Galeri uygulamasında yer alan son silinenler kısmında depolanıyor ve bir süre bekletiliyor. Son silinenlere gönderilmiş fotoğraf veya videolar yaklaşık 40 gün kadar bekletiliyor. Bu süreç zarfında bu fotoğraf veya videolarda herhangi bir değişiklik yapılmadığı taktirde fotoğraf ve videolar kalıcı olarak siliniyor.
Google Fotoğraflar'da yedeklenen bir fotoğrafı veya videoyu silerseniz söz konusu öğe 60 gün boyunca çöp kutusunda kalır. Android 11 veya sonraki bir sürümün yüklü olduğu cihazınızda bulunan bir öğeyi yedeklemeden silerseniz söz konusu öğe 30 gün boyunca çöp kutunuzda kalır.
Uzmanlar, silinen verilere dosyaların üzerine yeni bilgiler yazılmadığı sürece erişilebileceğini belirtiyor. Bir dosyaya ihtiyaç olunmadığında bilgisayardaki geri dönüşüm kutusuna sürüklemek veya telefonlardaki sil seçeneğine dokunmak verilerin silineceği anlamına geliyor.
Ancak kalıcı olarak sildiğiniz dosyaları kurtaramaz ve geri yükleyemezsiniz.
Fotoğraf veya video silme
Sildiğiniz fotoğraflar ve videolar 30 gün boyunca Son Silinenler albümünüzde tutulur.
İlgili 21 soru bulundu
Bir öğeyi sildikten sonra kenar çubuğunda Son Silinenler albümü görünür. Yakın zamanda silinen öğeleri görüntülemek ve Fotoğraflar arşivinize geri yüklemek için bu albümü açabilirsiniz. Mac'inizdeki Fotoğraflar uygulamasında , kenar çubuğunda Son Silinenler'i tıklayın.
Apple'ın iCloud platformu, fotoğraflar ve videolar için iPhone'da varsayılan yedekleme servisidir. Diğer taraftan, eğer iPhone'daki herhangi bir fotoğrafı silerseniz, iCloud'dan da kaldırılır.
Google Yedekleme
Google hesabınızı kullanarak bir yedekleme dosyası oluşturduysanız veya yedeklemenizi Google'a bağladıysanız, fotoğraflar da dahil olmak üzere Android telefonunuzda kaybolan veya silinen tüm verileri her zaman kurtarabilirsiniz.
Son silinenlere gönderilmiş bir gönderinin bu kısımdan da silinmesi ile birlikte bu verilere ulaşmanın herhangi bir yolu bulunmuyor. Özellikle Android cihazlarda fotoğrafları depoladığınız veya yedeklediğiniz herhangi bir yer yoksa ve kalıcı olarak sildiyseniz tekrar ulaşma gibi bir şansınız kesinlikle yoktur.
Google Fotoğraflar uygulamasını açın > Kitaplık'a dokunun. 2. Çöp Kutusu'nu seçin > Seç'e dokunun. 3. Geri yüklemek istediğiniz fotoğrafları işaretleyin > Geri Yükle'ye dokunun.
Bir dosyayı çöp kutusundan sildiğimiz zaman, bu dosyanın bulunduğuna dair veri, disk indeksinden çıkarılıyor ve bu bölge kullanılabilir alan olarak işaretleniyor. Yani, aslında bir dosyayı sildiğimizde, dosyanın verisi silinmiyor; dosyanın bulunduğuna dair bilgi siliniyor.
iCloud Drive'dan veya Dosyalar uygulamasındaki [Aygıtım]'da bölümünden dosyaları sildiğinizde bu dosyalar Son Silinenler klasörünüze gider. 30 gün sonra dosyalarınız kalıcı olarak silinir. Son Silinenler'den silinen dosyalar, hemen silinir ve kurtarılamaz.
Eğer cihazınızda hafıza kartı kullanıyorsanız muhtemelen fotoğraf ve videolarınız ile indirdiğiniz dosyalarınız bu kartta depolanıyor ve fabrika ayarlarına alınırken silinmemiş olabilir. Silinse dahi Hafıza Kartından Veri Kurtarmak mümkündür.
Windows Geri Dönüşüm Kutusuna atılarak silinen dosyalar, Geri Dönüşüm Kutusu klasöründe “Geri Yükle”ye sağ tıklayıp onaylayarak hemen geri getirilebilir. Geri dönüşüm kutusundan geri yüklenen dosyalar, orijinal klasöründe içeriği, tarih ve saat vb. ile aynen tekrar görünecektir.
Silinen fotoğrafları kurtarmak veya bunları kalıcı olarak silmek için şunu yapın: Albümler'e dokunun, sonra İzlenceler'in altında Son Silinenler'e dokunun. Seç'e dokunun, sonra kurtarmak veya silmek istediğiniz fotoğrafları ve videoları seçin.
Android 11 sürümünde mesajlardaki çöp kutusuna erişmek için lütfen aşağıdaki adımları takip edin. 1 Mesajlar uygulamasına dokunun. 2 Sağ üst köşede yer alan üç noktaya dokunun. 3 Çöp kutusu sekmesine dokunun.
Ayrıca fotoğraflarınızı OneDrive veya Dropbox gibi bir üçüncü taraf uygulamasına yedekleyebilir ve silinen iPhone fotoğraflarınızı oradan kurtarabilirsiniz.
Silinen gönderileri kurtarmak için yapılacak adımlar ise oldukça basit ve kısa.. Instagram'ı açın ve 'Ayarlar' kısmına girin. Açılan opsiyonlarda 'Hesap'ı seçin ve 'Son Silinmiş'e tıklayın. Eğer Hesap opsiyonunda “Son Silinmiş”i göremiyorsanız, panik yapmayın.
Google Drive dosyalarınızı silmek için çöp kutusuna taşıyın. Çöp kutusundaki dosyalar 30 gün sonra otomatik olarak silinir. 30 günlük süre dolmadan önce çöp kutunuzdaki dosyaları geri yükleyebilirsiniz. Çöp kutunuzu boşaltmak için ilgili dosyaları kalıcı olarak da silebilirsiniz.
Bilgisayar'ı seçerek Bilgisayar'ı açın. Silinen veya değiştirilen dosya veya klasörü içeren klasöre gidin, sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin. Klasör bir sürücünün en üst düzeyindeyse (örneğin C:\ dizinindeyse), sürücüye sağ tıklayın ve ardından Önceki sürümleri geri yükle'yi seçin.
DiskDigger mobil uygulaması hem Android cihazınızın dahili belleğinden hem de SD karttan silinen video ve fotoğrafları geri getirebiliyor. Uygulamayı kullanmak için root işlemi yapmanıza gerek yok ancak cihazınız rootluysa çok daha detaylı bir tarama yaparak tüm silinen dosyalara ulaşmanız mümkün.
Recuva kullanımı çok kolay ücretsiz veri kurtarma programıdır. Recuva ile silinen dosyaları geri getirmek zahmetsizdir. Recuva, bilgisayarınızda silinen dosyaları geri getirme konusunda kullanıcıların en büyük yardımcıları arasında yer alan ücretsiz bir dosya kurtarma programıdır.
Bir aygıtta fotoğraf ve videoları sildiğinizde, bu içerikler iCloud Fotoğrafları'nı kullandığınız her yerde silinir. Yanlışlıkla sildiğiniz içerikleri 30 gün içinde Son Silinenler klasöründen kurtarabilirsiniz.
Fotoğraflarınızı ve videolarınızı iCloud'da saklama
Bu da, bu öğelerin iPhone, iPad ve iPod touch'ınızda çok fazla yer kapladığı anlamına gelir. iCloud Fotoğrafları ile aygıtınızdaki kullanılabilir alanı artırabilir ve yüksek çözünürlüklü koleksiyonunuzun tamamına bulunduğunuz her yerden erişmeye devam edebilirsiniz.
Google Fotoğraflar ile yedeklediğiniz fotoğraflarınızı https://photos.google.com adresinden bulabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri