Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişletici, kapsama alanını genişletmek için modemden gelen kablosuz sinyali tekrarlayan bir cihazdır.
Wi-Fi güçlendirici, evinizin veya ofisinizin her köşesinde güçlü bir Wi-Fi sinyali almanızı sağlayan bir cihazdır. Ayrıca Wi-Fi booster veya Wi-Fi extender olarak da adlandırılan bu cihaz, mevcut Wi-Fi sinyalini güçlendirerek genişletir ve böylece sinyalin daha uzak noktalara ulaşmasını sağlar.
Sinyal güçlendirici, yönlendiriciden ya da kablosuz modemden gelen Wi-Fi sinyalini alır ve sinyalin daha uzak mesafelere kayıpsız şekilde iletilmesini sağlar. Böylelikle istemci cihazın internet bağlantısında kopma ya da yavaşlama gibi bir kalitesizlik meydana gelmez.
Modem güçlendirici, modem kullanımı sırasında sinyallerin ulaşmadığı yerlere sinyalleri ulaştırır. Sadece internetin çekmediği zamanlarda değil, aynı zamanda internet hızı yavaş olduğunda da modem güçlendiriciler kullanılır.
Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişleticiler, Wi-Fi sinyallerinin kapsama alanını genişletmek için modemden gelen sinyali tekrarlayan cihazlardır. Wi-Fi modemden gelen sinyaller bu cihaz aracılığı ile çoğaltılarak Wi-Fi sinyalinin zayıf olduğu alanlara eşit şekilde dağıtılmaktadır.
İlgili 27 soru bulundu
En temel anlamı ile sinyal tekrarlayıcılar uzun mesafelere internetin hızının kesilmeden ulaşmasını sağlar. Bu sayede, yakın ve uzak mesafede bulunan kullanıcılar aynı hız ve kaliteyi deneyimleyebilir. Repeater bir segmentten diğerlerine sinyal aktarımı gerçekleştirerek aynı hızdaki internete ulaşmanızı sağlar.
Sadece internetin çekmediği durumlarda değil, bağlantı kalitesinin zayıf olduğu ya da internet hızının yavaş olduğu durumlarda da modem güçlendirici kullanabilirsiniz. Tıpkı modem gibi Wi-Fi güçlendiricinin de konumu oldukça önemlidir. Modem ile sinyalin zayıf olduğu odaların tam ortasına konumlandırmalısınız.
Wifi Güçlendirici Nedir? Wifi ağlarının kapsama alanını genişletmek için bir WiFi güçlendirici kullanılır. Mevcut WiFi sinyalini yükselterek, ardından bu yükseltilmiş sinyali cihazlara ileterek çalışır. Wifi güçlendirici ile cihazların internete giriş hızını da 2 katını çıkarmak mümkündür.
Wi-Fi sinyal güçlendiriciyi kurarken önce router'daki sonrasında ise Wi-Fi menzil genişleticideki WPS düğmesine basmanız gerekir. Bu sayede cihazların birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz. Ardından genişletici otomatik olarak kendi ağını oluşturur ve sinyali yükseltmeye başlar.
Wi-Fi dağıtıcı genel adı ile (Access point). Wifi dağıtıcı birden fazla bilgisayarı mobil cihazı akıllı telefonları kısaca internete erişebilen tüm cihazları internete bağlayan cihazların ortak ismidir. Wi-Fi dağıtıcı genellikle kablolu ve kablosuz bağlantıları dağıtmak için kullanılır.
%6 indirimle TP-Link RE650 2600 Mbps Wifi Güçlendirici 2.106 TL'ye, %5 indirimle Zyxel WRE2206 300 Mbps Wifi Güçlendirici 329 TL'ye, %7 indirimle TP-Link RE315 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 1.099 TL'ye, %17 indirimle Zyxel WRE6602 1200 Mbps Wifi Güçlendirici 829 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Wi-Fi sinyal güçlendirici kaç Mbps olmalı ❓
En iyi internet sinyal güçlendirici ve access point cihazları çok değişken bağlantı hızı kapasitesi sunuyor. Çoğu Wi-Fi sinyal güçlendirici, minimum 300 Mbps kablosuz hız değerleri sunabiliyor.
Güçlü Performanslı Router Seçenekleri. Dağıtıcı olarak bilinen cihazlar, internetin farklı alanlara yayılmasına olanak sunar. Evlerde sık sık tercih edilen seçenekler salon, yatak odası, mutfak ya da bunlar gibi her odada internet erişiminin aynı güçte olmasına yardımcı olur.
Wi-Fi ağı adı veya SSID (servis seti tanımlayıcısı) ağınızın, kendi adını diğer aygıtlara ilan etmek için kullandığı addır.
Wifi sinyal güçlendirici kapsayıcı menzili genişletir. Böylelikle internet hızını ve kalitesini arttırmanın en kolay yolunu sunmaktadır.Eğer büyük bir eve veya ofise sahipseniz ya da farklı katları kullanmak zorundaysanız modeminizin sunacağı wifi kapsama alanı yetersiz kalabilecektir.
Genel olarak, 3-3,5 metre kullanılmasını önermekte birlikte ofis ve kapalı ortamlar için max 5 metre konumlandırılmasını öngörülür. Örneğin kapalı alan yada ofis ortamındaki tipik kablosuz bant genişliği kapasitesi için AP'lerin yaklaşık olarak 10-15 metre yerleştirilmesini önerilir.
Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
Öncelikle, cep telefonu alımı dış anten tarafından yakalanır. Daha sonra hücresel tekrarlayıcı ile güçlendirilir ve binanın veya aracın iç anteni vasıtasıyla yeniden yayınlanır. Sonuç, telefonunuzun daha uzaktaki yerlerde bile daha fazla sayıda barın bulunduğu doruğa ulaşan bir sinyal alımına dönüşür.
Modemin sağlamış olduğu bağlantı gücü ve mesafenin belirleyici olduğu durumda, WiFi güçlendirici ile daha sağlıklı sonuca ulaşmak mümkün olur. WiFi güçlendirici nedir dediğimizde karşımıza çıkan teknoloji ve çok sayıda cihaz, internet bağlantısını güçlendirir ve daha verimli kullanıma çok büyük katkılar sağlar.
Söz konusu işlem için özel olarak geliştirilen cihazlar, kısa sürede istenen sonuçlara ulaşmanıza yardımcı olur. Wi-Fi güçlendiriciler, internet hızınızı artırırken işlemleri de çok daha kolay bir şekilde yapmanızı mümkün kılar.
Resetleme işlemi için Repeater açık durumdayken ince bir tel ya da ataş ile kasa üzerindeki "Reset" alanına durum ledi sönene kadar basmalısınız. Ardından yeniden kurulum yapabilirsiniz.
Router, Türkçe'de yönlendirici anlamına gelmektedir. Binlerce bilgisayar, sunucu ya da ağ cihazının birbirleri ile irtibat halinde olduğu internet altyapısında veri paketleri yollarını bu cihazlar vasıtasıyla bulurlar. OSI modelinin üçüncü katmanında çalışan Router ağ cihazları, IP paketlerini yönlendirirler.
TP-LINK'in menzil genişleticisi, Router'ınıza kablosuz olarak bağlanır ve Router'ınızın kendi başına erişemeyeceği alanlara doğru sinyalini güçlendirir ve genişletir. Ayrıca bu cihaz eviniz veya ofisinizde güvenilir WiFi kapsama alanı sunmak üzere sinyal çakışmalarını engeller.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri