Hz. Eyyûb bu serin sudan yıkanıp içerek vücudunun hem içini, hem dışını onunla temizler. Böylece hastalıklardan kurtulur."
Mekke'de doğdu. Kureyş'in Adîoğulları kolundan olup Hz. Ömer'le akrabalığı vardır. Asıl ismi Leylâ iken hastaları tedavi konusundaki bilgisi ve bu alanda yaptığı hizmetler sebebiyle Şifâ diye tanındı. Câhiliye devrinde de iyilik severliği ve güzel ahlâkıyla bilinen Şifâ, İslâm'ın ilk yıllarında müslüman oldu.
Ümmü Râfi', hem Resûl-i Ekrem'e ve ailesine hizmet etmesi hem de ebelik ve hemşirelik yapmasıyla meşhurdur. Hz. Peygamber'in bütün çocuklarının ebesi ve sütannesi olmuştur.
ŞİFÂ bint ABDULLAH ile İLİŞKİLİ MADDELER
Peygamber'in sohbetine katılanlar anlamında bir terim. Hz. Peygamber'in sohbetine katılanlar anlamında bir terim.
İlgili 31 soru bulundu
Abdullah İsmi Caiz Midir? Abdullah ismi, İslami açıdan tamamen caizdir ve hatta teşvik edilen bir isimdir.
Üsâme, “hibbü Resûlillâh” (Resûlullah'ın sevdiği kişi) veya babasından dolayı hibbü'bni'l-hib (Resûlullah'ın sevdiği kişinin sevgili oğlu) diye şöhret kazanmıştır.
Mekkeli aileler yeni doğan çocuklarını, çölün sağlıklı havasında büyümeleri ve fasih Arapça'yı öğrenmeleri için bedevî kabilelerden bir sütanneye verirlerdi. Sütanneliği kendileri için gelir kaynağı olan bedevî kadınları da zengin ailelerin çocuklarını tercih ederlerdi.
Ömer'e kadar Müslüman olan kırk kişi ise şunlardır: Hatice, Ali, Ebubekir, Osman, Zeyd bin Harise, Talha bin Ubeydullah, Zübeyr bin Avvam, Sa'd bin Ebi Vakkas, Abdurrahman bin Avf, Said bin Zeyd, Ebu Ubeyde bin Cerrah, Hamza bin Abdulmuttalib, Haris, Cafer, Musab bin Umeyr, Mesud, Iyas, Ebû Zerr el-Gifârî, Selman el ...
Muhammed, Osman'ın üzüldüğünü görünce diğer kızı Ümmü Gülsüm'ü Osman'a verdi.
Kanser hastalığına karşı etkili bir şuruptur.
Şifâ Hatun radıyallahu anhâ, Rasûlullah sallallahu aleyhi vesellem efendimizin dünyaya teşrifleri sırasında hizmetiyle tanınan bir hanımefendi...
Müslüman milletlerin edebi eserlerinde Hz. İsa'nın doğumu, beşikte konuşması, hastaları iyileştirmesi, ölüleri diriltmesi, göğe çıkışı, göğe çıkarken üzerinde bulunan iğne, mehdi oluşu, hikmet sahibi olması gibi pek çok özelliği zikredilmiştir.
Yunus (peygamber) - Vikipedi.
Kendilerine en çok mucize verilen peygamberler Hz. Mûsâ ve Hz. Îsâ'dır.
Süveybe, Hz. Muhammed'in amcası olan Ebu Leheb'in cariyesidir. Süveybe hem oğulu Mesruh'u hem de Peygamber Efendimizi emzirmiştir.
Halime iki yıl kadar sonra çocuğu sütten kesti ve onu ailesine teslim etmek istedi. Ancak Amine ve Abdülmuttalib, rivayete göre Mekke'de veba salgını bulunduğundan dolayı Muhammed'in bir süre daha süt annesinin yanında kalmasını uygun gördüler.
Muhammed, bazı kaynaklara göre 570, bazı kaynaklara göre ise 571 yılında Arabistan'ın Mekke şehrinde dünyaya geldi. Doğumundan önce babasını, 6 yaşında ise annesini kaybeden Muhammed, amcası Ebû Talib tarafından büyütülüp gözetildi. Çocukluğunda çobanlık yaptı, daha sonra ise tüccar olarak çalıştı.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Muhammed, en çok Hatice'ye aşıktı. * Hz. Ayşe, kıskançlığını gizlemiyor. - Çünkü ona hiç toz kondurmadı peygamberimiz.
Hz.Muhammed (s.a.v.) 'Bana sizin dünyanızdan üç şey sevdirildi: Kadın, güzel koku ve gözümün nûru namaz' buyurmuşlardır. Mutasavvıflar bu benzersiz Hadîs-i şerîfi pek çok farklı derinlikte yorumlamışlardır. Peygamber Efendimiz: 'Rabbimden vahy almadan ne evlendim, ne evlendirdim' buyurmuşlardır.
Bebeklere Peygamberlerin, Ehl-i Beyt'in ve aile büyüklerinin adları verilir. Aile büyüklerinden birinin adını bebeğe vermekteki amaç "adın sürmesini, devamını sağlamak", "bitmesini, batmasını" önlemektir. Bebek doğduğunda, göbeği kesilirken bir ad konur. Buna “göbek adı” denir.
Anlam olarak dinimize aykırı bir manası bulunmaz. Bu nedenle Bekir ismini kullanmak, çocuklara bu ismi vermek caizdir. Bekir isminin dini açısından her hangi bir sakıncası yoktur. Kuran'ı kerimde yer almamasına rağmen rahatlıkla kullanılabilecek isimler arasında yer almaktadır.
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri