Satış ve pazarlama uzmanı olmak için üniversitelerin pazarlama, iktisat, işletme gibi bölümlerini bitirmek gerekmektedir. Ancak bu bölümü okumayanlar da gerekli yetenek ve iş tecrübesine sahip ise satış ve pazarlama uzmanı olarak çalışabilmektedirler.
Üniversitelerin Pazarlama Bölümünden mezun olanlar pazarlama elemanı olur. Ancak Pazarlama Bölümü okumayan kişiler de bu alanda çalışabilir. Birçok kurum, üzerinde çalıştığı istihdam alanıyla ilgili bölümlerden mezun olan kişileri pazarlama departmanında görevlendirmek üzere işe alır.
Satış danışmanı olarak üniversitelerin iktisat, işletme, satış ve pazarlama bölümlerinden mezun olan kişiler istihdam edilmektedir.
Özel eğitim kurumlarından Satış ve Pazarlama alanında sertifika alınabileceği gibi üniversitelerin ilgili alanlarında yer alan İşletme Bölümü, Pazarlama Bölümü, Satış ve Pazarlama Bölümü, İktisat Bölümü gibi programlarından da ön lisans ya da lisans eğitim alınabilir.
eleman.net verilerine göre, Pazarlama Uzmanı 2023 yılında ortalama 16.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pazarlama Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 13.200 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.140 TL maaş alıyordu.
İlgili 15 soru bulundu
2 yıllık pazarlama bölümü mezunu, pazarlama ve satış sektöründe müşteri temsilcisi, satış temsilcisi veyahut pazarlama uzmanı olarak görev alır. Mezunlar, pazarlama alanında kurum ya da işletme için hedef kitleyle bağlantı kurar ve pazarlama yöntemlerini uygular.
eleman.net verilerine göre, Mağaza Satış Uzmanı 2023 yılında ortalama 23.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mağaza Satış Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 18.700 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 11.484 TL maaş alıyordu.
İşletme ve Uygulamalı Bilimler Fakültesinde yer alan pazarlama bölümü EŞİT AĞIRLIK puan türü ile öğrenci almaktadır.
Satış uzmanı maaşı 16.500 TL ile 28.000 TL aralığında değişmektedir. Maaş aralığı iş yerinin büyüklüğüne, çalışanın deneyimine ve aldığı prim miktarına göre değişiklik gösterir.
Üniversite Sayısı: Pazarlama bölümü toplam 39 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir.
Sonuç olarak, Pazarlama Bölümü mezunları, ürün ya da hizmetlerin tanıtımı, satışı ve dağıtımı için gerekli stratejilerin planlanması ve uygulanması konusunda uzmanlaşmışlardır. Mezunlar, reklam ajanslarında, pazarlama departmanlarında, araştırma şirketlerinde ve satış departmanlarında çalışabilirler.
eleman.net verilerine göre, Müşteri Temsilcisi 2023 yılında ortalama 17.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Müşteri Temsilcisi , Ocak 2023 yılında ortalama 13.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
Satış pazarlama elemanı; firmaların yeni müşteri kazanımları için çalışma gösteren, satış ve pazarlama departmanındaki pazar payının genişletilmesini sağlayan, müşteri ilişkileri aşamalarında görev alan kişiye verilen mesleki unvandır.
Satış temsilcisi olmak için eğitim zorunluluğu yoktur ama satış temsilcisi ortalama 2 yıllık üniversite eğitimi alır. Satış temsilcisi olmak için iki yıllık ön lisans eğitimi almak yeterlidir. Ayrıca bu bölümleri okumayan kişiler de gerekli yetkinliğe sahip olursa satış temsilcisi olabilirler.
Pazarlama alanında çalışmanın zor yanlarından biri, gündemi çok takip etmek gerekmesidir. Biz hızlı tüketim sektöründe olduğumuz için, tüketicilere dair son trendleri ve şirketin var olduğu pazardaki gelişmeleri çok sıkı takip etmemiz gerekiyor.
AUZEF'e bağlı olan E-Ticaret ve Pazarlama Programı, iki yıllık açıköğretim ön lisans programıdır.
Bir muhasebecinin maaşı, genellikle ortalama 15.000 TL ile 34.000 TL arasında değişebilir. Ancak, muhasebecilerin aldığı prim, ek ödeme ve diğer yan haklar, özellikle de büyük şehirlerde çalışan muhasebeciler için bu rakamlar daha da artabilir.
Türkiye'de yeni mezun bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 17.000-23.000 TL arası bir maaş alabilirken, deneyimli bir İnsan Kaynakları Uzmanı ortalama 25.000-50.000 TL arası bir maaş alabilir. Büyük ölçekli ve uluslararası şirketlerde çalışan İnsan Kaynakları Uzmanları ise daha yüksek maaşlar alabilirler.
Satış Temsilcisi Ne Demek? Satış temsilcisi; perakende ürün, mal ve hizmetleri müşterilere satmakla sorumludur. Meslek profesyonelleri, potansiyel alıcılarla iletişim kurar, ürün veya hizmetler sunar, müşteri sorularını cevaplar ve fiyatlandırmayı müzakere eder.
Pazarlama bölümü öğrencileri, tüketici davranışlarını, pazarlama araştırmasını, marka yönetimini, reklamcılığı, satış yönetimini ve pazarlama stratejilerini öğrenirler.Pazarlama bölümü mezunları, birçok sektörde farklı pozisyonlarda çalışabilirler.
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünün temel amacı; ilaç ve medikal sektöründe istihdam edilmek üzere eğitimli satış elemanları yetiştirmektir. Bölüm mezunları tıbbi tanıtım sorumlusu, tıbbi satış temsilcisi, ilaç mümessili, tıbbi mümessil, ürün tanıtım temsilcisi gibi unvanlarla çalışabilirler.
Türkiye'nin dört yıllık ilk Pazarlama Bölümü'dür. Pazarlama; ürünlerin tanıtılması, geliştirilmesi ve en son müşteriye ulaştırılmasındaki süreçlerin tümüdür. Pazarlama uzmanları, sektörün pazarlama ihtiyacının karşılanması için bölümümüzce yetiştirilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri