Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Sigorta şirketi hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Sigorta şirketi hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Trafik Sigortası aşağıda sıralanan durumlarda ödeme yapmaz.
  • Sigortalı aracın hareket halinde değilken verdiği zararlarda.
  • Kaza sonucu ortaya çıkabilecek iş durması ya da gelir kaybı gibi dolaylı zararlarda.
  • Kaza sonucunda sigortalı kusurluysa kendi aracının zararlarında.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Sigorta hangi durumlarda ödeme yapar?

Zorunlu trafik sigortasına sahip aracın bir kazaya karışması durumunda maddi hasar, sağlık giderleri, sakatlanma ve ölüm olmak üzere 3 temel teminat, poliçe limitlerine ve zarar görenlerin haklılık payına göre çeşitli oranlarda sigorta şirketi tarafından karşılanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koalay.com

Trafik sigortası hangi durumlarda ödeme yapmaz?

Kazaya karışan araca bağlı gelir ya da kar kaybı, iş durması ve kira mahrumiyeti gibi dolaylı olarak meydana gelen zararlar trafik sigortası kapsamında değildir. Kaza sırasında zarar görenlerin yanlarında bulunan bagaj ve eşyaları dışında, römorklarda taşınan malların zararları sigorta tarafından ödenmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isbank.com.tr

Trafik sigortası neleri karşılamaz?

Kazaya sebep olan sigortalı araçta bulunan taşınan mallara (bavul vb.) gelen zararı trafik sigortası karşılamaz. Manevi tazminat talepleri trafik sigortası tarafından karşılanmaz. Çalıntı veya gasp edilmiş araçların sebep olduğu kazalarda araç sahibi sorumlu olmadığı için trafik sigortası karşılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Sigorta şirketleri neden sigorta kesmiyor?

Kaçınma nedeni ise trafik sigortasının riske dönüşme olasılığının yüksek olması. Konuyla ilgili açıklama yapan Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, firmaların trafik sigortası yapmaktan kaçınmalarının kanuna aykırı olduğunu belirtti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenicaggazetesi.com.tr

Sigorta şirketi çalınan araba için hangi durumda ödeme yapmaz ?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Sigorta şirketleri neden taksit yapmıyor?

Aracın kayıtlı olduğu il, kaza durumu ve hasar veya hasarsızlık durumuna göre indirimler yapılacak. Ancak Hazine Müsteşarlığı'nın yasadan kaynaklanan yetkisini kullanarak yaptığı bu harekete karşı sigorta sektörü kanuna aykırı bir tavır takınarak hep birlikte poliçelerden taksit uygulamasını kaldırdı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Sigorta şirketleri kime şikayet edilir?

Sigorta şirketleri nereye şikayet edilir sorusunun cevabı Sigorta Tahkim Komisyonuna başvuru yapılmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Trafik sigortası hangi hallerde teminat dışında kalır?

Savaş, istila, düşman hareketleri, darbe, iş savaş, ihtilal, isyan ve ayaklanma gibi durumlarda araçta meydana gelebilecek hasarlar kasko sigortası poliçe kapsamı dışındadır. Ayrıca belitilen bu durumlarda kolluk kuvvetlerinin müdehaleleri nedeniyle oluşabilecek hasarlar da teminat kapsamı dışında kalan durumlardandır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: koalay.com

Tek taraflı kazada trafik sigortası ödeme yapar mı?

Tek Taraflı Kazada Sigorta Ödeme Yapar mı? Tek taraflı olan kazalarda araç sürücüsü üçüncü kişi olmadığı için sürücüye ilişkin maddi hasarlar trafik sigortası kapsamında karşılanmaz. Ancak çift taraflı kazalarda trafik sigortası işletenin kusuru oranında ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Seyir halinde yanan araç sigorta karşılar mı?

Yanan Arabayı Trafik Sigorta Karşılar mı? Araçlarda farklı nedenlerden dolayı yanma durumu oluşabilmektedir. Zorunlu trafik sigortası, karşı tarafta meydana gelen hasarları teminat altına almaktadır. Bu nedenle araçta oluşan yangın, zorunlu trafik sigortası kapsamında değerlendirilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Sigorta şirketi parayı ne zaman öder?

Trafik Sigortası Hasar Ödeme Süresi

Trafik sigortası hasar bedeli ödeme süresi 8 iş günüdür. Sigorta şirketleri, belgelerin tesliminde herhangi bir eksik olmaması durumunda tazminat ödemesini bu süre içinde gerçekleştirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Kazada kusurlu olsak bile kasko hasarı karşılar mı?

Kazada Kusurlu Olsak Bile Trafik Sigortası Hasarı Karşılar mı? Evet, eğer sigortalı araç bir kaza yaparsa ve kusurlu tarafsa, trafik sigortası üçüncü tarafın zararlarını karşılar. Ancak, sigortalı aracın kendi hasarları genellikle trafik sigortası kapsamında değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Kazadan 1 gün sonra tutanak tutulur mu?

Olay yerinde mutlaka kazanın hasarının gösterildiği farklı açılardan fotoğraflar çekilmeli ve bunlar da tutanak ile birlikte teslim edilmelidir. Kaza tespit tutanağı süresi 5 iş günüdür. Kazanın meydana geldiği tarihten itibaren 5 iş günü içinde gerekli belgeler sigorta şirketlerine iletilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: generali.com.tr

Sigorta şirketi hasarın ne kadarını karşılar?

Trafik Sigortası Karşı Tarafın Hasarının Ne Kadarını Karşılar? Sigorta poliçelerinin kapsamı Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen limitler dahilinde hazırlanır. Limitler araç başına 120 bin TL'ye kadar olan hasarı öder. Kaza başına ödeme miktarı ise 240 bin TL olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Sigorta ücretini kim öder?

Sigorta primleri içinde yer alan işveren payını ödemek işverenin yükümlülüğündedir. İşçi payı oranları ise çalışanların maaşından kesilir ve işveren tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Tazminat ödeme tutarı ne demek?

Tazminat, haksız fiilde bulunması sonucunda birinin maddi veya manevi zarar görmesine neden olan kişinin zararı tazmin etmek amacıyla ödediği bedeldir. Tazminat, para olarak ödenebileceği gibi bir borcun ödenmesi şeklinde de yerine getirilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: axasigorta.com.tr

Kazada yüzde yüz kusurlu olmak sigorta hasarı karşılar mı?

Kazaya karışan karşı tarafta kusur bulunmamaktadır. Bu nedenle kazaya karışan karşı tarafın trafik sigortası meydana gelen kazanın maddi masraflarını karşılamamaktadır. %100 kusurlu olan tarafın kasko sigortası bulunmamakta ise zarar masraflarını kendi bütçesinden ödemek zorunda kalmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Hatalı kazada sigorta karşılar mı?

​Kaza sonrasında kusurlu olan tarafın trafik sigortası karşı tarafın hasarını kusuru oranında karşılar. Kusurulu olan tarafın hasarlarını ise varsa kendi kasko sigortası karşılar. Ancak kasko sigortası bazı durumlarda hasarı karşılamaz. Bunlara kaskonun teminat dışında kalan halleri denmekedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Trafik kazasında şikayetçi olunca ne olur?

Şikayetçi olunması ile Cumhuriyet Savcısı tarafından soruşturma 'Taksir ile Ölümü Sebebiyet Verme' ya da 'Taksirle Yaralama' suçlarından açılır. Cezai işlemleri suçun şekline göre değişkenlik gösterir. Trafik kazalarından sonra şikâyetçi olmamak tazminat davalarını etkilememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Motor yandı kasko karşılar mı?

Ayrıca motor yanması, sigorta kapsamına giren bir olaydan doğmadıkça ve böyle bir olayla sonuçlanmadıkça aracın mekanik, elektrik ve elektronik donanımında meydana gelen her türlü arıza nedeniyle gerçekleşen zarar, yine kasko sigortası teminatları dahilinde değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sigortam.net

Trafik sigortası teminat limiti nedir?

Zorunlu trafik sigortası teminat limitleri 2023 yılı itibariyle değişikliğe uğramıştır. 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren uygulanacak olan yönetmeliğe göre; araç başına asgari teminat 50.000 TL'den 54.000 TL'ye ve kaza başına ise 100.000 TL'den 108.000 TL'ye yükseltilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ethicasigorta.com.tr

Teminat dışı kalmak ne demek?

Sigortalı aracı sürücü belgesi olmayan kişilerin kullanması sonucu meydana gelen zararlar, kasko sigortası kapsamı dışında kalan hallerdendir. Ticari araç ve iş yerlerine verilen zararlarda, işletmenin uğramış olduğu ticari kazanç kayıpları da özel bir teminat olmadığı sürece teminat dışı zararlardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

Sigortasız çalıştığım yeri nasıl şikayet ederim?

SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMA ŞİKAYETİ NEREYE YAPILIR ? ​Bir işverenin sigortasız olarak işçi çalıştırdığının anlaşılması durumunda konuya ilişkin şikayet; ALO 170 üzerinden Çalışma ve Sosyal Güvenlik İletişim Merkezine, CİMER'e ve işverenin bulunduğu il ve ilçedeki sosyal güvenlik kurumuna başvurarak yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

SGK şikayet edince ne olur?

İşçiler, işyerinde görmüş oldukları kötü muamele, haksızlık ya da sigortasız çalıştırılma kapsamında ALO 170 hattını arayarak ya da CİMER'e başvuru yaparak haklarını talep edebilmektedirler. Şikâyet işleminin ardından yetkililer tarafından hukuki olarak inceleme başlatılacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

Sigortasız işçi çalıştıran kişi nereye şikayet edilir?

Kayıt dışı istihdam şikayetleri ALO 170 aracılığıyla yapılabilmektedir. Denetimlerin yapılabilmesi için, şikayet edilecek işyerinin ünvanı, açık adres bilgisi ve sigortasız çalışan kişilerin isim bilgilerini mutlaka biliyor olmamız gerekmektedir. ALO 170 hattı aracılığıyla anlaşmalı boşanma şikayetleri alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: alo170.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT