmadan önce bir diş sarımsak yutulması önerilmektedir. Bu sayede bağırsalar da bulunan parazitlerin de yok olmasını sağlayacaktır. Hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır ve bağırsaklar da bulunan kurtların düşürülmesinde faydalıdır.
Sağlıklı bir birey günde 2 diş çiğ sarımsak yiyebilir. Sarımsak çok fazla tüketildiğinde mide ve bağırsak rahatsızlığına neden olabilmektedir. Halihazırda kanın pıhtılaşmasını önleyen antikoagülan ilaç kullanan kişiler ile tansiyonu düşük olan kişiler düzenli olarak fazla olmamak şartıyla sarımsak tüketebilir.
7 ila 24 saat arası: Sarımsağın vücutta gösterdiği ilk ve hızlı etkiler tamamlandıktan sonra, yani 10. saatin ardından sarımsak daha büyük etkileriyle boy gösteriyor. Şöyle ki: Damarlar temizleniyor ve vücut, kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı daha korunaklı hale geliyor.
Halsizlik veya yorgunluk sıkıntıları sarımsak yutarak geçebilmektedir. - Ayrıca aç karnına sarımsak yutmanın hazımsızlığa iyi geldiği de bilinmektedir. Özellikle kabızlık problemlerine çok iyi gelmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Gece yatmadan önce bir diş sarımsağı yutmanın sağlık açısından olan faydaları şu şekilde sıralanıyor; - Saç dökülmesi sıkıntısını giderecektir ve saçların parlak olmasını sağlayacaktır. - Cinsel gücü arttırdığı için özellikle iktidarsızlık sorunu yaşayan kişilerin sorunlarına deva olacaktır.
Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer. Kansere yakalanma riskini azaltır. Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır.
Aynı anda bir çok hastalığa çare oluyor!
Mide yanması ve ağrısı gibi sorunlar yaşamayanlar bu süreyi 41 güne kadar uzatabilir. 41 gün boyunca sarımsak yutmak, tüm vücudu baştan sona yenileyerek kalp ve damar hastalıklarından iltihabın vücuttan atılmasına kadar pek çok hastalığa karşı etkilidir.
Sarımsak çiğ veya pişmiş olarak kullanılabilir. Genellikle pişmiş yemeklerde kullanılan sarımsak sabahları çiğ olarak yutulduğunda pek çok yararı olduğu bilinir. Özellikle çiğ olarak sabah aç karnına yutulması antibiyotik özelliğinin ortaya çıkmasına etki sağlamaktadır.
Düzenli olarak yutulması halinde bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığına karşı direnç geliştirir. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakları hareketlendirir. Kan şekerini düzenleyerek şeker hastalarına yardımcı olur.
Bağışıklığı güçlendirmesi, kan basıncını, kan şekerini ve kolesterolü düşürmesi sarımsağın faydaları arasında gösteriliyor. Ayrıca yeterince araştırma olmamasına rağmen sarımsağın saç ve kıl çıkarıcı özelliği olduğu düşünülüyor ve bu amaçla oldukça sık kullanılıyor.
Eğer bütün olarak yutacak olursak alisin ortaya çıkmadan sarımsak doğrudan mideye gidecek, midede hazmedilip etkisini gösteremeyecek. O yüzden halkımız kokusunu dert etmesin. Sarımsak ya kesilmeli ya ezilerek yoğurdun içerisine katılarak tüketilmeli veya dişleri çiğnendikten sonra yutulmalı ki etkisini göstersin."
Sarımsağın Cinselliğe Faydaları
Kan dolaşımını hızlandırması sayesinde düzenli olarak sarımsak tüketen erkeklerde cinsel organlara ulaşan kan miktarı artar ve cinsel güç arttırılır. Buna ek olarak sperm sayısı ve kalitesi de arttırıldığından bebek planlayan çiftlerin düzenli olarak sarımsak tüketmesi önerilmektedir.
"Ancak bunlar gerçekleştiği zaman sarımsağın içindeki etken maddeler ortaya çıkar. Halkımız sadece kokusundan kaçındığı için çiğnemek yerine sarımsak dişini bütün olarak yutmayı tercih etmektedir. Bunun yerine tedavi edici özelliğini ortaya koyabilmesi için sarımsağın kesilmesi, ezilmesi ya da çiğnenmesi gerekmektedir.
Sarımsağın çok fazla tüketilmesi alerjik tepkimelere neden olabilmektedir. Aç karnına sarımsak tüketimi ishale neden olabilmektedir. Tüm bunların yanında diyabet, tansiyon, kanser hastalarının bazı ilaçlarıyla etkileşime girip, etkinliklerini arttırabilir ya da azaltabilir.
Sarımsak tüketiminde miktara dikkat edilmelidir. Antiseptik özelliği çok yüksek bir besin maddesi olan sarımsak gün içinde 2 dişten fazla tüketilmemelidir.
Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir. Araştırmalar bu besinlerin, içeriklerindeki bazı maddeler sarımsak kokusuna neden olan organosülfür bileşiklerinin parçalanmasını kolaylaştırdığı için, koku giderici etkisi olduğunu gösteriyor.
Bu kokuya neden olan allisin maddesi sayesinde bakterilere karşı korur ve tuvalette mantarların gelişmesini önler. Bir diş sarımsağı soyun. Klozetin içine koyun ve sifonu çekmeyin. Bir gece boyunca bu şekilde bekletin ve tuvaleti kullanmayın.
Sarımsağın bizi gripten koruduğu, çeşitli enfeksiyonları engellediği tarihten günümüze kadar gelmiştir. Bilim insanları, kışın hastalanmamak için bir kişinin düzenli olarak sarımsak tüketmesi gerektiğini bir kez daha onayladı. Sarımsak, faydalı yağ ve amino asitleri içerir. Ayrıca sarımsağın içinde allisin vardır.
Sarımsağın içerisinde bol miktarda sülfür bulunur. Sülfür, yeni saç üretimi için gerekli olan keratin de dahil olmak üzere birçok proteinin bir parçasıdır. Tüm bu özellikler sarımsağı saç çıkarma konusunda etkili bir doğal reçete yapmaktadır.
Sarımsak yemeklerde oldukça kullanılan bir besin olsa da sarımsağı çiğ bir şekilde tüketmek en çok önerilen şeklidir. Günde en fazla 2 diş olacak şekilde çiğ sarımsak yiyebilirsiniz. Fakat aç karnına değil yemeklerden sonra yemenizi tavsiye ederiz.
Sarımsak, kükürt bileşikleri içerir. Bu bileşikler, çok fazla tüketildiğinde yoğun ağız kokularına neden olabilir. Ağız kokusu, dişlerinizi fırçalamanıza rağmen bir süre gitmeyebilir. Soğan, sarımsak gibi besinler, bazı insanlarda gaz, şişkinlik ve mide ağrılarına yol açabilen fruktan bakımından yüksektir.
Sarımsak içeriğinde yer alan bazı maddeler sayesinde anti-inflamatuar yani iltihap giderici özelliğe sahip bir üründür.
Sarımsağın enzimlerinden en iyi şekilde faydalanmak için sarımsağı bıçakla doğramak yerine havanda ezerek tüketmek tavsiye ediliyor. Sarımsağı kullanırken içine maydanoz ilave edip tüketmek cinsel etkilerinden fayda sağlamak için gün de en az 3 diş sarımsak yutmak çok önemli görülüyor.
Birçok hastalığın iyileşme sürecinde antibiyotik görevi gören sarımsak, idrar yolu enfeksiyonlarında da iyi bir kurtarıcıdır. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde idrar kanalındaki bakterilerin üremesini engelleyerek, tamamen temizlenmeye yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri