Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
Vodaseal SR78 Söcker Silikon Sökücü, sertleşmiş silikonun yapıştığı yüzeyden yumuşatarak kolayca temizlenmesi amacıyla kullanılan bir sökücü üründür. Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır.
Cam kazıyıcı, jilet gibi ucu keskin ürünler kullanarak kazımaya başlayın. Bu tehlikeli bir işlem olduğu için dikkatli olmanız gerekmektedir. Bunun haricinde izopropil alkol ya da silikon sökücüler kullanarak da daha kolay bir şekilde temizlik işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kullanılacak yüzeyin özellikleri uygunsa aseton veya izopropil alkol çözeltilerinden faydalanılarak yüzeyde yapışmış durumdaki silikon sökülebilir. Bu iş için öncelikle sert bir plastik spatula yardımı ile yüzey kazınarak temizlenir. Yüzeye uygun çözelti dökülerek bezle ovulur ve işlem sonuca ulaşana kadar sürdürülür.
Yüzeyde donmuş silikonu temizlemek için ısıdan faydalanabilirsiniz. Eğer silikonu temizlemek istediğiniz yüzey ısıya dayanıklıysa önce kurutma makinesi ya da ısı tabancası gibi bir aletle yüzeyi ısıtın. Sonrasında silikon yavaş yavaş yüzeyden ayrılma kıvamına gelecektir. Nemli bezle temizleme işlemi yapabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
İster fayans ya da cam olsun ister farklı bir yüzey olsun, silikonu çıkarmak için ısı ortak olarak kullanılabilir. Kurutma makinesi ya da tabancası kullanarak kısa bir süre içerisinde ve kolayca silikonu çıkarmak mümkün. Hemen ardından ilgili bölge alkol ya da nemli bir bezle silerek tertemiz hale getirilebilir.
Donmuş Silikon Nasıl Temizlenir? Fayans gibi yüzeylerdeki donmuş silikonu temizlemek için, ısı kullanabilirsiniz. Isı tabancası veya kurutma makinesini silikonu çözülene kadar ısıtın. Ardından nemli bir bezle bölgeyi güzelce silin.
Silikon üzerine sıcak su dökmeyiniz bu silikonu yumuşatıp diğer yüzeylerde leke bırakmasını sağlayabilir. Bunun yerine farklı bir yöntem olarak Tiner veya aseton ile pamuk yardımı ile de çıkabilirsiniz.
Yüzey her türlü toz ve kirden arındırılmış, kuru, temiz ve sağlam olmalıdır. Eğer yüzeyde daha önce uygulanmış silikon varsa mutlaka temizlenmelidir. Silikon üzerine silikon uygulaması yapılamaz.
Sararan duşakabin lastiklerini temizlemek için, karbonat ve beyaz sirke eşit miktarda karıştırılarak bir macun oluşturulur. Macun lastiklerin üzerine sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekletilir. Ardından, bir diş fırçası veya yumuşak kıllı bir fırça ile lastikler ovulur ve suyla durulanır.
Duşakabin Silikonu Sökme Yöntemi
Parçaları, silikonun açılan yerinden elinizle çekip alabilirsiniz. Kalanları da silikon sökücü yardımıyla giderebilirsiniz. Diğer taraftan, yumuşamış parçaları izopropil alkol ile de koparmanız mümkündür. Bunu eczanelerden temin edebilirsiniz.
Banyolar sürekli neme ve suya maruz kalan bir ortam olduğundan, silikon üzerinde bakteri oluşma olasılığı da yüksektir. Bu nedenle anti bakteriyel özelliği olan, % 100 silikon içerikli duşakabin silikonunu seçmelisiniz.
Banyolarda duşakabinlerin montajı sırasında su sızmalarının engellenmesi için kullanılan silikon, şu şekilde çekilmelidir. Öncelikle silikon çekmek için bazı malzemelerin hazır edilmesi gerekmektedir. Bunlar: Silikon tüpü, metal silikon tabancası, falçata, maskeleme bandı ve eldiven gibi malzemelerdir.
Silikon sökücü, silikon contaları veya sızdırmazlık maddelerini kolayca temizlemek için kullanılan etkili bir üründür. Uygun kullanımı sayesinde eski silikonları çıkarmak ve yeni uygulama yapmak çok daha basit hale gelir.
SR78 Söcker, genel amaçlı bir sökücü üründür. Silikon ve yapıştırıcı artıklarının, boya, küf, etiket ve pas sökülmesinde de kullanılır. Sökülecek malzemenin kalınlığı maksimum 5mm olmalıdır.
Sökülmek istenen donmuş silikonun üzerine direkt olarak spreyden sıkılarak uygulanır. Ürün uygulanır, yaklaşık 5 dakika beklenir, sökülmek istenen silikon kolayca yüzeyden temizlenecek yumuşaklığa geldikten sonra sökülme işlemine geçilir.
Önce silikon çekmek için gerekli malzemeler ile başlayalım. Bize bu iş için antibakteriyel silikon, silikon tabancası, maket bıçağı, silikon sökücü ve sıvı sabun lazım. Neden antibakteriyel silikon derseniz, bu silikon hem ıslak ve nemli yerlerde kullanılıyor hem de siyahlaşma ve bakteri yapmıyor.
Yüzeyin ihtiyacını karşılamak için duşakabin silikonu tercih edilmelidir. Silikon su ile temasında yüksek dayanım sunar . Böylelikle silikonun suyla temasında herhangi bir küf, nem gibi olumsuz durumlar yaşanmasına engel olmaktadır. Alçıpan, duvar gibi yüzeylerde mastik tercih edilmemektedir.
Bu yapıştırıcı ya da dolgu malzemesi ayna, mermer, çelik, beton, cam, sunta, alüminyum gibi birçok yüzeye yapışır. Sista silikon fiyat aralıkları kullanım alanına ve formüle göre değişir.
Cevap: Merhaba, maalesef boyaya zarar verir.Size önerebileceğimiz Würth Conta Sökücü Sprey işinize yarayacaktır.
Ben sorun olmaz diye düşünüyorum çünkü tiner uçucudur. Ama yinede tedbir olarak güzelce yıkarsanız sorun olmaz. Tinerle çıkarmak hem pratik hemde kolay gibi ama dikkat edin siz yinede. Tekrar silikonla yapıştırdıktan sonra tuzlu su doldurup bekletin.
Ilık ısı olmak şartıyla saç kurutma makinesiyle kurutma süresini çabuklaştırabilirsin. kurutma işlemini hızlandırmak için saç kurutma veya dier ısıtıcı aletler işe yarıyor ama benim gibi çok yakın mesafeden kurutmaya çalışma abi çünkü slikpn sakız gibi eriyor ve kokma yapıyor..
Mutfak tezgahı silikon temizliği başta olmak üzere birçok yüzeyde karbonatla silikon temizliği sık tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. Özellikle kararmış silikon lekelerini çıkarmada oldukça faydalıdır. Karbonat ve su karışımını silikonun üzerine uygulayarak birkaç saat bekleyin.
Fayans yüzeyindeki tozlar ve inşaat atıkları yumuşak bir fırça yardımıyla alındıktan sonra nemli bir bez ya da çek pasla fayanslar dikkatlice silinmelidir. Fayanslar silinirken dikkatli olunması gerekmektedir çünkü fayans araları derz dolguyla doldurulmakta ve bu dolgularda ufak birikintiler kalıntı yapmaktadır.
Silikon temizliğinde eğer silikonda yoğun bir küf ve kararma yoksa sirke ve karbonat kullanabilirsin ama ihmal edilmiş bir banyon ve yoğun küflü bir silikonun varsa bu noktada çamaşır suyu kullanmayı tercih edebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri