SSK sicil numaranıza e-Devlet üzerinden erişebilirsiniz. e-Devlet sistemine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra arama bölümündeki hizmetler kısmına 4A Sigortalı Tescil Kaydı yazarak karşınıza çıkan ekranda yer alan bilgileri doldurduktan sonra sicil numaranızı öğrenebilirsiniz.
T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresi girilir. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi sitesine giriş yapıldıktan sonra, 4A Sigortalı Tescil Kaydı kısmına gidilmelidir. Ekranda istenen tüm veriler doldurulduktan sonra "sorgulama" tuşuna tıklanarak SSK Sosyal Güvenlik Numarası öğrenilir.
Sicil no genellikle sosyal güvenlik numarası olarak da bilinmektedir. Sigortalı olarak çalışan yetişkin kişiler sicil numaraları ile birlikte sigorta primleri, emeklilik bilgileri ve primlerinin düzenli olarak yatırılıp yatırılmadığını öğrenebilirler.
Bunun yanı sıra iş yerine ait 26 haneli SSK sicil numarasını öğrenmek için internetten de sorgulama yapılabilmektedir. İnternet üzerinden sorgulama yapılabilmesi için bağlı bulunulan ilin ticaret odası internet sitesine girip “Firma Bilgileri / Sicil Kayıtları / Sicil Numarasına Göre Arama” bağlantısına tıklanmalıdır.
"Sigorta Sicil Numarası", işverenlerce ilk defa bildirilen her sigortalıya kurumca "İl Kodu", "Ünite Kodu", "Tescil Yılı" ve "Sıra Numarası"nı ihtiva eden 13 haneli bir sigorta sicil numarası verilir. Bu numara Kurum kayıtlarına işlenerek işverene ve sigortalılara bildirilir.
İlgili 34 soru bulundu
4.1.8. SSK Sicil No: Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalıya verilen 7 haneli numaradır. 4.1.9. SG No (TC Kimlik No): TC Uyruklular için TC kimlik numarası, yabancı uyruklu sigortalılar için NVİGM'den verilen ve 9 ile başlayan 11 haneli numaradır.
Kişinin çalıştığı kurum tarafından çalışanlarını tanımlayabilmek için verilen numaraya sicil numarası denir. Aynı zamanda çalışılan şirket kapsamında bir T.C. kimlik numarası gibi algılamak mümkün. Bu bağlamda birçok yerde karşılaşılan ve kullanılması gereken numaralar arasında yer alır.
Sosyal Güvenlik Kurumunca işyerini tanıtma ve diğer işyerlerinden ayırma bakımından her işyerine verilen bir numaradır. Soldan sağa doğru: İlk rakam; sektör kodudur. O işyerinin Devlet veya özel sektöre aidiyetini, devamlı veya geçici olduğunu belirtir.
İşyerine ait SGK sicil SGK sicil numarasını öğrenmek için E-devlet işyeri kodu öğrenme sayfasına e-devlet verilerinizle giriş sağlayabilirsiniz.
Önce SSK'lı sonra devlet memuru olanlar için 4/a tescil başlangıç tarihi ilk kez SSK'lı olunan tarihi ifade etmektedir. 01.01.2001 ise muhtemelen devlet memuru olarak hizmete başladığınız tarih. Devlet memuru olarak emekli olacaksanız SSK'lı girişiniz sigorta girişi olarak değerlendirilmez.
Sosyal Güvenlik Kurumu Sicil Numarasının Açılımı Nedir? Sosyal Güvenlik Kurumu Sicil Numarasının Açılımı Nedir? Sosyal Güvenlik Kurumu sicil numarası 26 haneden oluşmaktadır.
Emekli sandığındaysa bireye ait olan tahsis numarası emekli sandığındaki sicil numarasıdır. Emeklilikte SGK Sigorta Tahsis No Nedir? Emekli olan kişilere Sosyal Güvenlik Kurumu birer sigorta tahsis numarası verir.
Yani e-devlet sitesinin sosyal güvence ya da sosyal güvenlik kurumu sayfasına girmek gerekir. Sonrasında e-devlet sitesine TC kimlik no ve şifre ile giriş yapmak gerekir. En son primleriniz hangi sigorta biriminden ödeniyorsa onu bulmanız ve buna göre sosyal güvencenizi öğrenmeniz mümkündür.
SGK hizmet dökümü kişinin SGK'ya yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak çalıştığı iş yerindeki sigorta ve prim bilgilerinin ayrıntılı olarak listelendiği bir belgedir.
Ne de olsa 21. yüzyıldayız, İşe gireceğiniz zaman ve ya Sigorta durumunuzu öğrenmeniz için kullanılır. Tabi artık kolaylık olsun diye onun yerine Sicil No kullanılır, karta gerek yoktur. Sicil No Sigorta ile ilgili bilgilerinizi öğrenmeniz için gereklidir.
Hiçbir SGK girişi olmayanlarda “SGK Tescil Kaydınız Bulunmamaktadır.” yazısı çıkıyor. Bu durumda masaüstünden (mobilden olmuyor) bu uyarıyı aldığında “Barkodlu Belge Oluştur” butonuna tıklayarak SGK Hizmet ve Tescil Dökümünü alabilirsin.
e-Devlet kapısından alınan adlî sicil belgeleri üzerindeki barkod numarası ve T.C. Kimlik Numarası "https://www.turkiye.gov.tr/adli-sicil-belge-doğrulama" adresine girildiğinde, ibraz edilen belgenin Adlî Sicil Bilgi Sistemindeki aslı görüntülenerek doğrulanabilmektedir.
ALO 170 aracılığıyla sigorta sorgulaması için şu adımları takip etmeniz yeterli: Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi olan 170'i arayın. Ardından operatörün yönlendirmelerini takip ederek "Sigortalılık hizmet süresi" hakkında bilgi almak için 2'yi tuşlayın.
e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
MERSİS No nedir? MERSİS Numarası kaç haneden oluşur? MERSİS numarası 16 haneli sayısal koddur. Şahıs şirketlerinde, şirket sahibinin TC kimlik numarası ile başlar ve 00015, 00019 vs. gibi biter.
“4B nedir” sorusu da aynı yöntemle yanıtlanabiliyor. Eskiden Bağkur sigortası olarak adlandırılan sistem, SGK'ya bağlandığında 4b adını aldı. Bu sisteme kayıtlı ve prim ödeyen kişiler kariyer ve meslek grupları dışında kalan ve bir işyerine bağlı çalışmayan, dolayısıyla kendi mesleğini yapanlar.
Sorgusunu yapacağınız firmanın kayıtlı olduğu şehrin ticaret odasının web sitesine girerek o firmanın sicil numarasını, unvanını, semtini ve adresini kolayca görüntüleyebilirsiniz.
Emeklilik sicil no sorgulaması online olarak sadece E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Eskiden bunu SGK'nın kendi yürüttüğü bir sayfadan yapabiliyorduk ancak artık SGK ile ilgili bütün işlemler online olarak yalnız E-Devlet üzerinden yapılmaktadır.
Sigorta geçmişine bakmak isteyenlerin öncelikle e-Devlet sistemine üye olmaları gerekmektedir. Üye olan ya da önceden üyeliği bulunanlar, arama kısmına “SGK Tescil ve Hizmet Dökümü” yazarak sigorta geçmişine ulaşabilir.
Farklı bir ilde ise, son defa çalıştığınız ilin müdürlüğü diğer sicilinizin bulunduğu il müdürlüğüne yazarak sicil dosyanızı isteyerek birleştirme yapacaktır. İlk defa adınınıza prim yatırılan sicil geçerli siciliniz olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri