SERGİ TEKNİĞİ Öğrencilerin, öğrenme sürecinde ortaya çıkardıkları ürünlerin değerlendirildiği ve paylaşıldığı tekniktir.
Yazı, şiir, heykel, resim gibi ürünlerin uygun şekilde yerleştirilerek gözler önüne konulması, incelemeye sunulmasıdır. Öğrenciler, hem ürünleri hazırlarken hem de ürünleri incelerken öğrene bilme fırsatı bulurlar. Öğrenicinin öğrenme sürecindeki etkinliklerini paylaşma amacıyla yapılır.
5. SERGİ Doğal toplumsal ya da kültürel ürünlerin bilgi ve beceri elde etmek için sunulduğu bir etkinliktir. Öğrencilerin öğrenme sürecinde hazırladıkları materyalleri ya da ürünleri sunmaları şeklinde de gerçekleştirilebilir. İş eğitimi, sanat eğitimi gibi derslerde oluşturulan ürünlerin tanıtılmasında kullanılabilir.
Gezi gözlem yöntemi, öğrencilerin olgu ve olayları daha iyi anlamalarına ve gerçek yaşamı daha yakından tanımalarına olanak sağlayan bir yöntemdir. Öğrenciler gezi gözlem yöntemi aracılığı ile öğrenilecek konu ile ilgili nesne, olgu ve olayları gerçek ortamlarında inceleme olanağı bulmaktadırlar.
İlgili 16 soru bulundu
Geniş bir grup insanın çember oluşturarak bir konuyu ya da sorunu bir lider öncülüğünde değerlendirmesine tartışmasına çember tekniği denmektedir. Bu tekniğin seçilmesi farklı alan ve düzeydeki kazanımları insanlara sağlamaktadır.
Geziler, görüşmeler , gözlemler , sergiler toplumdaki bir sorun ile ilgili araştırma yapma ve proje hazırlama sosyalleşmeyi sağlayan etkinliklerdir. Öğrenciler , bireysel olarak bu tür etkinliklerde bulunabilecekleri gibi küçük gruplar halinde de çalışabilirler ya da ilgililer sınıf ortamına da getirilebilirler.
Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Sınıf içi tartışmaları canlandırmak mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrenciyi tartışmaya katmak için kullanılır.
Sınıftaki bir öğretmen herhangi bir konu veya sorunu sınıfa açıklama yapar. Öğrenciler bu sunulan konu veya sorunu önce kendisi kavramaya çalışır. Ardından sırasıyla ikişerli, dörderli, sekizli vb. olacak şekilde, sürekli artan bir grafikte konu veya sorunu hep birlikte kavramaya veya tartışmaya girmeye devam ederler.
İstasyon Yöntemi, bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak ileri götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntemdir. İstasyonlar öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir.
Binanın kendisi eser olarak öne çıkar. Sergi mimarlığı olarak adlandırılan bu sergilemede amaç mimari açıdan yapılan gelişimini ve teknolojik yenilikleri göstermektedir. Sergilemenin üç önemli unsuru; • Sanatçı, • Ziyaretçi, • Düzenleyici dir.
Sanat sergisi, geleneksel olarak sanat objelerinin bir kitleyle buluştuğu alandır. Bu tür sergiler resimler, çizimler, heykeller, video, ses, performans, interaktif sanat, yeni medya sanatı, ayrıca bireysel sanatçıların, sanatçı gruplarının veya belirli bir sanat türünün koleksiyonlarını sunabilir.
Turgut (2003: 181) grafik tasarım içerisinde yeni bir uygulama alanı olarak değerlendirilmeye başlanmış olan sergileme tasarımı (exhibition design)'nın, ürünün kitlelere sunumunda yapılan görsel bildirişim süreçleri ve tanıtım düzenlemelerini kapsadığını belirtmektedir.
Sergi çeşitli eser, ürün, fikir ya da tekniğin tanıtım araçları ile birlikte hedef kitleye sunmak, satmak, tanıtmak amacı ile önceden belirlenmiş alanlarda oluşturulan bir tanıtım işidir.
Gösteri tekniği, öğretmenin ya da uzman bir kişinin öğrencilerin önünde bir şeyin nasıl yapılacağını göstermek, bir cihazı nasıl çalıştırılacağını öğretmek ya da bir prensibi açıklamak üzere kullandığı tekniktir. Teknik görsel sunum temellidir.
Kota örnekleme: Kota örneklemede, bu örnekleme tekniğinde üyelerin seçimi önceden belirlenmiş bir standarda göre yapılır. Bu durumda, belirli niteliklere dayalı bir örneklem oluşturulduğundan, oluşturulan örneklem, toplam popülasyonda bulunan aynı niteliklere sahip olacaktır. Örnek toplamanın hızlı bir yöntemidir.
Tanım: Kolayda örnekleme, araştırmacıların pazar araştırması verilerini elverişli bir katılımcı havuzundan topladıkları bir yöntem olarak tanımlanmaktadır. Son derece hızlı, karmaşık olmayan ve ekonomik olduğu için en yaygın kullanılan örnekleme tekniğidir.
Küme Örneklemesi hedef popülasyonun birden fazla kümeye ayrıldığı bir yöntemdir. Bu kümelerden bazıları örnekleme için rastgele seçilir veya hedef örneklemi oluşturmak için ikinci bir aşama veya çok aşamalı örnekleme gerçekleştirilir.
Rulman tekniği sınıf içerisinde öğrencilerin derse aktif katılımını sağlayan ve dersi monotonluktan kurtaran aynı zamanda eğitirken eğlendiren bir öğretim yöntem ve tekniği olarak belirtilmektedir. Bu teknik öğrencilerin karşılıklı olarak birbirlerinin fikirlerini dinledikleri bir süreç olarak belirtilmektedir.
Kum Saati:
İlk önce tahtaya boş kum saati çizilir ve öğrenilecek konu kum saatinin ortasına yazılır. Öğrenilecek konu ile ilgili ön bilgiler kum saatinin üst kısmına yazılır ve konu işlenir. Konu işlendikten sonra, öğrenme malzemesinin ana temaları kum saatinin alt bölümüne yazılır ve kum saati açıklanır.
Vızıltı gruplarında önemli olan belli bir öğrencinin belirli bir süre bir konu üzerinde tartışması ve sonunda varılan kararların açıklanmasıdır. Bu tür grup tartışması 4-36 dakika arasında sürebileceği için Vızıltı gruplarına "kısa süreli tartışma grupları" da denilmektedir.
Sistematik gözlem; bir birey hakkında tam ve gerçekçi bir anlayış kazanmak, durumunu ve gelişmesini kavramak için çeşitli zaman ve faaliyetler içinde kişinin yeter bir süre gözlenip tipik ve anlamlı davranışlarını, eylemlerini sistemli bir şekilde kaydetme işidir (Tan, 2000).
Alan araştırmalarında kullanılan özgün veri toplama metodudur. Antropoloğun, incelediği toplumun içine bizzat kendisinin girerek hem toplumu hem de kendisini gözlemleyebildiği bir yöntem olan katılarak gözlem yönteminin, sosyal ve kültürel antropoloji ile ortaya çıktığı söylenebilir.
Katılımcı gözlem, araştırmacının bir grubu yalnızca gözlem yoluyla değil, aynı zamanda faaliyetlerine katılarak da incelediği nitel bir araştırma yöntemidir. Bu nitel gözlem metodolojisinde araştırmacı, mümkün olduğunca çok senaryodaki davranışı kaydetmek için kendini katılımcıların günlük faaliyetlerinin içine sokar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri