Kombinin çeşitli parçalarındaki arızalar sıcak su gelmemesinin temel sebebi olabilir. NTC, tribün, akış şalteri, pompa, plaka eşanjör, fan, elektronik kart, üç yollu vana, diyafram gibi parçalar arızalandığında genellikle kombinin sıcak su vermesinde bir sorun meydana gelir.
Kombinin sıcak suyu vermemesi sıcak su sensöründen kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında kombiye gelen gazın kapalı olması da sıcak suyun gelmesine engel olmaktadır. Bu nedenle ilk olarak kombiye gelen su kanallarının açık olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca kombinin su basınç ayarları da kontrol edilmelidir.
Sıcak su gelmeyen bölüm neresi ise oraya gelen tesisatta tıkanıklık olabilir. Tıkanma sebebi ile de sıcak su akmıyor olabilir. Bu durumda uzman bir tesisatçıdan yardım talep etmenizi öneririz. Tesisatta tıkanma durumu söz konusu ise tıkanıklık giderilir ve sorun çözümlenmiş olur.
Bu durum tamamen suyun tazyiksiz akıtılması ya da musluk bataryası arızaları ile alakalıdır. Bu gibi durumlar ile karşılaşıldığında musluk filtreleri temizlenmeli ya da tesisatçı çağırılmalıdır.
Kombinizi ön kısmında üzerinde "musluk" sembolü olan çevirmeli bir düğme bulunur. Bu düğmeyi sağa doğru çevirerek istediğiniz su sıcaklığına ayarlayabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Sıcak su devresindeki sensörlerde arıza olması durumunda sıcak suda sorun meydana gelir. Peteklerde ısıtmama ya da sıcak su akıtmama gibi durumlar ısı sensörü arızasına işaret eder. Uzman teknisyenler tarafından incelenerek onarımı gerçekleştirilir.
Tam yoğuşmalı kombilerin sıcak baca gazındaki gizli ısıdan yararlanırken en verimli olabileceği aralıkta çalışması için 50 °C mertebesi uygun bir değer olarak ortaya çıkmaktadır. Bunun üzerinde zaten insan vücudu rahatsız olacağından, üst sınırı da 50°C olarak belirleyebiliriz.
Doğalgaz vanası boru ile paralel yani boru ile aynı hizada ise açık konumdadır. Vana üzerinde bulunan (A) açık (K) harfi ise kapalı demektir.
En çok merak edilen konular içerisinde kombinin suyu nasıl ısıttığı geliyor. Bu aslına bakılırsa basit bir temele dayanmaktadır. Kombinin çalışması ile beraber bakır borular içerisinde su sirkülasyonu gerçekleşir. Böylece suyun sirkülasyonu ile beraber eşanjör vasıtasıyla su ısınır.
Kombi Sıcak Su Vermiyorsa Kontrol Etmeniz Gerekenler:
Öncelikle dairenizde gaz olup olmadığı kontrol edilmelidir. Eğer gaz vanası kapalı konumda ise vanayı açmalısınız. Kombinin su basıncını kontrol edin. Su basıncı 1 barın altında ise kombiye su basmanız gerekir.
Kalorifer tesisatında su kaçağı olması kombi su basıncının düşmesi anlamına gelir. Bununla birlikte peteklerin hava yapması da kombi su basıncının düşmesine neden olur. Kombi su basıncı düşerse kalorifer tesisatı ve kombiye herhangi bir şekilde zarar gelmez.
Su arıtma cihazının su tankı dolu olmasına rağmen musluktan su gelmiyorsa aşağıdaki adımları takip edin. Su tankının vanası bozuk olabilir, vanayı kontrol edin. Su arıtma cihazının set üstü musluğu arızalı olabilir. Musluğun altındaki hortumu söktüğünüz zaman su geliyorsa musluk arızalıdır.
Güneş enerji içerisinde hava yapmış veyahut vakumlama yapmış olabilir. Çözüm: Çatıdaki veya damdaki güneş enerjinizin üstteki soğuk su tankının içerisinde su olup olmadığını kontrol ediniz! Güneş enerjisindeki takılmış olan şamandırayı kontrol ediniz!
Eğer kombi basıncı düşük olduğu için ısınma sorunu yaşıyorsanız, kombinin altında bulunan su takviye musluğunu açmanız gerekiyor. Su takviye musluğu şebeke suyuna bağlı olup basıncı ideal seviyeye çıkarmanızı sağlayabilir. Bar göstergesi 1,5 olduğunda musluğu kapatarak sorununuzu çözebilirsiniz.
Kombi evi ne kadar sürede ısıtır? Evin kaloriferlerinin 40 dereceye ısınması yaklaşık 20 dakika gibi zaman alır. Elbette ki bu durum alanın metrekaresine bağlı olarak da değişebilmektedir.
Kombiyi şofben gibi sadece sıcak su için kullanabilir miyim? - YouTube. İzigo Yanıtlıyor! Kombinizi sadece sıcak su temin etmek amacıyla bir şofben gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca radyatör bulunmasına veya radyatör bağlantısına gerek yoktur.
Bilindiği üzere kombiler elektrik ve doğalgaz ile çalışan sistemlere sahip cihazlardır. Ancak bu iki temel enerji kaynağının yanı sıra, kombilerin çalışabilmesi için suya da ihtiyaç duyulmaktadır. Kombiler çalışmak için suya ihtiyaç duyarlar.
Kombinizin ön kısmında ekranın hemen altında, üzerinde "Reset" (sıfırlama) yazan bir tuş bulunur. Kombiniz açıkken bu tuşa parmağınızı basıp çektiğinizde sorun düzelecektir. Kombinizin yanındaki duvarda yer alan ve üzerinde mandala benzeyen bir düğme olan kutu, sigorta kutusudur.
Sorusunun cevabı çok basittir. Kombi su basıncı düştüğü zaman kombiye su takviyesi yaparsanız kombinin basıncı tekrar yükselecektir. Kombiye su takviyesi için, her marka kombide su takviye vanası bulunur. Bu vanayı saat yönünün tersine çevirerek su takviye vanasını açmış olursunuz.
Yalnızca ısıtma durumunda çalışmasını durdurmaz. Çünkü sular gitmesine rağmen tesisat içinde su bulunmaktadır. Fakat su kesintilerinde kombiler her zaman tesisat içinde bulunan su bitene kadar çalışır.
Her petekte sıcak su girişi ve su çıkışı olacak şekilde iki vana olur. Bu vanalardan sıcak su girişi genellikle üstte yer alır. Kalorifer petek vanalarının ikisi de altta ise sağdaki sıcak su girişi, soldaki ise su çıkışıdır. Petek vana ayarı yapılırken su çıkış vanasının tam olarak açık konumda olması gerekir.
Sonuç olarak, sizler de kullandığınız kombinin basıncını arttırmak yani su basmak için bu vanalara benzer olanı tespit edip, işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Genel olarak sola doğru çevrildiğinde çalışır.
Dış hava şartlarına göre sürekli bir güncelleme ayar gerekmemektedir. Bu durumda da kombi termostatı üzerinden su sıcaklığını yoğuşmalı bir kombi için max 55˚C konveksiyonel bir kombi için ise max 65/70˚C ye ayarlamanız yeterli olacaktır.
Kombinin manometresindeki (basınç değeri göstergesi) basınç değeri 1 ile 2 bar arasında olmalıdır. Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir.
Normal şartlarda evin her odasında, mutfakta ısı ayarı 20 derece olursa bu yeterlidir. Fakat kullanılan alanda küçük çocuk, yaşlı ya da hasta varsa bu sıcaklık değişebilir. Bu sebeple soğuk kış mevsiminde ısı ayarınızı en az 20 derecede olacak şekilde ayarlamanız sizler için yeterli olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri