Çekici hizmeti genellikle sigorta sahibinin ikamet adresinden 0 km uzaklıktan itibaren hizmete girer. Kullanıcının aracının çekildiği yer çevresindeki en yakın anlaşmalı servise araç teslim edilir. Çekilme hizmeti kimi şirketlerce limitle sınırlandırılabilir.
Peki, sigorta kaç kez çekici hizmeti verir? Çekici hizmeti sigorta şirketleri arasında farklılık gösterse de 10 yıldan büyük olan araçlar için yılda 1 kez, diğer araçlar için ise yılda en fazla 4 kez yardım hizmeti sunulur.
Yolun ortasında kaldığınızda telaşa kapılarak aracınızı o bölgeden nasıl başka bir yere taşıyacağınızı düşünebilirsiniz. Böyle durumlarda önceden yaptırmış olduğunuz trafik sigortasının kapsamında ek olarak bulunan çekici hizmeti devreye girer.
Tüm sigorta şirketlerinde trafik sigortasının kapsamı aynıdır. Ancak standart trafik sigortası teminatları içerisinde yol yardım hizmetleri yer almamaktadır.
Zorunlu ve Trafik Sigortasının Kapsamlar
Aylık kasko sigorta prim ödemelerinde çekici masrafları araç sahibinden temin edilir. Trafik ve zorunlu sigorta poliçelerinde ödenen miktara göre çekici masrafları da firmalara ait hale getirilir.
İlgili 28 soru bulundu
Genel olarak oto kurtarma yol yardım ücretleri gece ve gündüz tarifesi olarak en düşük 2,5 TL en yüksek de 20 TL civarıdır. Çekici çağırmak kaç lira sorusu için araç türüne göre 30 km'ye kadar 90 TL ila 250 TL arasında diyebiliriz.
Kazaya karışan araca bağlı gelir ya da kar kaybı, iş durması ve kira mahrumiyeti gibi dolaylı olarak meydana gelen zararlar trafik sigortası kapsamında değildir. Kaza sırasında zarar görenlerin yanlarında bulunan bagaj ve eşyaları dışında, römorklarda taşınan malların zararları sigorta tarafından ödenmez.
Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.
ÜCRETSİZ ÇEKİCİ 153'TEN ÇAĞRILABİLİR
İstanbullular, aracının güvenli bir noktaya çekilmesi için kendisi de ücretsiz çekiciyi çağırabiliyor.
Pert aracı incelemekle görevlendirilen eksper, ayrıca araca eş değer olan farklı araçların piyasa fiyatlarına da bakabilir ve bu tutarlar üzerinden fiyatlandırma yapabilir. Eksper raporu sonucunda aracın perte çıktığı kesinleştiğinde sigorta şirketleri poliçede yer alan teminat tutarı kadar ödeme yapmakla yükümlüdür.
2023 asgari ücrete zam yapılmasıyla yemek yardımı istisna tutarları da güncellendi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarına göre günlük yemek ücreti 110 TL, yol ücreti ise 56 TL'ye çıkarıldı.
Sigortalı Araca ait anahtarların kaybolması veya araç içinde unutulması durumunda, olay yerine yetkili servis gönderilmesi GROUPAMA ASISTANS tarafından organize edilir ve Yol Yardım aracıın 50 km'ye kadar yol servis ücreti ve 1 saate kadar servis işçilik bedeli (yedek parça bedelleri hariç) GROUPAMA ASISTANS tarafından ...
Trafik sigortası teminat limitleri her yıl güncellenmiştir. 2023 yılında yapılan son güncellemelere göre trafik sigortası limitleri araç başına 50.000 TL, kaza başına ise 100.000 TL olarak belirlenmiştir.
Aracın çekilme maliyeti ise sigorta kapsamındadır, sigortalı kişi aracın çekilmesi için ekstra herhangi bir ücret ödemez. Çekici ek teminatı aylık kasko sigortası primlerine eklenerek, rutin olarak ödenir. Çekici hizmetleri kimi sigorta şirketlerinde yol yardım teminatı içerisinde de bulunabilir.
Kazada Kusurlu Olsak Bile Trafik Sigortası Hasarı Karşılar mı? Evet, eğer sigortalı araç bir kaza yaparsa ve kusurlu tarafsa, trafik sigortası üçüncü tarafın zararlarını karşılar. Ancak, sigortalı aracın kendi hasarları genellikle trafik sigortası kapsamında değildir.
Olay yerinde mutlaka kazanın hasarının gösterildiği farklı açılardan fotoğraflar çekilmeli ve bunlar da tutanak ile birlikte teslim edilmelidir. Kaza tespit tutanağı süresi 5 iş günüdür. Kazanın meydana geldiği tarihten itibaren 5 iş günü içinde gerekli belgeler sigorta şirketlerine iletilmelidir.
Trafik kazası sonucu sigorta şirketi, sürücüleri %50 oranında kusurlu bulabilir. Yüzde 50 kusur oranına sahip olmak, tarafların kazanın ortaya çıkmasında ortak pay sahibi olmaları anlamına gelir. Araçtaki hasarların yarısı karşı tarafın sigortasından karşılanır.
Trafik sigortası, sürücülerin kendi pert araç masraflarını karşılamaz. Yalnızca karşı tarafın perte çıkan aracının zararlarını karşılar.
Savaş, istila, düşman hareketleri, darbe, iş savaş, ihtilal, isyan ve ayaklanma gibi durumlarda araçta meydana gelebilecek hasarlar kasko sigortası poliçe kapsamı dışındadır. Ayrıca belitilen bu durumlarda kolluk kuvvetlerinin müdehaleleri nedeniyle oluşabilecek hasarlar da teminat kapsamı dışında kalan durumlardandır.
Kaskosuz araç pert olursa; karşı tarafın trafik sigortası belli limitler dâhilinde masrafları karşılar, eksik kalan kısım bulunması halinde kaskodan ihtiyari mali mesuliyet sigortası kapsamında karşılanacaktır. Hala eksik olursa karşı tarafa dava açıp, kalan kısım tazmin edilir.
Buna göre park yasağına uymadıkları için çekilen araçlara ödenecek ücret 130 ₺'den 160.05 ₺'ye çıkarıldı. Park yasağı haricindeki araç çekmelerde 5 kilometreye kadar araç çekme ücreti 100 ₺'den 160,05 ₺'ye yükseltildi. Kilometre başına 5 ₺'lik çekme ücreti de 9.6 ₺'ye çıktı.
KİLOMETRE BAŞINA 12 TL
Teklif oy birliği ile kabul edildi. Alınan kararla, park yasağı halinde çekme ücreti ve park yasağı dışında 5 kilometreye kadar özel taşıma ücreti 250 liradan, yüzde 60 zamla 400 liraya çıktı. Kilometre başına 12 lira olan ücret de yüzde 25 zamla 15 liraya yükseldi.
Aracım otoparka çekildi ne kadar ceza öderim? Hatalı park cezalarında çekici ücreti: Aracın çekildiği otoparka gidince, 300 TL'lik araç çekme ücreti görevli tarafından istenir. Otopark ücreti: Çekilen araç için diğer bir kalem ise aracın götürüldüğü parkta ödenecek park etme ücretidir 1 günlük ücret 50 TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri