Emeklilik tahsis numarasının son hanesi 8 olanlar ayın 22'sinde, 6 olanlar 23'ünde, 4 olanlar 24'ünde, 5 olanlar 25'inde ve nihayet 0 olanlar ise her ayın 26'sında maaş ödemelerini alırlar.
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde, Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.
SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor. Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında maaş ödemelerini alıyor.
e-Devlet kapısı sistemi ile artık Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sorgulamaları yapmak oldukça kolay bir hale geldi. SGK bünyesindeki vatandaşlar e-Devlet kapısı üzerinden kolaylıkla ne zaman emekli olabileceklerini ve emekli maaşlarını sorgulayabilirler.
SSK ve Bağ-kur emeklilerinin 4A-4B maaş ödemeleri tahsis numarasına göre yapılıyor.
İlgili 23 soru bulundu
Tahsis numarası son rakamı 9, 7, 5 olanlar ayın 25'inde, Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında, maaş ödemesi alacak.
E-devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız. Arama kısmına "Emekli Hizmet Dökümü" veya "Emekli Aylığı Sorgulama" yazarak çıkan sonucu tıklayınız. İlgili bölümde, emekli maaşı ve emekli kök aylığı gibi bilgilere erişim sağlayabileceğiniz bir ekran görüntülenecektir.
Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.
Sosyal Güvenlik Kurumu, normalde emeklilik başvurularını iki hafta içinde sonuçlandırıyor. Örneğin, 2021 yılında ortalama aylık bağlama süresi SSK'da 15.35 gün, BAĞ-KUR'da 13.56 gün, Emekli Sandığı'nda 11.53 gün olarak gerçekleşti.
Emekli olmak için başvuruda bulunanların ilk maaşı, başvurdukları ayın bitiminden sonra gelen ilk ayın başında ya da son haftasından itibaren yatırılır.
Sosyal Güvenlik Kurumu'na şahsen gidilerek başvuru detayları öğrenilebileceği gibi SGK'nın sitesi üzerinden de başvuru sonucu takip edilebilir. SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar için öncelikle T.C. kimlik numarası girilir, ardından “sorgula” butonuna basılarak sorgulama gerçekleştirilir.
SSGK Birikmiş Aylık Tutarı Nedir? SSGK Birikmiş Aylık Tutarı, hem isteğe bağlı hem de zorunlu primler dahil olmak üzere üye tarafından SGK'ya ödenen tüm primlerin toplamıdır. Bu tutar, herhangi bir zamanda Hesabım'a gidip “Aylık Katkı Paylarınızı Güncelleyin” seçeneğine tıklanarak güncellenebilir.
Tahsis numarası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emekli maaşı bağlanan kişileri tanımlamak amacıyla kullanılan bir numaradır. mekli tahsis numaranızı öğrendikten sonra son rakamına bakarak emekli maaşınızı hangi gün alabileceğinizi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan maaş ödemesidir. Aslında kısmi ve biriken maaş ödemesidir diyebiliriz.
Ödeme alıp almadığınızı e-Devlet üzerinden görebilirsiniz. e-Devlet'te "diğer emeklilik işlemleri" bölümünden "emekli günlük ödeme kısmı" sorgulaması yapılarak adınıza ödeme yapılıp yapılmadığını görmek mümkün.
E-Devlet üzerinden ilk aylığın bağlanıp bağlanmadığı kontrol edilebiliyor. EYT'liler E-Devlet'e giriş yaparak arama çubuğuna DYS (Doküman Yönetim Sistemi) yazarak SGK'daki başvurusunun durumunu takip edebilir. Maaş bağlandı ibaresini görenler bankaya başvuru yapabilir.
uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ sayfasına girditen sonra, T.C kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfus il, doğum tarihi bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Bilgiler girildikten sonra sorgula butonuna basılarak emekli maaşı hesaplaması yapılabiliyor.
EYT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR? Emekli maaşının bağlandığını e-Devlet "Emekli Aylık Bilgisi" uygulaması üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrıca maaş bağlandıktan sonra telefona SMS bildirimi de gelecektir.
E-Devlet sisteminden giriş yaparak maaş bilgilerinin görüldüğü e-bordro sistemi, memuriyet sicil numaranızın yanı sıra yıl ve aya göre maaşlarınız ile çalışma şekli gibi öğrenmek isteyebileceğiniz bilgileri içerir.
Örneği kök maaşı 5.000 TL olan dul ve yetim aylığı alan bir vatandaşın maaşı yüzde 25'lik emekli zammı ile 6250 TL'ye yükselecek. Buna yüzde 4 ek ödeme ilave edilecek ve maaş 6.500 TL'ye yükselecek. Yani maaş ödeme gününde hesabına bakan bu vatandaş hesabında 6.500 TL görecek.
Kamuda çalışan memurlar, Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti ile e-Devlet sistemi üzerinden maaş sorgulama işlemi yapabilirler.
Bağ-Kur'lular için ise ödeme takvimi şu şekilde; Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4 olanlar ayın 27'sinde, Tahsis numarası son rakamı 2,0 olanlar ayın 28'inde. Tahsis numarasını öğrenmek için E-Devlet üzerinden SGK emeklilik işlemleri sayfasına girip, evrak takip numaraları üzerinden bu bilgiyi edinebilirsiniz.
SGK'nın verilerine göre 2022'de ortalama emekli aylığı bağlama süresi, SSK'dan emekli olanlar için 12,01 gün, Bağ-Kur'lular için 9,24 ve Emekli Sandığı'ndan emekli olanlar için ise 9,57 gündü.
Emekli maaşları, tahsis numarasının son hanesine göre SSK Emeklilerine her ayın 17'si ile 21'i arasında yapılıyor. Bağ-Kur maaşları ise daha geç ödeniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri