Ne sıklıkla yapılabilir? Burun tıkanıklığını gidermek için serum fizyolojik burun damlaları kullanılabilir, bunlar yeterli gelmezse aspiratör ile burun temizliği yapılabilir. Özellikle nezle grip gibi bir nedenle burun içinde yoğun mukus birikimi varsa işlem günde en fazla 2-3 kez tekrar edilebilir.
Nefes alıp vermedeki bu zorlanmalar uyku bozukluğuna ya da beslenme zorluğuna sebep olabilir. Nezle olunduğunda burun gündüz akar gece sık sık tıkanır. Bu tip durumlarda tavsiyemiz, gün içinde 6 kez Gifrer Serum Fizyolojik ile 1 yıkama yapılması olacaktır.
Gifrer Serum Fizyolojik yetişkinler ve çocuklarda olduğu gibi, küçük çocuklarda da göz temizliği ve hijyeni için kullanılabilir. Günde 1-6 kez ya direkt olarak konjonktival keseye damlatılarak veya steril kompres yardımı ile kullanılır.
Hazne içine boşaltınız. İlacı seyreltmek için 2-3 cc ilave serum fizyolojik koymanız ilaçtan yararlanmayı artırmaktadır. (100 cc'lik serum fizyolojik alabilirsiniz).
Bebek yan tutulup başı sabitlenerek her iki burun deliğine birer damla serum fizyolojik damlatılabilir. Serum fizyolojiği bebeğinizin burnuna karnı açken damlatın. Eğer burnu çok tıkalı ise emzirmeden önce günde 5-6 kez serum fizyolojik damlatabilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Bunun yanında serum fizyolojik su ile burun yıkanması, bol su içirilmesi ve soğuk buhar uygulaması ile de balgam azaltılarak öksürük kontrol altına alınabilir. Bu da “Balgamlı öksürüğe ne iyi gelir?” sorusunun yanıtıdır.
Serum fizyolojik su ile burun yıkama yapılması, soğuk buhar uygulaması ve bol su içilmesi balgamı uzaklaştırarak öksürüğün azalmasını sağlamaktadır.
Serum fizyolojik vücut sıvıları ile eşit oranda tuz konsantrasyonuna sahip (%0,9 NaCl) damlalardır. Yenidoğan döneminden itibaren burun tıkanıklığı için güvenle kullanılabilir.
• Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar
Başlangıç dozu nemli inhalasyon yoluyla 2,5 mg'dir. Doz 5 mg'a kadar çıkarılabilir. Tedavi günde 4 kez tekrarlanabilir. Çok ağır hava yolu tıkanması olan yetişkinlere hastanede çok sıkı medikal gözetim altında günde 40 mg'a kadar yüksek dozlar uygulanabilir.
VENTOLİN seyreltilmeden kullanılır ancak uzun sürede (10 dakikadan uzun) verilmesi gerekli ise serum fizyolojik ile seyreltilir. İlacınız nebülizör yardımıyla buhar haline getirilir. Aerosol yüz maskesi, T parçası veya soluk borusunun içine yerleştirilen tüp yardımı ile buhar ağızdan solunarak akciğerlere çekilir.
İzotonik serumun kapağı açıldıktan sonra 15 gün içerisinde tüketilmesi öneriliyor. Muhafaza süresinin kısa olması sebebi ile izotonik serum saklama koşulları uygunluğuna dikkat edilmesi gerekiyor. Hastanelerde serum fizyolojik izotonik kullanımı sağlık görevlilerin kontrolünde gerçekleşir.
Işıktan uzakta, 25oC altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır. Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.
Serum fizyolojik, izotonik su olarak da adlandırılır. Serum fizyolojik kullanımı ise yaraları ve sinüsleri temizlemek başta olmak üzere bazı durumlarda dehidrasyonu tedavi etmek için de kullanılır. Topikal ya da intravenöz olarak kullanılabilir.
Bruno Baby Serum Fizyolojik Günde Kaç Kez Kullanılır? Bruno Baby Serum Fizyolojik, gün içinde her ihtiyaç anında kullanılabilir.
Burun damlalarının hangisinin kullanılacağına, hangi süre ve doz uygulanacağına ancak hekim karar verebilir. Serum fizyolojik, okyanus suyu gibi damlalar hayatın bir parçası olmamalı. Damar büzücü ilaçların 3-5 günden fazla kullanımı ise kalıcı doku hasarlarına yol açabilir.”
SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK 'in saklanması
25°C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
Cihazın açma tuşuna basılarak cihaz çalıştırılır ve ilacın solunum yollarına gitmesi sağlanır. Bu sırada hasta mutlaka oturur pozisyonda olmalıdır. Yaklaşık 10 dakika sonunda işlemin bitmesine yakın cihazdan cızırtı sesi duyulmaya başlanır. Bu ses duyulduktan 1 dakika sonra nebülizatör kapatılır.
Nebülizatörler öksürük burun tıkanıklığına iyi geldiği gibi astım, zatürre ya da akciğer hastalıklarını tedavi etmede kullanılmaktadır.
SALBUTAMOL (VENTOLİN): ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU. SALBUTAMOL (VENTOLİN): ÇOCUK, YETİŞKİN YENİDOĞAN DOZU Nebulizasyon: 0.15mg/kg/doz 3ml SF ile sulandırılarak (1-24 dozda) veya devamlı 0.5mg/kg/saat olarak verilir. İnhalasyon olarak: 1–2 puf 4-6 h te bir verilir. TIKLAYINIZ.
Ilık su, bitki çayı ya da sıcak içecekler tüketmek öksürüğe neden olan bölgeyi ıslak ve sıcak tutarak kuru öksürüğün azalmasına ve oluşan ağrının giderilmesine yardımcı olur. Buhar Solumak: Havayı nemlendirmek gibi buhar solumak da boğazın nemlenmesine yardımcı olur.
Tıpkı yıkama sırasında olduğu gibi durulama aşamasında da ılık veya soğuk su kullanılmalıdır. Ağızlık aparatı ise yalnızca bireysel kullanım için uygundur. Nebülizatöre başka bir bireyin ihtiyaç duyması durumunda ağızlık mutlaka değiştirilmelidir.
İzotonik solüsyonlar; sağlıklı sinüslerin düzenli bakımını yapmak, aşırı mukus, toz ve alerjenler ile başa çıkarak nefes yolunu rahatlatmak ve geniz akıntısını gidermeye yardımcı olmak gibi durumlar için kullanılanilir.
Balgamlı öksürük şikayetlerinde bol sıvı tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, odayı nemlendirmek ya da sıcak buharlı duş almak, bal yemek, öksürük pastilleri emmek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek balgamı söktürmeye yardım eder.
Halk dilinde tuzlu su olarak bilinen serum fizyolojik içeriği vücuda herhangi bir zararı olmayan tuzlu su çözeltisidir ve bu sebeple bebeklerde ve çocuklarda rahatlıkla kullanabilir.
Akciğerde Balgam Birikmesi Belirtileri Nelerdir? Akciğerde balgam birikmesinin belirtileri arasında öksürük, göğüs ağrısı, nefes darlığı, hırıltılı solunum ve bazen renkli veya kanlı balgam çıkarma bulunabilir. Bu belirtiler, altta yatan bir sağlık sorununa işaret edebilir ve tıbbi bir değerlendirmeyi gerektirebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri