Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.
Sağlık kurulu raporu e-devlet sistemi üzerinden görüntülenebilmektedir. Ancak raporun e-devlete düşmesi 3 iş günü kadar sürebilir.
İşveren, raporu 5 gün içinde e-rapor sistemine girer.
İş göremezlik raporunun Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş hekim tarafından verilmiş olması gerekir. İnternet üzerinden düzenlenen istirahat raporları SGK'nın sitemine otomatik olarak düşer.
Elinizde rapor varsa elektronik ortama düşmesini bekleyin. Elektronik ortamda gözükmüyor ise, ilgili hastaneye veya sgk il müdürlüğüne gidip sistemde gözükmesini sağlayın. İşverenin muhasebecisi varsa veya gidebilecek birileri var ise bu işleri muhakkak yaptırsınlar.
İlgili 31 soru bulundu
İmzalardan sonra heyet raporu artık hazır hale gelmiştir. Sağlık kurulu biriminden teslim alabilirsiniz. Engelli raporları için maksimum teslim süresi 15 gündür. Diğer Raporlar 3 iş günü içerisinde e-devlet uygulamasından alabilirsiniz.
Bu durumda işverenler tarafından yazının tebliğ alındığı günden itibaren 5 iş günü içinde bildirim yapılması gerekmektedir. On günden uzun süreli istirahatlerde, her 10 günlük sürenin sonunda bildirim yapılması, sigortalının talebine bağlıdır.
7- Komisyonda e-rapor sistemi üzerinden yazılan raporlar en geç 48 saat içerisinde e-nabız/raporlarım sistemine düşer. 9- Düzenlenen sürücü sağlık raporu e-imzalırdır; 2 yıl süre ile geçerliliği vardır; 2 yıl sonunda rapora ihtiyaç duyulması halinde şahsın bu aşamalardan geçmesi gerekir.
SGK İSTİRAHAT RAPORU NEREDEN SORGULANIR? SGK istirahat raporu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılır. E-Devlet üzerinden yapılan sorgulama neticesinde rapor tarihi ve bu rapora bağlı olarak yapılan ödemelerin durumu öğrenilir.
Rapor, elektronik ortamda işverenin sistemine düşmektedir. Bu durumda sağlık raporu ne zamana kadar onaylanmalı sorusu akla gelmektedir. Sistemden rapor süresini kontrol eden işveren, raporda yazan istirahat bitiş, işe başlama tarihini takip eden ayın en geç 26'sına kadar onaylamalıdır.
İş göremezlik raporu ne zaman onaylanır? İş göremezlik raporu, raporun bitiş tarihini takip eden ayın en geç 26'sına kadar işveren tarafından onaylanmalıdır.
Sağlık kurulu raporunuzu E-Devlet uygulaması üzerinden sorgulayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız adımları takip ederek E-Devlet sağlık kurulu raporu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor
"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.
Raporlar elektronik ortamda hastanelerce düzenlenerek Kurumumuz Medula sistemine iletilmektedir.
Hastalık durumunda 1 günlük veya 2 günlük istirahat raporları için rapor parası ödenmediğinden, 1-2 günlük hastalık raporları için çalışılmadığına dair bildirim yapılması gerekmemektedir.
Rapor parası için e-Devlet'te IBAN tanımlama nasıl yapılır? SGK Twitter hesabı tarafından yapılan duyuruya göre e-Devlet'te bulunan Şahıs Ödemeleri Banka Hesabı Tanımlama hizmeti kullanılarak yapılacak IBAN tanımlama işleminin ardından rapor paraları ve sevk ödemeleri tanımladığınız IBAN hesabınıza gönderilecek.
Rapor üzerinde gerekli tüm onaylar yapıldığında, ekranda “rapora ait tüm onaylar tamamlanmıştır. Ödeme MOSİP'e aktarılabilir” ibaresi yer alacaktır. Eğer onayın iptali için “onay iptal” tuşuna basılırsa, onayın iptal gerekçesi açılan ekrana yazılarak kaydedilecektir. Bu gerekçenize göre ipc olur/olmaz belirlenecektir.
Gönderilen bu belge işverence görüntülenebildiğinden, çalışılmadığına dair bildirimin sisteme girilebilmesi için Kurumca işverene ayrıca tebligat yapılmasına gerek kalmamıştır. Aile hekimlerince verilmekte olan raporların ekrana düşmesi nedeniyle bu raporların da sisteme girilmesi gerekmektedir.
Raporlu işçi için sistemde ''Çalışmadığına Dair Bildirim'' seçilerek ''Onay''landığında raporlu süreye ilişkin onay gerçekleşir. İşçinin istirahat raporu aldığı süreler ''Onaylı Raporlar'' kısmına intikal eder. Bir diğer husus ise; bazı durumlarda raporların elektronik ortamda sisteme girilmesi mümkün olmamaktadır.
Direk e-devlet üzerinden "e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama" kısmından deneyin. Kardeşim, e nabızdaki raporu görebilmek için e devlet üstünden e nabıza giriş yapacaksın. Direkt e nabız girişinden engelli rapor oranları görünmüyor.
Önce bir bakın; PDF dosyası varmı? PDF dosyası yüklü ise gözükmesi gerekiyor. Gözükmüyorsa tekrar hastaneye gitmeniz gerekiyor; oradaki memurlardan (başhekimlik sekreterinden imza aldığımız kısım) düzeltebilirsiniz. E-Devlette Sisteme atılmamış demektir.
Gereken şartlar sağlanmışsa başvuru tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde geçici iş göremezlik ödemesi PTT üzerinden yapılır. Ödemenin yapılmaya başlanacağı gün ile ilgili olarak hukuki bir düzenleme yoktur fakat uygulamada SGK, geçici iş göremezlik ödemesini raporun 3. günü itibarıyla yapmaya başlamaktadır.
Kişinin çalıştığı iş yerinde bulunan iş yerleri hekimi, ayda en fazla 2 gün istirahat rapor verme hakkına sahiptir. Aynı zamanda aile hekimleri de kişinin rahatsızlığına göre rapor verebilir. Ancak aile hekimleri de ayda en fazla 10 gün rapor verme hakkına sahiptir.
İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. İş kazası nedeniyle rapor alan çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından her gün ödeme yapmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri