Şemsiye Reklâm Şemsiye, bir kuruluşun ismiyle, piyasaya sürülen ürün ve hizmetleri ifade etmektedir. Kurumsal imaj iletişiminin şemsiye tipinde, şirket ismi süper bir marka ismi olur. Tüketici veya müşteriler, bu tür iletişimin başlıca hedef kitleleridirler.
Eğer genel bir tanım yaparsak; Reklâm, gazete, dergi, radyo, televiz yon, afiş; tabela gibi medialar aracılığıyla çeşitli mal ve hizmetlerin geniş halk kitlelerine tanıtımıdır.
Reklam; insanları bir ürün veya hizmetten gönüllü olarak faydalanmaya teşvik etmek, dikkatlerini ürüne, hizmete, markaya çekmek amacıyla yapılan yazılı, görsel ve işitsel çalışmaların bütünüdür.
Reklamın yapıldığı coğrafi alan temelinde reklamlar, yerel reklam, bölgesel reklam, ulusal reklam, uluslararası reklam ve global reklam olarak beşe ayrılır.
İlgili 42 soru bulundu
Reklamda 5M
Money (Para) : Reklam için harcamayı düşündüğümüz para. Message (Mesaj) : Reklamda vereceğimiz mesaj. Mission (Misyon) : Neden reklam yapıyoruz (Yeni ürün tanıtımı, pazara nüfuz etme, vs.) Measurement (Ölçüm) : Reklam etkinliğinin ölçümü
Hareketli reklam: müzik, söz eşliğinde çeşitli görüntülerle düzenlenen reklamlardır.
Reklam öğeleri, kullanıcılara yayınlanan resim, video, işitsel içerik ve diğer biçimler olabilir. Reklam öğeleri, reklam yayınlayabilmek için satır öğelerine eklenmelidir. Bunlar, daha sonra bir satır öğesiyle ilişkilendirilmek üzere reklam öğesi kitaplığına da eklenebilir.
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Günümüzde sosyal medya platformları üzerinden yapılan reklamlar doğal reklam örneğidir. Ayrıca doğal olan reklamın birçok farklı türü vardır. Ülkemizde genel olarak makale, test, özel projeler, intografik, interaktif sayfalar gibi türler kullanılmaktadır.
İşletmelerin ürün ve hizmetlerine ilişkin tanıtımları çevrimiçi ortamlarda yapması anlamına gelen dijital reklamcılığın e-posta reklamları, arama motoru reklamları, sosyal medya reklamları, web sitesi reklamları, viral reklamlar başta olmak üzere çeşitli türleri gelişmiştir (Çetinkaya ve Çelik, 2019: 488).
Native ya da Türkçesiyle Doğal Reklam, markaların eğitici ve eğlendirici içeriklerle müşteri- siyle etkileşime geçmesini sağlayan reklam modelidir. Temel özelliği, kullanıcının herhangi bir içeriği tüketirken, markayla reklam görüntüsünden uzak, doğal bir şekilde karşılaşmasını ve etkileşime geçmesini sağlamasıdır.
Basılı Reklam: En eski ve en köklü tür olan basılı reklamlar gazete, dergi, broşür, kitap gibi somut nesnelerin içinde yer alır. Yayın Reklamı: Geleneksel olarak radyo ve tv'lerde gördüğümüz reklamlar yayın reklamı sınıfına girer.
İkna Edici Ürün Reklamcılığı: Piyasada mevcut olan ürünün pazar payını artırmak için kullanılan reklam türüdür. Tüketiciyi ürünün rakiplerinden daha iyi olduğuna ikna etmek amacıyla yapılır.
Bir açıkhava reklam ürünü olan megalight, araç trafiğinin yoğun seyrettiği yol kenarı ve kavşaklarda, yüksek bir mevkide konumlandırılan, daha çok araçla seyahat eden kesime hitap eden, ışıklandırılmış ve çerçeve içine alınmış olarak sergilenen reklam panosu olarak tanımlanabilir.
Sticky Banner: Web sitelerinin sol veya sağ yanında, sayfa aşağıya veya yukarıya doğru kaydırılsa dahi yeri sabit kalan banner çeşididir. Floating Ad: Web sitesine girildiğinde belirli bir süre sonra (ortalama 7-10 saniye içerisinde) kendi kendine kapanan banner çeşididir.
Dinamik Arama Ağı Reklamları başlıkları, kullanıcının yaptığı aramaya ve açılış sayfanızla veya alanınızla en alakalı metne göre alakalı aramaları hedefleyen, dinamik olarak oluşturulmuş başlıklardır.
Reklam, bir ürün ya da hizmetin medya imkânlarını kullanarak geniş kitlelere tanıtılmasıdır. Bu tanıtım, insanları belli bir yere yönlendirmek, dikkatlerini bir ürüne ya da hizmete çekmek, bu ürün ve hizmetler hakkında bilgi vermek amacını güder.
Reklam aracı olarak ambient (ortama özel) medya:Umulmadık bir anda belirlenmiş hedef kitleye ulaşmanın inovatif yolunu sağlar. Bir tür reklam olarak adlandırılan ambient medya, çevreye aykırı düşmeyen, çevreye uyan reklamlar olarak tanımlanır.
Modern reklamlarda reklam veren veya reklam ajansının kararlaştırdığı tek tür imajın oluşumu amaçlanırken, postmodern reklamlarda aynı markaya yönelik farklı imajların hedef kitleler tarafından yaratılması söz konusudur.
Ambient reklamcılık, reklam mesajlarının iletilmesi amacıyla tüketicilerin etkileşim içerisinde oldukları çevresel elemanları kullanan ve bu elemanları reklamcılık açısından anlamlı hale getiren gerilla reklamcılık formudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri