Kuruyan ve sertleşen limonları eski haline getirmek için öncelikle küçük bir tencereye su koyun ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine kuruyan limonlarınızı ilave edin. Kaynayan suyun içinde limonları 10 dakika bekletin. On dakika sonra limonları sudan alın ve soğumaya bırakın.
More videos on YouTube
Bu yöntemler buzdolabının bir köşesinde unutulup kafa yaracak kadar kurumuş limonlarınızı taze alınmış gibi yumuşacık hale getirebilir ve kolayca keserek kullanabilirsiniz. Aynı yöntemi taze limonlarınızın daha kolay sıkılıp daha fazla su çıkarması için de kullanmanız mümkün.
Tezgahta ya da oda sıcaklığındaki başka bir ortamda saklanan limonların tazeliğini koruyabilme süresi kolay kolay bir haftayı geçmez. Çünkü limonların asidik yapısı, onların raf ömrünün kısalmasına neden olur. Tazeliğini yitiren limonlar zamanla sertleşir, kurur ve nihayetinde küflenir.
Limonlar buzdolabında fazla beklediklerinde ya da yapılarından dolayı sertleşerek kururlar. Kuruyan limonlar kullanılmaz duruma gelir ve en sonunda atılırlar. Peki, kuruyan limonları atmadan yeniden kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Bunun için tek yapmanız gereken çelik bir tencerenin içerisine su koyarak kaynatmak.
Kuru misket limonu ekşitme olarak bilinen bir süreç yoluyla, yemeklere ekşi bir tat katmak için kullanılır. İran mutfağında güveç ve çorbaları tatlandırmak için kullanılır. Körfez ülkelerinde genellikle balıkla pişirilirken, Irak'ta hemen hemen tüm yemeklere ve dolmalara eklenir.
İlgili 22 soru bulundu
Limonlar, hemen hemen her mutfakta yer alan ve severek tüketilen bir meyvedir. Limon kurusu ise bu meyvelerin özel işlemlerden geçirilerek kurutulması ile elde edilir. Besin değeri oldukça yüksek olan kurutulmuş limonları istediğiniz şekilde her alanda değerlendirebilirsiniz.
Limon Kurusu İle Ne Yapılır? Limon kurusu ile aromatik tatlı, soğuk ve sıcak çay, tatlı, kek, kurabiyelerde kullanılır. Aynı zamanda limon kurusu ya da limon kabuğu kurusu aroma, renk, tat vermesi açısından sıklıkla kullanılan ürünlerin başında gelir.
Ağacınızın çevresine 1.5 metrelik bir daire içerisine almanız gerekmektedir. Akabinde 100 de 100 Gübre Organik Mineral DOĞAL karışım toprak düzenleyiciyi bu alana ağaç başına 1.5 kg olacak şekilde serpin. sulamasını yapın.Normal şartlarda ne kadar su veriyorsanız bu olanın yarısı kadar su vermeniz yeterli olaçaktır.
Limonu çok daha uzun süre saklamanın en iyi yolu buzluğa atmaktır. Bu yöntem hem limonu daha uzun saklamak hem de daha bereketli limonatalar elde etmek için kullanılır. Bunun için öncelikle limonları güzelce yıkayın. Ardından iyice kurulayın ve bir buzdolabı poşeti içinde buzluğa koyun.
Doğradığınız limonun yarısı bozulmasın istiyorsanız bir miktar kesme şeker sürüp sürülen kısmı tabağa değecek şekilde yerleştirin, buzdolaba koyun, yada suya koyup her gün suyunu tazelerseniz 2 hafta boyunca tazeliğini koruyacaktır.
Oda sıcaklığında yaklaşık 7 gün bekletin. Limon onun daha hızlı olgunlaşmasını sağlayacaktır. Yaz mevsiminde bu süre kısalabilir, kış mevsiminde uzayabilir.
Dondurulmuş ve rendelenmiş olarak kullanılan limon yemeklere daha çok lezzet katacaktır. Donmuş limonun ur, yumru, kist ve tümöre karşı iyileştirici ve önleyici etkisi vardır. Donmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi edicidir. İltihap, enfeksiyon ve mantara karşı önleyici ve tedavi edicidir.
Limonu uzun süre saklamak için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz. Limon dilimlenmişse, streç film ile sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz. Limon yalnızca buzdolabında değil, güneş ışığı almayan balkon, oda, kutu gibi serin yerlerde muhafaza edilebilir.
Limon suyu, cildi kurutmaktan ziyade, yumuşatmaya ve ellerin pürüzsüz olmasına yardımcı olan iyi bir temizleyicidir.
Genel olarak limon ağacı limon fidanına bağlı olarak 1 ya da 2 yıl içerisinde meyve verir. Tabii burada önemli olan limon ağacının almış olduğu sıcaklık ve konumdur. Özellikle gübreleme ile beraber verimli toprak ihtiyacı önemli bir yere sahiptir.
Taze taze sıkılmış limon suyunu oda sıcaklığında 2-4 gün arası muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu cam şişeye doldurup ağzını kapatarak buzdolabında 1 aya kadar muhafaza edebilirsiniz. Limon suyunu buz poşetlerine doldurarak dondurucuda yaklaşık 12-15 hafta kadar muhafaza edebilirsiniz.
-Bozulmuş limon küflü olur, küf üretir. Bozulmuş limonda bulunan küfler mikotoksin barındırır ve bu insan sağlığına zararlıdır. Çünkü mikotoksinler kansere yol açar.
Kurutulmuş limon kabukları içeceklere katıldığında harika bir aroma verirler. Bunun için dikkat etmeniz gereken kabuklardan meyveyi iyice sıyırmak, ardından kurutmak. Bir fincan çaya ya da ferahlamak için hazırladığınız soğuk kokteyllere son dokunuşu kuru limon kabukları ile yapmayı deneyin.
Limonlar güzelce yıkanır. Rendenin küçük kısmı ile rendelenir ( dikkat edelim beyaz kısımların gelmemesine). Rendelenen limon kabukları güneş görmeyen bir ortamda ara ara karıştırarak kurutulur. Kurutulan kabuklar kapağı kapalı cam bir kavanoza alınarak oda sıcaklığında saklanır.
Limon içinde yer alan tanecikler arasındaki bağların kopmasıyla başka bağların ortaya çıkması sonucunda iç yapısındaki değişimlerin bir sonucu olarak küflenmeye maruz kalmaktadır. Küflenme olayı maddenin kimyasal değişime verdiği bir tepkime olarak belirtilmektedir.
Haşlanmış limonu her sabah bir fincan içerek vücudunuzun safra kesesini uyarılmasını sağlarsınız. Bu da bütün gastrointestinal sistemin uyarılmasını sağlar. Limonda bulunan mineraller de midenizi rahatlatır, sindirim sistemini güçlendirir. Hızlı ve doğal olarak kilo vermenizi sağlar.
Haşlanmış limonda bulunan mineraller, midenizi rahatlatır ve sindirim sistemini güçlendirir. Bu yüzden hazımsızlık yaşayanların tüketmesi idealdir. Ayrıca kabızlığa iyi gelir.
C vitamini deposu olan limonun faydasını duyanlar günlük olarak fazla miktarda limon tüketmek isteyebilirler. Fakat her şeyin fazlası zarar olduğu için limonun da fazlası zarar olabilir. Günde 1 adet limon tüketmek insan sağlığı açısından yeterli olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri