Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
8.BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM? Vize Başvurusunun reddine itiraz öncelikle vizeyi reddeden temsilciliğe yazılı olarak müracaatla yapılmaktadır. Herhangi olumlu bir yanıt alınamaması halinde, itiraz için yargı yoluna başvurmak mümkündür.
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir. Bu sebepler başlıca: Sahte veya eksik evrakla başvuru yapılmıştır.
Reddedilen vize başvuruları, başvuru sahiplerinin zaman ve nakit kaybıyla sonuçlanmaktadır. Reddedilen Schengen vize başvurusu için tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Hayır, vize reddi pasaportlarınıza işlenmez. Fakat almış olduğunuz vize reddi varsa başvuru yaptığınız ülke tarafından nedenleriyle birlikte kayıt altına alınmaktadır. Eğer Schengen ülkesi vize başvurusu yaptıysanız ortak veritabanından tüm schengen ülkeleri reddildiğinizi sebepleriyle görebilmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Vize reddi işleminden en geç 1 ay içinde itiraz talebi oluşturmalısınız. Vize reddi itiraz belgesi hazırlayıp, vize reddi için itiraz ettiğinizde; en geç 3 ay içerisinde dönüş alacaksınız. Acil bir vize işleminiz var ise, yeniden başvuru yapmanızda fayda var.
Almanya Vize Reddi 10.
Planlanan kalışın amacı ve şartlarına ilişkin sunulan gerekçe inandırıcı değildir: Seyahat amacınızın net olarak belirtilmemiş olması ve başvuru dosyasının gidiş amacını net ve açık şekilde bildirilmemiş olması sebebi ile ret ile sonuçlanabilmektedir.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Normal şartlarda vize başvuruları reddedilenler, bir ay içinde ilgili diplomatik misyonlara itiraz dilekçesiyle başvuru yapabiliyordu. Açıklamada vize başvuru sürecinin değişmediği, gerekli şartlar sağlandığı halde vize başvurularına olumlu yanıt verileceği belirtildi.
Almanya vize reddi 7. madde Türkçe çevirisi: Geçerli ve uygun bir seyahat sağlık sigortasına sahip olduğunuza dair kanıtlayıcı belgelerin sunulmaması. Vize reddi sebepleri içerisinde düzeltilmesi en kolay olan maddedir. Sorun seyahat sağlık poliçesinin sunulmamış yada hatalı sunulmuş olmasından kaynaklanır.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2023 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir).
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Almanya Vize Reddi 3. Madde;
Bu ret gerekçeleri genellikle mali durumu zayıf olan, bakiyeli banka hesaplarıyla başvuru yapmayan ya da tersinden banka hesabına Almanya vize başvurusu öncesi yüklü miktarda para transferi yapan başvuru sahipleri için işaretlenir.
Tek Giriş Vizesi: Tek girişli Schengen vizesi, Vize sahibine yalnızca bir kez Schengen ülkesine belli bir süre ile girme hakkı tanır. 180 günlük bir dönem içinde 90 güne kadar geçerlidir. Herhangi bir nedenden dolayı Schengen bölgesini terk edersen bu vize kullanılmış kabul edilir ve geçersiz olur.
Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yoluyla bildirilir. Konsoloslukların vize reddi sebepleriyle ilgili listeleri vardır. Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
2. madde ile alınan vize redleri ciddi red gerekçeleri değildir ve doğru vize başvuruları ile vize onayı alınabilmektedir. Eğer Schengen vize başvurunuz 2. madde gerekçe gösterilerek reddedilmişse yapmanız gereken önce otel ve uçak bileti rezervasyonlarınızın gerçek olup olmadığı kontrol etmek olmalıdır.
En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
İDATA, sadece devletler ile çalışmakta olup onların diplomatik görevlerinin vize başvuru sürecindeki aracılık ihtiyaçlarını karşılayan bir vize başvuru merkezidir. iDATA adı altında para talep eden herhangi bir teklif alırsanız, bu tekliflerin dolandırma amaçlı olduğunu bilmelisiniz.
Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Fransa. Fransa Konsolosluğu Türk vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu konsolosluktur.
Yunanistan vizesi için yapılan başvurularda sahte ya da yıpranmış seyahat belgelerinin ibraz edilmesi, seyahat amacının kanıtlanmaması, başvuru sahibinin herhangi bir Schengen ülkesinden sınır dışı edilmiş olması gibi durumlarda Yunanistan konsolosluğu vize başvurusunu reddetmektedir.
Konsolosluk sizin banka hesabınızı göremez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri