Ne Kadar Sürer? Doğumdan sonra görülen kanamaların 6 hafta kadar sürmesi beklenir. Sezaryen doğumların ardından bir miktar daha fazla kanama görülmesi normaldir.
Normal şartlarda 10 gün sonrasında doğum sonrası kan akışı tamamen azalarak kahverengi akıntı şekline dönmesi beklenir. Son aşamada, doğumdan sonra en fazla 6 hafta ya da 40 gün süreyle kan akışı devam edebilir. Bu süreyi aşan doğum sonrası kanama durumlarında mutlaka doktora danışılması tavsiye edilir.
Vajinal yoldan yani normal doğumla doğması mümkün olmayan bebekler karın ön duvarı ve rahmin kesilmesi ile birlikte sezaryen aracılığı ile doğurtulmaktadırlar. Normal doğuma kıyasla ağrısız bir doğum yöntemi olan sezaryende plasentaya kadar kesilerek bebek alınmaktadır.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
Ağrı ve Rahatsızlık: Sezaryen doğum sonrası ilk günlerde ağrı, rahatsızlık ve hassasiyet hissedebilirsiniz. Bu ağrılar zamanla azalır. Ancak iyileşme sürecinde bazı hafif ağrılar olabilir. Normal Aktivitelere Dönüş: Genellikle 6 hafta sonra normal aktivitelere dönebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Yapıştırma Dikiş Ne Zaman İyileşir? Sezaryen doğum sonrası tercih edilen dikişlerden birisi de yapıştırma dikiştir. Yapıştırma dikiş dışarıdan görünmeyecek şekilde cildin altından atılır. Dikişler genellikle 24-48 saat arasında iyileşme gösterir.
Düzenli emziriyorsanız, yani bebeğinize ilk ay sadece anne sütü veriyorsanız, adet kanaması yaşama ihtimaliniz pek olmaz. Adet döngüsünün yeniden başlaması için 3-6 ay geçebilir. Ancak bu noktada çok fazla faktör vardır. Adet döngüsü düzenli emziren bazı kadınlarda doğumdan 18 ay sonra bile başlayabilir.
Normal doğum sonrası vajina şekli, doğumdan kısa bir süre sonra eski şeklini almaya başlarken sezaryen doğumdan sonra vajina bölgesinde genişleme yok denecek azdır.
Gerek normal yolla, gerekse sezaryen ile yapılan doğumlardan 6 hafta sonraki kontrol için randevu almanız uygun olur. Bu randevuda doğum sonrasında görülebilen bir takım sorunların tanı ve tedavisi için önem arz etmektedir.
Cemal Ünlü - YouTube. Sezaryen ameliyatının haftası çok önemli. 39. hafta doldurulmadan doğumun gerçekleştirilmemesi gerekir. Bebeğin akciğer gelişmemesine bağlı problem yaşama ihtimalini en aza indirmek, sezaryen ie doğumun 39. haftada planlanması en doğru yaklaşım olucaktır.
Sezeryan Doğumda Kaç Kat Kesilir? Sezeryan doğum ciltten başlanarak toplam 8 tabaka kesilmektedir. Kesilen bu tabakalar doğum sonrasında tekrar dikilerek kapatılır.
Sezaryenden hemen sonra yatış pozisyonu sırt üstü bir şekilde olmalıdır. Anne adayı ortalama 6-8 saat boyunca hiç kalkmadan istirahat etmelidir. Bu süre zarfında anne adayı hareket etmek için acele etmemelidir.
Banu Çiftçi. Doğum sonrası kanamalarda sebep, genelde içeride kalan plasenta parçaları veya enfeksiyondur. Loşi denilen akıntı, daha uzun sürer ve buna düzensiz ve aşırı miktarda bir kanama eşlik ederse bu durumda hemen doktora başvurulmalıdır. Erken başvurulur ve erken tanı konursa tedavisi başarılıdır.
Doğumdan hemen sonra rahmin tekrar küçülmeye başlaması ve kendini toparlaması süreci kanama ile kendini gösterir. Bu kanama, normaldir. Hatta normalleşmenin bir belirtisidir. Ancak doğum sonrası kanamanın miktarı çok fazla ise ya da 6. haftadan sonra hala devam ediyorsa mutlaka sağlık görevlisine başvurmak gerekir.
Sezaryen ile doğum sonrası dikiş üzerine konulan bandaj 2 gün sonra çıkarılır, çıkarıldıktan sonra tekrar kapatılması veya pansuman yapılması gerekmez. kendiliğinden erir.
Normal doğumda olduğu gibi sezaryen doğum sonrası da 6 hafta yani 40 gün beklenmesi yeterlidir. Çiftler sezaryen doğum sonrası 40 gün geçtiğinde kadın doğum uzmanının da onayıyla cinsel ilişkiye girebilirler.
Vajina çok hızlı bir iyileşme yeteneğine sahiptir; doğumdan sonra 40 gün içinde doğum dikişleri iyileşmekte, vajina eski yapısını kazanmaktadır. Cinsel ilişki de lohusalık dönemi bittikten sonra önerilmektedir.
Vücut ağırlığı doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, eski haline dönmektedir. Duygusal değişiklikler; hormon değişimleri, doğum stresi gibi sebeplerle lohusada yorgunlukla birlikte kendisini göstermektedir. Bu durum normaldir.
Doğum tamamlandığında adet kanamalarının başlaması biraz zaman alır. Annelerde bebeğin emzirilme durumu adet kanamasının ne zaman düzene gireceğini belirleyicidir. Bebeğini emzirmeyen annelerde 4-8 hafta içinde doğum sonrası tekrar adet başlar. Ancak bebeğini emziren annelerde bu süre 1 yıla kadar çıkabilir.
Hamilelik sonrası annede meydana gelen hormonsal değişimler 6 hafta yani 40 gün sonunda normale döneceğinden, lohusalık dönemi boyunca cinsel ilişkiye girilmemesi önerilmektedir. Doğumdan sonraki 6 haftada genital organlar eski haline geri döner.
Normal şartlarda kadınlarda doğum sonrasında 6-8 hafta içinde adet kanaması başlar. Bebeğini emziren annelerde bu süre 10-12 aya kadar uzayabiliyor. Adet kanaması tekrar başladığında hemen adet düzeni oturmaz. Doğumdan sonra ilk adet kanaması başladığında bir süre daha adet düzensizliği sürebilir.
Steril gaz tampon ile temizlenirken silerek dikişlerinizi açabilirsiniz; bu nedenle bastırıp çekmek şeklinde hareketlerle temizlik yapınız. Kanama için ped kullanınız, vajina içi tampon kullanmayınız. Dikişler genellikle kendiliğinden eriyen dikişlerdir. 1 haftadan sonra düşebilirler.
Sezaryen iç dikişleri, alınması gerekmeyen bir dikiş türüdür. Genellikle bir haftada yara yeri kapanır. Ancak, dikişlerin ve kesi yerinin tamamen iyileşmesi bir ayı bulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri