Sarıyer, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda yer alan ilçedir. Güneyden Beşiktaş ve Kâğıthane, batıdan Eyüpsultan ilçeleri ile doğudan İstanbul Boğazı ve kuzeyden Karadeniz ile çevrilidir.
Rumeli Hisarının bulunduğu ilçe Eyüp, Şişli ve Beşiktaş ilçelerine komşudur. Sarıyer, temiz havası, depreme karşı dayanıklı bir zemine ve bölgeye sahip olması, tarihi yerleri, hem şehir hem de köy hayatının yaşanabileceği bir bölge olması sebebiyle ev kiralarken en çok tercih edilen ilçelerin başında gelir.
İstanbul'un en güzel ilçelerinden biri olan Sarıyer ilçesi, Çağlayan adliyesine bağlıdır.
Bahçeköy Belediyesi'nin 2009 yılında feshedilerek Sarıyer ilçesinin bir mahallesi olması, 2012 yılında da Şişli sınırları içinde yer alan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin bu ilçeye dahil edilmesiyle son halini alan ilçe İstanbul'un en kuzeydeki ilçelerinden biridir. İlçenin ilk adı Simas'tır.
Kilyos (Resmî adı: Kumköy), İstanbul'un Avrupa Yakası'nın Karadeniz kıyısında, Sarıyer ilçesine bağlı yerleşim alanı.
İlgili 33 soru bulundu
Sarıyer'de yaşamanın başlıca artıları, huzurlu ve lüks bir yaşam tarzı, temiz hava, büyüleyici deniz ve orman manzarası, çok çeşitli olanaklar ve lüks konut seçenekleri olarak özetlenebilir. İlçe, avantajlı konumu ve gelişmiş yapısıyla sakinlerine ideal yaşam koşulları sunmakta.
Plajları, türbeleri, doğal güzellikleri ve eşsiz tarihi dokusu ile Sarıyer hem yerli hem de yabancı turistleri kendine çeker. Kültürel ve tarihi yapısı itibari ile bu ilçe gezilmesi gereken özel lokasyonlardan biridir.
Sarıyer ilçesine metro ile doğrudan ulaşım seçeneği maalesef bulunmuyor. Sarıyer'e metro bağlantısını kullanarak gitmek istersen; M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattını kullanarak aktarma yapabilirsin.
Sarıyer'in büyük bir kısmı zemin olarak sağlam. Sarıyer'in sınırı deprem hattına hayli uzak. Göreceli olarak İstanbul'un büyük kısmına göre oldukça emniyetli bir bölgedeyiz. Sarıyer'in kuzey bölgeleri oldukça eski jeolojik kayalar mevcut.
Sarıyer merkeze 4 kilometre mesafede bulunan Tarabya Plajı, bölgenin en çok değerlendirilen sahillerinden biridir. 20 metre uzunluğa sahip kumsalı ile beraber ince kumları ile güzel bir gün geçirmek mümkün. Plaja giriş ücretsiz olmakla beraber, şezlong ve şemsiye için 15 ile 20 TL gibi bir ücret ödemek gerekir.
Sarıyer İlçesi İstanbul'da yer alan ve Marmara fay hattına yakınlığı sebebiyle deprem riski bulunan bir bölgedir. Özellikle 1999 Marmara Depremi gibi büyük depremlerin yaşandığı İstanbul'da, Sarıyer İlçesi de deprem riski olan bölgelerden biridir.
Marmaray metrosu ile yenikapı durağına gelip Yenikapı-Hacıosman metrosuna aktarma yaparak Hacıosman metro durağında inerek 150 yada 25 Y Nolu otobüsler ile Muayenehanemize ulaşabilirsiniz. Muayenehanemiz Sarıyer Orduevi ve Sarıyer Vapur İskelesinin tam karşısındadır.
Emirgân, İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı, Boğaziçinde bir semttir.
40, İstanbul bölgesinde bulunan Kadıköy - Sarıyer konumuna giden son Otobüs aracıdır.
Naci Görür, Marmara Denizi sahilindeki tüm yerleşim yerlerinin depremi en şiddetli şekilde hissedeceğini söyledi. Prof. Dr. Görür, ayrıca zemini en sağlam olan yerin ise Çamlıca olduğunu kaydetti.
Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçeler zeminleri sağlam. Ama bu zeminlerin üzerinde çok çürük kısımlar da olabilir.
1. ve 2. derece deprem kuşağında olmayan sadece 3 ilçe vardır. sarıyer, arnavutköy ve eyüpsultan 3. derece deprem bölgesidir. en sağlamlar da bunlardır. toplu resmi listeye şuradan ulaşılabilir. daha detaylı bir liste son dönemde hazırlandı, iyi biliyorum. fakat onu bulamadım şimdi.
BN1, İstanbul bölgesinde bulunan Eminönü-Sarıyer Vapuru konumuna giden son Otobüs aracıdır.
40B SARIYER - BEŞİKTAŞ Metrobüs hattı, İETT bünyesinde İstanbul'da hizmet veren bir otobüs hattıdır.
25G otobüs hattının ilk durağı Sariyer - Son Durak (25e-25t) Yönü olup son durağı Mecidiyeköy Metrobüs - Çağlayan Yönü durağıdır. 25G (Sariyer -Mecidiyeköy Metrobüs), her gün çalışıyor. Ek bilgi: 25G hattında 40 duraklar bulunuyor ve bu güzergah için toplam seyahat süresi yaklaşık 49 dakika.
12 Kasım 2012 tarihinde çıkartılan 6360 sayılı Yasa ile Şişli'nin coğrafi büyüklüğünün üçte ikisini oluşturan Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Şişli'den alınarak Sarıyer ilçesine bağlandı.
İstanbul'un en meşhur yemekleri arasında pek tabii Sarıyer böreği de yer alır. Özelliği ise içerisinde kıymayla birlikte kuş üzümü de barındırmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri