ESKİ TRAFİK CEZALARINI SORGULAMA Bir yıldan daha eski trafik cezalarını E Devlet'in "Vergi Borcu Sorgulama" sekmesinden yapabilirsiniz. (https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu) Vergi borcu sorgulama sayfasında güncel borç bilgisi vadesi gelmiş veya vadesi geçmiş olan borçları gösteriliyor.
SMS ile Trafik Cezası Sorgulama
Aracının plakası, tescil tarihi ve T.C. kimlik numaranı yazıp 1189'a mesaj atarak plakana kayıtlı cezaları öğrenebilirsin.
Sorgulama yapmak istediğiniz plaka kodunu, tescil tarihini ve T.C. kimlik numaranızı mesaj kısmına yazıp 1189'a SMS yollayarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Araç sahipleri PttAVM.com, HGS Kurumsal, HGS Web ve Mobil Uygulamaları üzerinden PTT ayrıcalığı ile Trafik Cezalarını da zahmetsizce sorgulayabilecekler. Plaka No ve TCKN/VKN bilgilerinizi girerek Trafik Ceza tutarlarınızı kolayca sorgulayabilir ve ödemenizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.
3 FARKLI TRAFİK CEZASI DA SİLİNECEK Mİ? Alacaklardan vadesi 31 Aralık 2022'den önce olmasına karşın 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle ödenmeyen ve tüm tahsil daireleri itibariyle asli ve feri toplamı 2 bin lira ve altında olan borçlar silinecek.
İlgili 30 soru bulundu
Bu nedenle, aracın üzerindeki trafik cezalarının ödenmesi gereklidir. Ceza e-devlete ne zaman düşer 3 ve 7 gün arasında bu işlem gerçekleşmektedir.
Aracınıza trafik cezası yazıldıysa trafik ceza tutanağının size tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün içinde iptal için başvurulması gerekmektedir. Başvuru yapılacak olan mercii Sulh Ceza Hakimlikleridir.
Trafik cezası sorgulama işlemleri birkaç yöntem ile gerçekleştirilebilmektedir. Ceza sorgulama işlemi, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yapılabildiği gibi aynı zamanda e-Devlet sistemi ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden de kolaylıkla yapılabilmektedir.
Adli suçlar sonunda verilen cezalar adli sicile işlerken, idari cezalar adli sicil ve arşiv kaydına işlemeyecektir.
Adınıza kayıtlı bir trafik cezanız olup olmadığını öğrenmek için emniyet müdürlüğüne gidebileceğiniz gibi bu işleminizi online olarak da gerçekleştirebilirsiniz. “Plakadan ceza sorgulama'' yaparak veya T.C. kimlik numaranız, vergi numaranız üzerinden ceza durumunuzu öğrenebilirsiniz.
E-devlet sistemine TC kimlik numaranız ve şifrenizle, e-imza ya da internet bankacılığı ile giriş yaptıktan sonra "https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-arac-plakasina-yazilan-ceza-sorgulama" adresine gidin. "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama (Gerçek Kişi)" adresine ulaştıktan sonra plakanızı sorgulayın.
Bunun için bankanızın belirlediği yöntemler ile İnternet şubesine giriş yaptıktan sonra, ilgili bağlantıya tıklayarak e-Devlet Kapısı'na girebilirsiniz. Kullanmanız gereken hizmetin adı “Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama”dır.
Tebliğ tarihinden itibaren 30 gün içinde trafik cezası ödenmezse, cezaya %5 oranında faiz uygulanır. Faiz ödenmeyen her ay için aynı oranda uygulanır. Bununla birlikte taksitlendirme durumu ortadan kalkar.
“Trafik cezası nereye ödenir?” diye merak ediyorsan bu ödemeleri yapabileceğin pek çok kanal bulunuyor. Bu kanallar PTT şubeleri, vergi dairesi, banka şubeleri ve ilgili online platformlar olarak sıralanıyor. Online trafik cezası ödeme yerleri dışında aracı kurumlarda da nakit ödeme işlemleri gerçekleştirebiliyor.
Telefonumuzun mesaj bölümüne girerek, sorgulama yapmak istediğimiz aracın plaka numarasını, tescil tarihini ve TC Kimlik numaramızı yazarak 1189'a göndermemiz gerekiyor.
Muayene aşaması tamamlandıktan sonra satış süreci başlatılabilir. Diğer bir önemli konu ise cezalardır. Araç üzerine yazılan trafik cezaları ve diğer cezalar nedeniyle satış gerçekleştirilemez. Yapılması gereken bankalar ve vergi daireleri aracılığıyla cezaları yatırmaktır.
Bu tutanakların trafik kuruluşlarında kalan nüshaları tebliğ tarihinden itibaren beş yıl süreyle arşivlenerek saklanır ve süresi sonunda usulüne göre imha edilir.
1- Disiplin suçlarına ve sırf askerî suçlara ilişkin mahkûmiyet hükümleri adli sicil kaydında yer almaz. 2- Disiplin veya tazyik hapsine ilişkin kararlar adli sicil kaydına kaydedilmez. 3- İdarî para cezasına ilişkin kararlar adli sicil kaydında yer almaz.
Yeni uygulamada herhangi bir kuralı ihlal ettiği belgelenen sürücüye aynı anda birden fazla trafik cezası verilebiliyor.
Bunun için Elektronik İmza veya Mobil İmza sahibi olmanız gerekiyor. Adınıza kesilmiş bulunan trafik cezalarına tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde internet üzerinden Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak itiraz etmeniz mümkündür.
E-devlet resmi tebligat sayılmaz. Elinize fiziki belge ulaşana kadar 15 günlük indirimli ödeme sureniz de başlamış olmaz. 6 ekimde emniyet kemeri sebebiyle ceza yazıldı makbuzu almayı unuttuk, e devlette ceza görünmesine rağmen mail ya da posta yoluyla tebliğ edilmedi.
cezayı kesip elinize verdilerse (en önemli nokta bura) araç sahibi olan şirkete ceza gitmez. ehliyete yazılan ceza PLAKA üzerinde gözükmez.
Çeşitli ihlaller sebebiyle trafik cezası kesilen vatandaşlar için vergi affı yapılandırması geldi. Vergi affı kanun teklifi geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Gelir İdaresi Başkanlığı Trafik Cezası Affı
11/2022de yediğim trafik cezaları gecikme cezaları dahil yaklaşık 600 TL olmasına rağmen yeni çıkan 2000 TL ve altı vergi ceza affından yararlanmamış. Borçların silinmesi için herhangi bir başvuru vb. Yapılamıyor.
Bu noktada indirimli olarak daha önceden ödenmiş idari para cezasının iadesi söz konusu olacaktır.İdari Para Cezası İadesi bağlı bulunan vergi dairesine verilecek birİdari Para Cezası İadesi Dilekçe Örneği ile yapılmaktadır. İlgili talepte bulunduktan sonra idareye 30 gün süre verilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri