Always On Display (AOD) akıllı telefonlarda kullanılan bir özelliktir. Telefonun ekranı kilitliyken bile bazı bilgilerin sürekli olarak görüntülenmesini sağlar. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, örneğin saat, tarih, bildirimler veya batarya durumu gibi önemli bilgilere anında erişebilirler.
Always On Display, bildirimleri akıllı telefonunuza dokunmadan kilit ekranında görüntülemenize olanak tanıyarak bağlantıda kalmanızı sağlayan bir özelliktir.
Hep Açık Ekran, kullanıcılara her an görüntüyü görebilme imkânı sunarak, telefonun kilidi açılmadan bile önemli bilgilere erişme kolaylığı sağlar. Bu bağlamda, Hep Açık Ekran teknolojisi, akıllı telefon deneyimini daha da kullanıcı odaklı hale getiren önemli bir adımdır.
Bazı özelliklere göre bu durum değişmektedir. Örneğin bir kablosuz kulaklık sürekli açık kaldığında şarjı bitecektir. Fakat always on display özelliğinde böyle bir durum söz konusu değildir. Always on display özelliği akıllı telefonun şarjını yemez.
Telefonunuzda bu yerleşik özellik varsa, ayarlar kısmına gitmelisiniz. Always on display nasıl açılır sorusu için ayarlar ve kilit ayarlarına bakılması gerekir. Kilit ekranı seçimleri arasında always on display bulunuyorsa açmak için tıklamanız yeterli. Eğer yok ise açamazsınız.
İlgili 29 soru bulundu
Bugünkü konumuzda Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) özelliğini detaylı bir şekilde anlatacağım. Always On Display uygulaması, Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda, açma tuşuna basmadan bildirimler almayı sağlayan siyah ekrana verilen isimdir.
Böylelikle ekranı kapattığınızda artık herhangi bir bildirim veya yapmış olduğunuz herhangi bir ayarı görmüş olmayacaksınız. NOT: Android cihazlarda Always on Display ayarları genellikle aynı sekmede bulunmaktadır.
Always on Display özelliği, cihazın ekranı sürekli açık kalacak şekilde ayarlanarak batarya tüketimiyle ilgili bazı endişelere neden olabilir, ancak genellikle ekranın daha az güç tüketen bir modda sürekli açık kalması için optimize edilmiştir.
Aslında Always On Display / AOD (Sürekli açık ekran) şu anki güncel tüm telefonlarda aktif olarak çalışabilir. Fakat LCD panellerde OLED / AMOLED panellerdeki gibi her piksel ayrı yanmaz.
Bu bilgilerden hareketle akıllı telefonların şarjının, yüzde 40 ile yüzde 80 arasında bulunması ve telefonu şarja takacağımız zamanı bu aralıklara göre belirlememiz, en ideal batarya performansını ortaya koyuyor. Özellikle yüzde 20'nin altına düşmesine izin verilen batarya kapasitesi, ileride sorunlara yol açabiliyor.
Senelerdir Android telefonlarda olan, Apple tarafında Watch Series 5 ve üzeri modellerde gördüğümüz always on display özelliği sonunda iPhone'larda. 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max modelleri bu modu desteklerken, 6.1 inç iPhone 14 ve 6.7 inç iPhone 14 Plus, 60Hz ekrana sahip olduğundan her zaman açık ...
Süper güç tasarrufu modu özelliği etkin durumdayken. Telefonunuz güç tasarrufu için Ekran Her Zaman Açık özelliğini devre dışı bırakacaktır.
Hep Açık özelliği, Apple Watch Ultra ve sonraki modelleri dahil olmak üzere Apple Watch Series 5 ve sonraki modellerinde saptanmış olarak açıktır. * Bu moddayken saat kadranı (veya en son etkin olan uygulama) ve saat her zaman görünür durumdadır.
iPhone 13, her zaman açık ekran özelliğine sahip olacak.
Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Hep Açık Ekran bölümünde Duvar Kâğıdı Göster'i veya Bildirimleri Göster'i açın ya da kapatın.
Günümüzün popüler akıllı telefonları, tabletleri, televizyonları ve diğer birçok cihazı, yüksek kaliteli görüntüler sunmak için kullanılan AMOLED ekran teknolojisine sahiptir. Bu teknoloji, önceki LCD ekranlardan daha canlı, daha net ve daha enerji tasarruflu bir ekran deneyimi sunar.
AMOLED ekranlarda arka ışık özelliği bulunmadığı ve her piksel ayrı ayrı aydınlatıldığı için renkler çok daha canlı ve parlaktır. Görüntüde netlik ve derinlik yüksektir. Ancak AMOLED ekranlarda kontrast, LCD ekranlara göre düşüktür. Bu nedenle AMOLED ekranın gerçeklik seviyesi de LCD ekrana göre geri kalabilir.
Samsung gibi rakip üreticiler yıllardır kendi amiral gemisi cihazlarında AMOLED ekran kullanmasına rağmen Apple, iPhone modellerinde LCD ekrana takılıp kaldı. AMOLED ekran teknolojisi parlak renkler, daha net görüntü ve LCD'ye göre daha iyi güç verimliliği sağlıyor ancak kitlesel üretim için daha pahalıydı.
Ekran AMOLED olduğunda AOD 24 saatte en fazla %2-3 gibi bir şarj tüketir yeni telefonlarda.
İlk olarak telefonunuzdan Ayarlar'a girin ve Kilit Ekranı ve Güvenlik seçeneğine tıklayın. Burada biraz aşağıda Always On Display'i göreceksiniz. Always On Display'in yanındaki anahtara tıklayarak özelliği aktif edebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.
Aygıtınızı kilitlediğinizde veya boşta bıraktığınızda ekran soluklaşır. Ayrıca Hep Açık ekran, ekranı en düşük düzeyde güç kullanarak yenilemek için A16 Bionic'teki birden fazla yardımcı işlemciyi kullanır. Hep Açık ekran, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde saptanmış olarak açıktır.
Display (Ekran), bilgisayar ve akıllı cihazlarımızı kontrol etmemize yardımcı olan, komutlar vermemizi sağlayan ve yaptığımız işlemleri takip etmemize yardımcı olan görüntü cihazlarıdır.
Kilit Ekranı ve Always on Display Modu
iOS 16 ile birlikte tanıştığımız Always on Display modu, telefonun kapalı konumdayken dahi ekranının aktif olmasını sağlıyor. Uzun süredir Android telefonlarda karşılaştığımız bu özellik şimdilik sadece iPhone 14 Pro modelleri için sunuldu.
Sürekli Açık Ekran (Always-on Display) Eğimli Ekran (3D)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri