Yüz (silikon yapışkan) : silikon kauçuğa iyi yapışan silikon yapışkan kullanılır. 2. Yüz (akrilik yapışkan) : metal / plastik plakalar gibi malzemeler için üstün bir yapışkanlık kuvveti gösteren akrilik yapışkan kullanılır.
Sil-Poxy®; RTV silikonuyla, bazı plastikler (üretan), sıvalar / seramikler, kumaşlar vb. diğer yüzeyleri ve silikonları yapıştırmak için özel olarak yapılmış tek bileşenli bir yapıştırıcıdır.
Metal, alüminyum, cam, plastik, ahşap, beton, korniş, kompozit paneller, banyo aksesuarları gibi malzemeleri yapıştırmak ve 300 kg/m2'ye kadar ağırlık taşımak için uygundur.
Cam, ahşap, metal ve plastik gibi malzemelerin birleştirilmesinde uygulanır. Duvar, çatı ve zemin gibi yapı elemanlarının izolasyonunda kullanılır. Su sızıntısı olan boru ve çatıların tamirinde uygulanır.
Silikona takılan ince uç kısmı da maket bıçağı yardımıyla 45 derecelik bir açı ile kesiyoruz. İnce uç aparatını silikon kutusuna takıyoruz. Silikonu tabancaya yerleştiriyoruz. Kullanacağımız zeminde eski silikon varsa, silikon sökücü ile eski silikondan kurtuluyoruz.
İlgili 36 soru bulundu
Özellikle PE ve PP gibi plastiklere silikonların güçlü yapışması mümkün değildir. Ancak PVC gibi plastiklere saf silikon kullanarak yapışma sağlamak mümkündür.
Kağıt, karton, deri, ahşap, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi materyallerde silikon tabancasını rahatlıkla kullanabiliriz. Silikon çok kısa sürede kuruduğu için işimizi diğer yapıştırıcılardan daha hızlı bitirebilirsiniz.
Dolgu sızdırmazlık, izolasyon ve yapıştırma işlemlerinde tercih edilirler. Ayrıca cam doğrama, PVC, metal fayans gibi yapı elemanlarının dolguları içinde ve yapıştırmada uygulanırlar.
4 - Uyguladığımız bazı silikonlar neden hiç kurumuyor ? Uyguladığınız silikon kurumuyorsa raf ömrü süresi bitmiş demektir. Silikonun içindeki formülasyonda kurumayı ve malzemenin donmasını sağlayan hardaner yani sertleştirici süresini doldurmuş, etkinliğini yitirmiş demektir.
Silikon yaygın bir şekilde kullanılan ürünler arasındadır. Bu nedenle ne kadar sürede kuruduğu da merak edilir. Normal bir silikon sürüldükten sonra 4 saat içinde kurumuş olur. Fakat tam olarak kuruması ve görevini yerine getirmesi için 10-12 saat beklenmesi önerilir.
Poliüretan, Sıcak tutkal, Bant, Siyanoakrilat ya da bilinen adı ile Japon yapıştırıcılar.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Silikon aracılığıyla da akustik süngerleri yapıştırabilirsiniz. Fakat uzun ömürlü bir uygulama için solid yapıştırıcıyı önermekteyiz. Dilerseniz çok yüksek boyuttaki mekanlarınız için teknik ekibimiz uygulamalarınızı gerçekleştirebilir. Ses yalıtımı malzemeleri grubundan olan akustik süngerler.
Bu yapıştırıcı ya da dolgu malzemesi ayna, mermer, çelik, beton, cam, sunta, alüminyum gibi birçok yüzeye yapışır. Sista silikon fiyat aralıkları kullanım alanına ve formüle göre değişir.
Genel amaçlı kullanıma uygun olan sıvı silikon yapıştırıcı çeşitleri güçlü bir formüle sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Sadece 15 dakikada kuruyan bu özel yapıştırıcı suya dayanıklı olduğundan neme karşı da yüksek mukavemet özelliği sergileyebiliyor.
Özellikle sadece ahşap yüzeylerde değil kağıt, karton, deri, kumaş, metal, plastik ve porselen gibi pek çok materyalde üst düzey yapıştırma kabiliyeti sunan silikon tabancası, el işlerindeki işlevi sayesinde oldukça popülerdir.
Silikon yapıştırıcı uygularken bu süre boyunca yapıştırma işlemi tam olarak tamamlanmadığından, düzgün bir silikon yapıştırıcı için beklemek önemlidir. Bu süre içinde silikonlar yaklaşık olarak 24 saatte tam olarak kurur ve iyice sertleşir.
Plastik, seramik, kumaş gibi yüzeyleri elastik biçimde yapıştıran malzemeler çok yönlü kullanılabilir. Özellikle sıvı silikon çeşitleri basit uygulama şekline sahiptir.
Özellikle banyoda duşakabin, küvet, lavabo kenarına sızdırmazlık için kullanılmaktadır. Ayrıca cam doğrama, metal, fayans, pvc ve yapı elemanlarının dolgu ve yapıştırmalarında kullanılır. Hava koşullarına dayanıklıdır ve esnek oluşu sayesinde cam macunu yerine pencere ile kasa arasında kullanılabilmektedir.
İşlem Yapacağınız Yüzeye Silikonu Uygulayın
Silikonu uygularken acele etmemeye dikkat edin. Yavaş çalışın ve uygulayacağınız bölgeden hiç durmadan geçin. Etrafa damlamaması için sona geldiğinizde tetikten elinizi hızlıca çekin. Silikonun düzgün kalması için sıktıktan sonra parmağınız ile üzerinden geçerek düzleyin.
Dış cephe uygulamalarında kullanılan mastik veya silikon istenilen renklerde kullanılabilir. Silikon ve mastik şeffaf, beyaz,siyah, gri ve kahve gibi renk seçenekleri sunmaktadır. Bu renk seçenekleri uygulanan alanlar ile uyumu arttrımaktadır. Silikon yüksek yapıştırma gücü ile yüzeye kısa sürede malzemeyi yapıştırır.
Kaporta ek yerleri saçların birleşim yerleri araçlardaki tüm metal ve plastik parçaların yapıştırmasın da çok yüksek verim alınır. Astarsız güçlü yapışkan özelliğini otomotiv,inşaat sektörü malzemesinde gösterir, cam, anod alüminyum, ahşap, metal, polyester, beton.
Silikon bazlı olduğundan üzerine boya tatbik edilemez. İnşaat sektöründe mermer, granit ve doğal taş birleşim yerlerinde kullanılabilir. Tatbik edilecek yüzeyleri kir, toz ve yağdan arındırınız. Plastik kanülün ucunu uygulanacak yüzeye göre kesiniz.
Silikonu ayrıca mutfak veya banyo aksesuarlarınızın duvara yapıştırılması için de kullanabilirsiniz.
Silikon hem herkesin kullanabileceği kadar pratik ve kolay bir uygulamaya sahip bir madde hem de son derece de ucuz bir çözüm. Aynı zamanda da pek çok endüstriyel güçte tutkal kadar güçlü ve mermer, ahşap, cam ve benzeri maddelerin hepsini de yaptıştırabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri