İngilizce Hazırlık sınıfına kayıtlı öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre haftalık 20 ile 30 saat arasında öğrenim görmektedirler.
Eğitim dili %30 - %100 Đngilizce olan bütün Bölümlerde Đngilizce Hazırlık Sınıfı zorunludur. Eğitim dili %100 Türkçe olan Bölümlerde ise Đngilizce Hazırlık Sınıfı isteğe bağlı olarak alınabilir, zorunlu değildir.
Hazırlık programı; öğrencilerimizin seçtikleri meslek dallarında, gelecekte iş yaşamlarında, politik, güncel, sosyal ve kültürel alanlarda uluslararası yayınları rahatlıkla izleyebilecek düzeyde bir yabancı dil edinmeleri amacıyla hazırlanmıştır.
4 bölümden oluşan sınav, Tuzla Kampüsü'nde yüz yüze yürütülecektir.
Eğitim dili %100 Türkçe olan programlarda İngilizce Hazırlık Sınıfı zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Eğer siz İngilizcenizi geliştirmek için bu eğitimi almak istiyorsanız Fakülte Dekanlığınıza veya Yüksekokul Müdürlüğünüze bir dilekçeyle başvurunuz. İsteğe bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı eğitiminden başarı notu 60'tır.
İlgili 44 soru bulundu
Yönetmelik gereği geçme notu puan olarak 70 olup, CC harf notuna denk gelmektedir. Ders veren hocalarımızın farklı uygulamaları olabileceği için geçme notu ile ilgili detaylı bilgileri dersin hocasından öğrenebilirsiniz.
3- Yabancı Diller Yüksekokulunda hangi dillerde ve düzeyde haftada kaç saat ders verilmektedir? a-İngilizce Hazırlık programında Temel Düzeyde (Alfa) A1-A2, Orta Üst Düzeyde (Beta) B1-B1+ seviyelerinde dersler tüm fakültelere haftada 26 saat olmak verilmektedir.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar. İngilizce Yeterlilik (Muafiyet) Sınavı nedir?
Hazırlık sınıflarında haftada kaç saat ders verilmektedir? Tekrar grupları haricinde, A2, B1, B1+, B2, B2+ ve C1 seviyeleri için haftada 23 saat yüz yüze ders verilir.
Derse asgari devam zorunluluğunu sağlayamayan öğrenci o dersten başarısız sayılır ve yarıyıl sonu/yıl sonu/bütünleme sınavlarına giremez. Devamsızlık nedeniyle başarısız olunan derslerin tekrarında devam zorunluluğu vardır.
2023 Depreme Dayanıklılık Raporu Sonucuna göre tüm binalarımızın TBDY 2018 kapsamında sağlamlığı tescillenmiştir.
Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü, Anadolu Yakası'nda, Tuzla ilçesinde yer almaktadır. Kampüse, araçla TEM otoyolu, E-5 karayolu ve Şile yolundan ulaşabilirsiniz.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Derse devam koşulunu yerine getiren ve yapılacak sınavda 100 üzerinden en az 50 alan veya dersin eğitimcisinin takdirine bağlı olarak çan eğrisi sistemiyle tespit edilecek geçer notu alan öğrenci bu dersten başarılı sayılır. Devam zorunluluğunu yerine getirmeyen öğrenciler sınava giremezler.
Hazırlık Eğitimi ücretli midir? Hazırlık programı ücretsizdir. Eğer ikinci öğretim öğrencisi iseniz her iki dönemde de harcınızı yatırmanız gerekmektedir.
Cevap: Hazırlık sınıfının süresi, azami iki akademik yıldır. Devam zorunluluğunu yerine getirmesine rağmen hazırlık sınıfını iki akademik yıl içinde başarıyla tamamlayamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları programdan ilişiği kesilir.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
Hazırlık Programı Hakkında
Her yarıyıl en az on dört hafta olup, haftada en az yirmi saat ders yapılır. Bir yıllık ilk hazırlık eğitim-öğretimi sonunda başarısız olan öğrenciler için bir yıl daha ek süre tanınır. Yabancı Dil Hazırlık Programında geçen süre önlisans/lisans eğitim-öğretim süresinden sayılmaz.
Rusça Hazırlık ve II. Öğretim İngilizce Hazırlık Sınıfındaki Yarıyıl sisteminde ise bu süre toplamda 60 ders saatidir. Toplam 60 ders saati devamsızlık limitini aşan öğrenciler dönem sonunda uygulanan Dönem Sonu Sınavına girme hakkını kaybederler ve ilgili yarıyılın derslerini tekrar almak zorunda kalırlar.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
*Hazırlık sınıfı öğrencileri ders kaydı yapmayacaktır.
Türkiye'nin en genç ve dinamik üniversitelerinden İstanbul Okan Üniversitesi; Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından resmi olarak 1999 yılında kurulmuştur.
Okan Kültür, Eğitim ve Spor Vakfı tarafından 1999 yılında kurulan İstanbul Okan Üniversitesi, 85 öğrencisiyle başladığı eğitim serüveninde bugün 26.000 öğrencisine üst düzey kalitede eğitim veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri