Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
öncelikle şunu belirteyim hiç ingilizce bilmeyen biri için bu süreç 6 ay ile 12 ay arasında sürecektir. bu süre istenilen puana, çalışma kapasitesine gibi etmenlere bağlı olarak uzayıp kısalabilir.
ÖSYM'nin YDS başvuru kılavuzu içerisinde verdiği bilgilere göre Yabancı Dil Sınavı sınav süresi 180 dakika yani 3 saat olacak.
YDS sınavı Türkiye'de genellikle yılda 4 kez düzenlenir. Ancak, sınav takvimi her yıl değişebilir ve bazı yıllarda sınav sayısı farklı olabilir. Bu nedenle, YDS sınav takvimini güncellemek için ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi web sitesini takip etmek önemlidir.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
İlgili 26 soru bulundu
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
60 doğru 75 puan getirir. 64 doğru 80 puan getirir.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
YDS İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa yapılır.
Diğer Üniversite sınavlarına göre YDS daha uzun süreli kullanım imkanı tanımaktadır. ÖSYM mevzuatı üzerinden bakıldığı zaman, geçerli olan birçok farklı kurum adına YDS puanı 5 yıl boyunca kullanılabilmektedir.
Dolayısıyla emin olamadığınızda, yakın hissettiğiniz şıkkı işaretleyebilirsiniz. YDS'den 55 almak için 44 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
Yıllara Göre YDS Geçerlilik Süresi, sınav sonucunun açıklandığı tarihten itibaren olmak üzere 5 yıl geçerlidir.
Dolayısıyla emin olamadığınızda, yakın hissettiğiniz şıkkı işaretleyebilirsiniz. YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor. YDS'den 70 almak zor değil, imkansız hiç değil! Düzenli ve odaklı bir çalışmayla bu puana erişebilmeniz mümkün.
YDS sınavı Hedeflenen puana göre seviye önem kazanır. 50-60 puan hedefleyen bir aday Intermediate (orta) seviyesinde iyi bir eğitimle istediği puana ulaşabilecekken, 70 ya da üzeri puan hedefleyen bir öğrencinin Upper-Intermediate ya da Advanced (ileri) seviyesinde olması gerekir.
YDS sınavı, 80 sorudan oluşan çoktan seçmeli bir sınavdır ve toplam süresi 180 dakikadır. Sınav süresi boyunca, adaylar okuma, dinleme ve dilbilgisi becerilerini ölçen soruları yanıtlamak için zamanlarını iyi yönetmeleri gerekmektedir.
80-89 puan: C1 seviyesi. 70-79 puan: B2 seviyesi. 60-69 puan: B1 seviyesi.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), e-YDS Kılavuzunda yaptığı değişiklikle, adayların yıl içerisinde sınava girme hakkını 1'den 4'e çıkardı. E-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikle adaylar 3 ayda bir kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
“YDS'ye mi YÖKDİL'e mi girmem gerekiyor” diye soran adaylara biz de hangi amaçla sınava girmek istediğini soruyoruz. YDS akademik kadro, yükse lisans ve doktora başvurularında kabul edilmektedir ancak akademik hedefleri olan kişilere sınavın nispeten kolay olması münasebetiyle YÖKDİL sınavına girmesini salık veriyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri