Selçuk – Şirince arası arabayla 7 kilometre yani 12 dakika, İzmir Şirince arası 87 kilometre yani 1,5 saat sürüyor.
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Şirince, Selçuk'a 8 km, Efes Antik Kenti'ne 12 km, Kuşadası'na 30 km, İzmir'e ise 85 km uzaklıkta.
Şirince'den Selçuk'a dolmuşlar var ve sık aralıklarla, ayrıca fiyatları da uygun (3 tl). Malesef dolmuş saatleri erken bitiyor. Selçuk'tan Şirince'ye son dolmuş 19.40'ta.
İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı olan, doğası ve mimarisiyle Türkiye'nin en güzel eski Rum köylerinden biri olan Şirince, beyaz konak evleri, otantik sokakları ve tüm dünyaya ün salmış olan şaraplarıyla ön plana çıkmayı başarmıştır.
Selçuk - Kuşadası arası yaklaşık olarak 20kms'dir.
İlgili 37 soru bulundu
Selçuk - Didim arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun
İki şehir arasındaki mesafe 92 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 1 saat 35 dakika saat kadar sürer.
Şirince'ye Ne Zaman Gidilir? İzmir merkezine yaklaşık bir saat uzaklıkta yer alan ve İzmirlilerin kahvaltı için de çok sık tercih ettiği Şirince köyünü dört mevsim ziyaret edebilirsiniz.
Bölge yaz aylarında çok sıcak olduğundan tüm bu kültürel değerleri sıcaktan bunalmadan gezebilmeniz için en uygun dönem bahar ayları ve yaz bitimidir. Bu aylarda, denize girmek de mümkün... Şirince Selçuk'a 8 km uzaklıkta... Selçuk'tan İzmir yönüne doğru giderken sağda Şirince tabelasını göreceksiniz.
İlçedeki başlıca tarihî eserler Artemis Tapınağı (Dünyanın Yedi Harikası'ndan biri), Efes Antik Kenti (UNESCO Dünya Mirası), Meryem Ana Evi ve Kilisesi, St.Jean Kilisesi ve Mezarı, Selçuk (Ayasuluk) Kalesi, İsa Bey Camii, Yedi Uyuyanlar, Bizans Su Kemerleri ve Pollio Su Kemeri'dir.
İzmir'in Selçuk İlçesi'ne bağlı ve Selçuk'a 8 kilometre mesafede tarihi mimarisi korunmuş turistik bir köydür.
İZBAN hattını kullanacaksanız, Tepeköy İzban durağında indikten sonra, Tepeköy- Selçuk hattına aktarma yapabilirsiniz. Ankara'dan Selçuk'a özel araçla yolculuk ortalama 6-7 saat sürmektedir. Ankara- İzmir Otoyolu'nu kullanarak önce Torbalı ve Menemen'e ve ardından Selçuk'a ulaşım sağlayabilirsiniz.
Selçuk'tan Şirince'ye taksiyle ulaşımın ücreti yaklaşık 150 lira.
Dünyaca ünlü bir köy olan Şirince, pazar günleri kurulan ve misafirlerine doğal ve taze ürünlerin sunulduğu organik pazarları ile de meşhur.
Şirince'den ne alınır derseniz size önerimiz mürver şurubu, zeytinyağı ve incir olacak. Şirince'ye gitmişken İzmir'de gezilecek yerler de keşif listenizde olsun isterseniz yazımıza mutlaka göz atın.
En önemlisi de şarap tadım aktiviteleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.
Şirince'de bağcılık ve zeytinciliğin yanı sıra, şeftali, incir, elma ve ceviz de yetiştirilmektedir. Şirince'de köy içinde harap durumda iki Rum kilisesi bulunmaktadır. Köyün en önemli özelliği ise hiç bir evin diğer evin manzarasını kapatmamasıdır.
Pazar dışında istediğiniz gün gidebilirsiniz.
İzmir Şirince Köyü
Köy, kendilerini "Mavi Enerji Grubu" olarak adlandıran bir grubun 21 Aralık 2012'de sonlanan Maya takvimine göre kıyametin kopacağı ve bundan sadece İzmir'in Selçuk İlçesine bağlı Şirince ile Fransa'nın Bugarach Köyü'nün etkilenmeyeceği inanışı nedeniyle dünyanın ilgi odağı haline geldi.
Mahalle içinde iki Rum kilisesi bulunmaktadır. Şirince' de hiçbir ev diğerinin manzarasını kapatmaz.
Seyahat edenler ne diyor? Tüm sokaklarında şarap ve hediyelik eşya dükkanları olan küçük bir dağ köyü. Çok kalabalık olmayan günlerden birinde akşam saatlerinde gitmek mantıklı.
İzmir - Didim arası toplam 106 kilometre.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri