GENEL BİLGİLER. Öğrencilere kimlik kartları üniversiteye kayıtlarından sonra verilir ve bu kimlikler öğrenci programa kayıtlı olduğu sürece geçerlidir.
Hayır, maalesef değil. Sorun yaşamamak için, öğrenci kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanızda fayda var.
Öğrencilerin; öğrenci olduklarını belirtmek, kanıtlamak için bazı belgelere ihtiyaçları vardır. Öğrenci olduğumuzu en resmi şekilde belirten belgelerden birisi de Öğrenci Belgesidir.
Ancak, nüfus cüzdanı veya T.C. Kimlik Kartı ibraz edilememesi halinde ilgiliden Ehliyet, Pasaport, Memur cüzdanı, Avukat kimlik kartı, Basın kartı, Yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, Yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu belgelerinden biri istenir.
Yemekhane, kütüphane, üniversite giriş çıkışları ve şehir içi ulaşımda kullanılabilir. Teslim edilen kartlar, şehir içi ulaşım haricinde kullanıma açıktır. Şehir içi ulaşımda kullanılması için kart sahibi tarafından aktivasyonun yapılması gerekmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Öğrenci Kimlik Kartı yanında bulunmayanların kampusa girişi mümkün olamamaktadır. Bu nedenle öğrenci kimlik kartınızı sürekli yanınızda bulundurunuz. Ayrıca, Öğrenci kimlik Kartlarının, derslerde gerektiğinde, sınavlarda ise zorunlu olarak gösterilmesi gerekmektedir. Öğrenci Kimlik Kartı olmayanlar sınavlara alınmaz.
Bu kart sistemi kullanılarak okul içerisinde istenilen bölgelerde giriş çıkış denetimi ve devam takibi yapılabilmekte, otoparklara giriş ve çıkış kontrol altına alınabilmekte ve nakit para kullanmadan kart içine yüklenen kredilerle kantinlerden, yemekhanelerden ve otomatlardan yararlanılabilmektedir.
Depremden etkilenen illerde yerleşim yeri ya da diğer adres kaydı olan afetzedeler, kendilerinin yanı sıra veli ya da vasisi olduklarının geçici kimlik belgesini de e-devlet'ten barkodlu olarak temin edebilecek. Barkodlu geçici kimlik belgesi, üç ay, yeni kimlik kartı alınıncaya kadar geçerli olacak.
Kimlik Kartı Kayıp Başvuruları Artık e-Devlet Kapısı'ndan Yapılabilecek.
Nüfus cüzdanı, kimlik kartı, uluslararası aile cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, kurumların kendi mevzuatlarında kimlik yerine geçen belge, geçici kimlik belgesi gibi geçerli fotoğraflı resmi bir belge ve son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılmaktadır.
Öğrenci belgesi, öğrenci olunduğunu resmi yollardan kanıtlayan bir belgedir. İçeriğinde kişinin T.C. kimlik numarası, adı soyadı, ebeveyn isimleri, doğum tarihi, sınıfı, okula kayıt tarihi, okul ismi gibi bilgiler yer alır.
2. Kimlik kartı kaybolursa ne olur? Akıllı Kartın kaybedilmesi halinde, herhangi bir gazeteye kayıp ilanı vermeniz gerekiyor. Daha sonra gazeteden keseceğiniz bu ilan sayfasını ve kimlik ücretinin yatırıldığı ilgili Akbank hesabına ilişkin dekont ile Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı'na başvurmanız gerekiyor.
Kimler öğrenci kartı alabilir? İşte merak edilen bütün soruların cevapları... Şehir içi ulaşım araçlarında indirimli geçiş hakkı sağlayan öğrenci akbilini Ön lisans okuyanlar için ilk kayıt olunan tarih itibari ile 4 yıl, lisans programı okuyanlar içinse 7 yıl indirimli kart kullanım hakkı bulunuyor.
Çalışma kapsamında bu yıl yaklaşık 22 bin öğrencinin kimlik kartına hem Elkart özelliği hem de 3 gün ücretsiz biniş hakkı tanımlandı. Öğrenciler ücretsiz haklarının bitmesinin ardından kartlarının içine Elkart gişe veya bayilerinden bakiye ya da abonman yükleterek öğrenci tarifesiyle kullanmaya devam edebiliyor.
Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi ve pasaport özel kimlik belgesi olarak kabul edilecek belgelerdir. Fotoğrafın üzerinde soğuk damga bulunan ve resmi bir kuruluştan alınan kimlik belgeleri de kabul edilir.
İndirimli ve serbest ANKARAKART'lar kişiye özeldir. Bu kartların usulsüz bir şekilde kart sahibi dışında bir başkası tarafından kullanılmasının tespiti halinde, kartlara el konularak kart sahibine ve kartı kullanan kişiye ayrı ayrı olmak üzere, 200 tam bilet tutarında cezai işlem uygulanmaktadır.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlarımızdan, hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmemekte, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlenmektedir.
kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecektir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoğraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar düzenlenen bu belge ile sınava girebilecektir.
Geçici kimlikler, normal kimlikler gibi Nüfus Müdürlüğü aracılığıyla alabiliyor. Kimlikleri olmayan bireyler, yeni kimlik başvuru işlemleri sırasında, yetkililere geçici kimlik almak istediğini bildirmesi gerekiyor. Geçici kimlik belgesi talep edilmemesi durumunda, kişilere geçici bir kimlik verilmiyor.
Kimlik Kartı başvurusu; yurt içinde nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere yapılır. Kimlik Kartı başvurusu, yurt içinde; Alo199 üzerinden veya https://randevu.nvi.gov.tr/ internet adresinden yapılır. On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurmaları esastır.
Kimlik kartını kaybedenlerin başvurduğu "geçici kimlik belgesi", e-Devlet Kapısı üzerinden hızlı bir şekilde alınabiliyor.
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile üniversiteye gelen öğrenciler için başvuru yapılmaksızın kart basımı yapılır. Akademik takvime göre (https://hacibayram.edu.tr/web/akademik-takvim) ders kayıtlanma tarihinden itibaren 15 gün içinde kart basımı tamamlanır.
Öğrenci kimlik kartları ücretsizdir ancak kullanım hatasından kaynaklanan nedenlerle ya da kimlik kartını kaybetme sebebiyle ikinci kart basımları için öğrencilerin 15 TL ücret ödemeleri gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri