Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Sasa Polyester'in bedelsiz sermaye artırım başvurusunu 18 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla onayladı. Şirket mayıs ayı içerisinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bölünme tarihini yatırımcılarına duyuracak.
SASA için 2023 yıl sonu hedef fiyatımızı 90 TL olarak belirliyoruz. Güncel fiyat olan 55.70 TL fiyatından %60 getiri potansiyeli sunmaktadır.
SASA, bedelsizi 24 mayıs çarşamba günü verecek. Yani SASA hisse senedi 24 mayıs çarşamba günü %127 oranında bölünecek.
Bölünme sonrası SASA fiyatı ne kadar olacak? SASA'nın 22 Mayıs tarihli kapanış fiyatı 105,9 TL olarak gerçekleşti. SASA'nın güncel fiyatından bölünmesi durumunda düzeltilmiş teorik fiyatı 46,04 TL olacak.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Sasa Polyester'in bedelsiz sermaye artırım başvurusunu 18 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla onayladı. Şirket mayıs ayı içerisinde Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden bölünme tarihini yatırımcılarına duyuracak.
İlgili 20 soru bulundu
(SASA) 2023 yılında yatırımcılarına temettü ödemesi yapmadı.
Sasa Polyester A.Ş. (SASA) 2023 yılında yatırımcılarına 2.940.766.824,35 TL pay dağıtımı gerçekleştirecek. Şirketin dağıtacağı ay oranı yüzde 127,71554 olurken, bedelsiz pay alımı yatırımcıları memnun etti.
2021 yılında 380mn$ FAVÖK elde edildiği düşünülürse bu gelecek 3 yılda yaklaşık 3 kat FAVÖK artışı ve yaklaşık 2.3 kat ciro artışı anlamına geliyor. Tabi bunlar ABD Doları bazında. Başka deyişle gelecek 3-4 yıl içinde SASA için dolar bazında 3 kata yakın büyüme beklenebilir.
SASA Hisseleri 2023 yılı içerisinde en yüksek 82.2174 TL, en düşük ise 27.087 TL'den işlem görmüştür.
SASA Hisse Alınır mı? Doğru zamanda SASA hisse senedi almak, getiri potansiyeli yüksek bir yatırım olacaktır. Bununla birlikte hissenin son 5 yılda gösterdiği performansı iyi analiz etmek gerekir. Bu türden hisselerin fiyat hareketlerini incelersek, belirli dönemlerde geri çekilmelerin yaşanabilmesi de kaçınılmazdır.
Grubun Türkiye organizasyonun adı da 2005 yılında ADVANSA SASA Polyester Sanayi A.Ş. oldu.2011 yılında ise Sabancı Holding, ADVANSA BV'ye ait tüm hisseleri satın aldı ve Eylül 2011'de ADVANSA SASA olan adını SASA olarak değiştirdi.
Daha önceki yatırım açıklamalarımıza yenisini eklemedik, hisse fiyatlarımızı yukarı çıkaracak bir açıklama yapmadık. Yatırımcıları uyarma konusundaki adımına işaret etti: - Sasa Polyester hissesinin fiyatı 80 liraya çıktığında Borsa İstanbul'da satış yaptık.
Bugün bedelsiz sermaye artırımına bağlı olarak Sasa hisselerinde bölünme (fiyat düzeltmesi) yapılacak. Investing'in aktardığına göre yatırımcılar, sahip oldukları payların yüzde 130'u kadar Sasa payı alacak. Böylece örneğin hesabında 100 lot payı olan bir yatırımcının 230 lot Sasa payı olacak.
Getiri açısından incelendiğinde en yüksek getirinin Nisan ayında yaşandığı, en düşük getirinin Mart ayında, negatif getirinin ise Mayıs, Haziran ve Ağustos ayında yaşandığı orta çıkmıştır.
Temettü taksitini almak için, ilgili taksit tarihinden bir gün önceki borsa kapanışında hissenin sizde olması gereklidir. Örneğin, ilk taksiti alıp, sonra hisseyi satarsanız, ilerideki diğer taksitleri alamazsınız.
Şirketlerin belli bir dönemde elde ettikleri kârdan ortakların paylarına düşen miktara temettü denir. Kar payları çoğunlukla nakit olarak yapılır.
2021 yılının 6 aylık bilançosunu 06.08.2021'de açıklamıştı.
Kayıtlı sermaye sisteminde bedelsiz hisse senetleri, sermaye artırımına gidilen günden (T+2) iki iş günü sonra hesabınıza geçer.
Hisse Bölünmesinin Temel Mantığı
Hisse bölünmesi, şirketin finansal sağlığına, büyüme stratejilerine ve pazar koşullarına bağlı olarak değerlendirilmelidir. Temel amaç, mevcut hisse senetlerinin daha küçük dilimlere ayrılmasıyla likiditeyi artırmak ve daha ulaşılabilir zemin yaratarak yatırımcı ağını artırmaktır.
Bedelsiz Temettü Nedir? Şirketler, iç kaynaklarını sermaye artırımı yoluna başvurarak bir bedel ödemeksizin hisse senedi çıkarabilir. Bedelsiz sermaye artırımı yoluyla dağıtılan temettüye bedelsiz temettü denir. Bedelsiz sermaye artırımı yapan şirketler, temettü ödemelerini genellikle hisse senedi şeklinde yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri