Tekrar sezaryen düşünülüyorsa da iki doğum arasında en az 12 aylık bir süre yeterli olacaktır.
İki doğum arasında beklenmesi gereken minimum süre arasında bir fark yoktur. Hem sezaryen hem de normal doğumlarda iki doğum arasında 2 yıl beklenmesi önerilmektedir.
Hamile kalmak için en ideal zamanın ise 20'li yaşlarla 35 yaş arası olduğu öne sürülür. 35 yaşını geçen kadınlarda yumurtlamanın azalması, yumurta kalitesinin düşmesi ve ileri yaş sebebiyle eklenen kronik hastalıklar hamile kalma ihtimalini azaltır. Kimi kadınlar ise 40 yaşından sonra bile hamile kalabilir.
Eğer lohusalık kanaması dışında düzenli olarak adet görmeye başladıysanız, Bebeğinizi sadece anne sütü ile beslemiyor ve su da dâhil olmak üzere ek gıdalardan destek alıyorsanız, Bebeğiniz 4-6 aylık dönemi aştıysa bu emzirme döneminde hamile kalma ihtimaliniz bir hayli yüksektir.
Emzirme olsun veya olmasın, gebelikte baskılanan yumurtlama, doğum sonrası ortalama 42. Günde geri gelir ve başlar. Emziren annelerde ise emzirme süresince yumurtlama başlamayabilir. Bu adet görmeye de yansır. Emziren anne 2 ay kadar erken bir dönemde adet görmeye başlayabilirken, 18. Aya kadar görmeyebilir de.
İlgili 21 soru bulundu
O nedenle SSVD planlanıyorsa iki doğum arası, 12 aydan az olmayacak şekilde, doktorunuzun tercihine göre değişmekle beraber ortalama 2 yıl olmalıdır. Tekrar sezaryen düşünülüyorsa da iki doğum arasında en az 12 aylık bir süre yeterli olacaktır.
Cemal Ünlü - YouTube. Sezaryen ameliyatının haftası çok önemli. 39. hafta doldurulmadan doğumun gerçekleştirilmemesi gerekir. Bebeğin akciğer gelişmemesine bağlı problem yaşama ihtimalini en aza indirmek, sezaryen ie doğumun 39. haftada planlanması en doğru yaklaşım olucaktır.
5- Doğumdan Sonra Adet Olmadan Hamile Kalınır mı? Özellikle emzirmeyen anneler doğumdan sonra henüz adet kanaması yaşamamış olsa bile doğumdan 3 hafta sonra bile hamile kalabilir.
Tüm bunlara ek olarak emziren bir anne hamile kaldığında vücudunda salgılanan süt miktarı hamileliğin 3. ayından itibaren azalmaya başlayabilir. Ayrıca bu dönemde vücutta üretilmeye başlayan kolostrum, sütün tadında ve kıvamında değişiklik yaratacağı için bazı çocuklar bunu fark ederek emzirmeyi bırakabilir.
35 yaşından sonraki gebelikler ileri anne yaşı olarak tanımlanmıştır. Bu yaştan ve özellikle 40 yaştan sonraki gebelikler riskli gebelik olarak ele alınır ve daha özel ve yakın takip gerektirir.
Eğer emziren annede gebelik oluşursa, sütün içeriği çok değişir ve besleyici özelliği azalarak bir müddet sonra da kesilir. Halk arasında yanlış bir düşünce vardır. Eğer bebek emzirilirken, yeni bir gebelik oluşursa, sütün zehirli olduğu düşünülerek bebek artık emzirilmez. Bu çok yanlış bir uygulamadır.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
2. sezaryen doğum kararı, doğum öncesi bakım, hamilelik sırasında egzersiz, hamilelik sırasında beslenme gibi faktörler de göz önünde bulunarak verilir. Bu bağlamda ikinci sezaryen sonrası komplikasyon olma riski birinciden daha yüksek olduğu için genellikle 39. hafta dolmadan sezaryen yapılması planlanır.
BİR KADIN EN FAZLA KAÇ DEFA SEZARYEN DOĞUM YAPABİLİR? Yapılan her sezaryen doğumda risk daha da artar. Bu sebeple de özellikle üçüncü sezaryenden sonrası oldukça sakıncalı olabilir. Bu sebeple bir kadın için en fazla üç sezaryen doğumun yapılabileceğini söyleyebiliriz.
Ağrı ve Rahatsızlık: Sezaryen doğum sonrası ilk günlerde ağrı, rahatsızlık ve hassasiyet hissedebilirsiniz. Bu ağrılar zamanla azalır. Ancak iyileşme sürecinde bazı hafif ağrılar olabilir. Normal Aktivitelere Dönüş: Genellikle 6 hafta sonra normal aktivitelere dönebilirsiniz.
Bu hormon gebeliğe karşı koruma sağlamakla birlikte; ara kanama, adet olamama gibi yan etkilere de neden olabilir. Prezervatif: Sık kullanılan yöntemlerden biridir. Güvenilirliği yüksektir; aynı zamanda enfeksiyonlara karşı da korur. Lohusalıkta kullanımının kadın için herhangi bir yan etkisi yoktur.
Yeni doğum yapmış kadının hamile kalması ya da emziren annenin gebe kalması, çok sık rastlanan bir durumdur. Çünkü emzirirken hamile kalmak güçlü bir olasılıktır.
Menopoz dönemi kadınlar için anlık bir süreç değildir. Bir kadının menopoz dönemine tam olarak girmesi için 1 yıl kadar geçmesi gerekiyor. Menopoz döneminin başlangıcı ilk 5-6 aylık dönem olur. Bu dönemde menopoz süreci tam olarak tamamlanmaz ve kadınların gebelik riski vardır.
Normal şartlarda kadınlarda doğum sonrasında 6-8 hafta içinde adet kanaması başlar. Bebeğini emziren annelerde bu süre 10-12 aya kadar uzayabiliyor. Adet kanaması tekrar başladığında hemen adet düzeni oturmaz. Doğumdan sonra ilk adet kanaması başladığında bir süre daha adet düzensizliği sürebilir.
Tek seferde hamile kalma olasılığı %3-5 kadardır. Bu nedenle ilk ve tek sefer denemede hamile kalınmamasına şaşırılmamalıdır. Önemli olan yumurta çatlamasının olduğu günler başta olmak üzere düzenli cinsel birlikteliktir. Sperm hücreleri rahim içinde 48 saat kadar canlı kalabilir.
Doğum tamamlandığında adet kanamalarının başlaması biraz zaman alır. Annelerde bebeğin emzirilme durumu adet kanamasının ne zaman düzene gireceğini belirleyicidir. Bebeğini emzirmeyen annelerde 4-8 hafta içinde doğum sonrası tekrar adet başlar. Ancak bebeğini emziren annelerde bu süre 1 yıla kadar çıkabilir.
Sezaryen Sonrası Güvenli Doğum Yapılabilir
Çoğu kadın sezaryen sonrasında güvenli bir şekilde normal doğum yapabilir. Bu yüzden geçmişte sezaryenle doğum yapan bir kadın, günümüzde genellikle diğer bebeklerini nasıl doğuracağı konusunda seçim yapma şansına sahiptir.
Bu işlemlerde karnınızın alt bölgesinden yaklaşık 11-15 cm uzunluğunda bir kesi yapılır ve karın katlarının geçilerek rahmin olduğu bölgeye ikinci bir kesi yapılır.
Sezeryan Doğum Kaçıncı Haftada Olur? Sezaryen doğum yapılacak kişilerde hamilelik süresinin en azından 37. haftaya kadar ilerlemesi beklenir. Ve bu tarihten sonra doğum yapılabilir. Ancak en ideal olan durum, sezeryan doğumun hamileliğin 39. haftasından itibaren yapılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri