Sin37 değeri sayısal olarak 0,6 ya da 3/5 kesri değerine eşittir. Fizik problemlerinde bu değer direkt olarak verilebilir. Sin37 Nasıl Bulunur? Sinüs 37 derecenin karşılığı 0,6 sayısına eşittir.
Bu doğrultuda cos 37 değeri; 4/5 ya da 0,8 olarak hesaplanır. Böylece üçgen içerisinde kosinüs açısında 37 derece görüldüğü vakit, bu değer kullanılmak suretiyle kolayca gerekli işlem yapılabilmektedir.
Trigonometri konularından olan sinüs konusunun bir takım değerleri bulunmaktadır. Bu değerler arasında bulunan sinüs 53 derece değeri 0,8'e eşittir.
Özellikle birçok farklı geometrik şekil üzerinden cos 53 değeri biliniyorsa, çok daha kolay şekilde işlem yapılabilmektedir. Bu bağlamda bir üçgen içerisinden bakıldığı vakit, cos 53 değerinin 3/5 olduğunu söylemek mümkün. Diğer bir ifade ile 0,6 değeri üzerinden işlem görür.
Sin37 değeri sayısal olarak 0,6 ya da 3/5 kesri değerine eşittir. Fizik problemlerinde bu değer direkt olarak verilebilir. Sin37 Nasıl Bulunur? Sinüs 37 derecenin karşılığı 0,6 sayısına eşittir.
İlgili 43 soru bulundu
30 derecenin sinüsü Birim çember ya da 30-60-90 üçgeninden, bunun 1 bölü 2 olduğunu hatırlayabilirsiniz, ya da hesap makinamıza bakalım, kolay. Önce derece modunda olduğunuza emin olun, Sin 30, eşittir sıfır virgül 5. O halde burası,1 bölü 2 bölü 2'den, 1 bölü 4 çıkacak.
oda 1/2 dir!!
Kosinüs teoremi geometride üçgen üzerinde iki kenarı ve aralarındaki açı verildiği zaman bilinmeyen kenarı bulmak amacı ile kullanılan formül olmaktadır. - Cos90: 0 sayısına eşittir.
Örneğin sin(0) = 0, aynı zamanda sin(π) = 0, sin(2π) = 0 vb. arcsin fonksiyonu da çok değerlidir: arcsin(0) = 0, aynı zamanda arcsin(0) = π, arcsin(0) = 2π vb.
Cos 60 = 1/2 şeklinde ifade edilmektedir. Verilmiş olan 30 ve 60 ile 90 derece üzerinde özel üçgen kapsamında bu değer ortaya çıkar. Yani işlem olan temel olarak 30/60/90 üçgeni şeklinde ifade edilmektedir. Bu ifade üzerinden üçgen üzerindeki kenar uzunlukları verildiği vakit, cos60 değeri kolaylıkla bulunabilir.
Sinüs Nedir? Şekildeki gibi bir üçgende A açısının karşısındaki kenarın uzunluğunun hipotenüs adı verilen kenarın uzunluğuna bölünmesi ile elde edilen bir değerdir (orandır). Sinüs, kısaca Sin şeklinde ifade edilir. Bulunan bu değere A açısının sinüsü denir ve Sin(A) şeklinde gösterilir.
cos 36°nın tam değeri (x + y)/2x = (1 + √5)/4, yaklaşık değeri de 0.8090.
Sinüs ve Kosinüs fonksiyonları
Bu işlevin tanım aralığı [-1,1] dir.
Sinüs, Merkezi orijin olan 1 birim yarıçaplı çember üzerindeki bir noktanın y eksenine göre koordinatıdır. Örneğin sinüs 90 derece tam olarak 1'e karşılık geliyor.
40-90-50 lik bi üzgen çiz 40 derecenin karşı dik kenar/hipotenüs ün oranı sinüs 40 ı veriyor olmalı...
Sinüs alan formülü Alan (ABC) = Sinüs A açısı x b x c x 1/2 şeklinde bulunur. Bazı değerleri ve kuralları bilmek işlem kolaylığı sağlar. Dik üçgen ise; dik kenarın kendisi olur. Hipotenüsü olmayan 2 kenarın çarpılarak ikiye bölünmesi sonucunda alan hesabı yapılmaktadır.
Bu değerlerle sin20'yi hesaplayabilirsiniz. Zincirlerin hesaplanması aşağıdaki gibidir: hesaplanan: sin20 = 3/5 = 0.6 Sin20 Diğer trigonometrik fonksiyonlar ve matematiksel görevlerle birlikte kullanılır. Ek olarak, SIN20 diğer tüm sinüs fonksiyonları olarak da kullanılır.
Örnek...10 : sin100 .
MS 9. yüzyılın başlarında, Muhammed ibn Mūsā al-Khwārizmī doğru sinüs ve kosinüs tablolarını ve ilk teğetler (tanjant) tablosunu üretti. Aynı zamanda küresel trigonometri alanında da öncüydü.
Kotanjant. α ölçülü açıya komşu olan dik kenarın uzunluğunun karşısındaki dik kenarın uzunluğuna oranına, α ölçüsünün kotanjantı denir.
Bu doğrultuda x açısının karşısındaki dik kenarın, komşusuna dik kenarı olan orana tanjant denmektedir. Yani 90 derecenin yanındaki iki dik kenar birbirlerine bölünmek suretiyle tanjant değerini ortaya çıkarmaktadır. Değer olarak tanjant hem 'tanx' hem de 'tgx' şeklinde ifade edilmekte ve kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri