Yunan mitolojisinde Sirius köpek-yıldız olarak adlandırılır; Sirius yıldızının yer aldığı takımyıldız da Büyük Köpek Takımyıldızı olarak adlandırılır. Pers geleneklerinde Sirius'tan “Köpek Yıldızı” olarak söz edilir. Tuaregler'in geleneğinde Sirius köpek-yıldız olarak nitelendirilir.
Bu yüzden sirius yıldızının anlamı birçok medeniyet açısından önemli görülmektedir. Kutsal yıldız olarak da bilinmektedir. Birçok uygarlık sirius yıldızını şans günü, bereket günü, güç ve mutluluk günü olarak kabul etmektedir. Bu yıldız bazı öğretilerde köpek, çakal ve kurt şeklinde simgelenmiştir.
Eski uygarlıklardan beri şans, bereket, güç ve mutluluk günü olarak kabul edilir. Bu yüzden eski çağlardan bu yıldıza büyük önem verilir ve dünya üzerinde etkili olduğu düşünüldüğü için şiraya tapan kavimler mevcuttur.
Sirius Güneş Kavuşumu, nadir görülen bir doğa olayı olarak kabul ediliyor. Bu kavuşum, Güneş'in tropikal Yengeç burcunun 14. derecesinde yer alan Sirius yıldızı ile bir araya gelmesiyle oluşur. Sirius, birçok eski kültür tarafından uzun süredir saygı görüyor ve Ruhsal Güneşimiz olarak kabul ediliyor.
Sirius Yıldızı'da bu takımyıldızın ve aynı zamanda köpeğin kalbi olarak hâlâ daha parlıyor. Yunan Mitolojisine göre de Sirius Yıldızı'nın bir hikâyesi bulunuyor. Büyük Köpek Takımyıldızı içerisinde yer alan alpha yıldız Sirius'un, Yunan mitolojisinde bulunan Orion'un iki köpeğinden biri olduğu iddia ediliyor.
İlgili 21 soru bulundu
Sirius, Avcı Kuşağı'nda yer alan üç yıldızın yaklaşık 20 derece güneydoğusundaki en parlak yıldızdır. Avcı Takımyıldızı kış aylarında pek çok yıldız ve takımyıldızı bulmakta yol göstericidir. Sirius koşullar uygun olduğunda gündüz bile çıplak gözle görülebilir.
6 Temmuz'da Sirius Yıldızı'nın hareketi, eşsiz bir gökyüzü konumu oluşturarak birçok burca bereketli ve şanslı bir zaman dilimi getiriyor. Dileklerinizi, isteklerinizi getirecek bu gökyüzü haritası sayesinde uzun zamandır beklediğiniz birçok arzuya ulaşabilirsiniz.
Sirius Kuantum Enerji Dengeleme ve Uyumlama Merkezi 'nin temel amacı, olmamız gereken doğal durumumuza tekrar gelebilmek için, mental, duygusal ve ruhsal stres faktörlerinin etkilerini azaltılmasına yardımcı olmaktır.
Dereceleri arasında olan Sirius, Ptolemy'e göre Jüpiter ve Mars karakterinde çok güçlü bir yıldızdır. Onur, zenginlik, liderlik, yardımseverlik, sadakat ve kendini bir misyona adamakla ilgilidir. Beklenenden daha fazlasını kazanmak, kolektife öncülük eden fikirler ve akımlar yaratmaktır.
Bugünün her anının değerlendirilmesi gerektiği tavsiye ediliyor. Bugüne Sirian günü denilmektedir. Bu zamanda gelecek ile ilgili planlar yapmak, dua etmek, dilek dilemek ayrıca kalıcı olmasını istediğiniz işlerinizi başlatmak için uygun bir zamandır.
YILDIZ KADIOĞLU (ASLIHAN GÜNER)
Aşkı nasıl ki küllenmediyse, öfkesi de küllenmeyecektir.
Dikkatleri çeken şi'râ da bunlardan farklı olmayıp, “Şi'rânın rabbi de yalnız O'dur” (en-Necm 53/49). Bu âyetin geçtiği Necm sûresinin başında, “Andolsun o yıldıza battığında” buyurularak yıldızın batmasına vurgu yapılmış, En'âm sûresinde (6/76) Hz.
Kısacası Venüs gezegeninin iyiliği hepimiz için bu dönem sahnededir. Venüs'ün kavuştuğu Sirius Yıldızı da en parlak ve en net gözüken yıldız olarak tanımlanır. Parlaklığı ile ışık saçarken, sıradan olanı kutsala çevirmek gibi bir enerjisi olduğu vurgulanır.
Sah, Eski Mısır dininde bir tanrıdır. Orion, Lepus ve bazı komşu takımyıldızlarda bulunan yıldızları kapsayan bir yıldız grubunu temsil ediyordu. Onun eşi, eski Yunan adıyla Sirius yıldızının tanrıçası olarak bilinen Sopdet'ti.
Dünya'ya yaklaşık 8.6 ışık yılı uzaklıkta yer alan ve Güneş'e en yakın yedinci yıldız olan Sirius, beyazımsı yüksek parlaklığı nedeniyle çok dikkat çekici olduğu için, Ufo hikayelerinde insanları inandırabilmek adına bolca kullanılıyor.
Dogonlar, günümüzde Mali nüfusunun yüzde 4'ünü oluşturmaktadır. Bu kabile çok zengin ve bir o kadar da karmaşık bir inanca ve yaşam felsefesine sahip bir kabiledir. Onları farklı yapan en büyük özellikleri ise uzaya ve uzaylılara inanmalarıdır.
Türkiye saati ile 19:54'te sirius güneş tam kavuşumu olacak. Sirius ya da Akyıldız, Büyük Köpek Takımyıldızı'nda yer alan bahar ayında kuzey yarı küreden görülebilen gece gökyüzünün en parlak yıldızıdır. Sirius Güneş kavuşumu 3 Temmuz ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşiyor.
Necm Suresi'nde adı geçen Şira Yıldızı'nın önemi de gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Kuran-ı Kerim'de Güneş'ten sonra adı geçen tek yıldız olan Sirius, tüm medeniyetlerde 'kutsal yıldız' olarak biliniyor.
Kraliyet yıldızlarının isimleri kadar yönlerinin de derin manaları vardır. Temsillerini de dinimizdeki dört büyük meleklerden alır. Kraliyet yıldızları, büyük başarılar vermeyi vaat eden bunu yaparken de kişiyle pazarlık masasına oturan, haritalarınızdaki ruhsal ve fikirsel anlaşma yaptıran etkili yıldızlardır.
Sirius A ve Sirius B, Hubble Uzay Teleskobu fotoğrafı. Sirius A, resimdeki ana nesnedir, gece gökyüzündeki en parlak yıldızdır, Sirius B ise küçük Beyaz cüce yıldızdır, fotoğrafın sol alt bölümünde.
Polaris veya Kuzey Yıldızı isimleri ile de bilinen Kutup Yıldızı orta ölçek parlaklıkta bir yıldızdır. Gece gökyüzündeki en parlak yıldız kategorisinin lideri, yıldızlar ile az çok ilgisi olan herkesin tahmin edebileceği üzere Sirius isimli yıldızdır.
Kraliyet yıldızlarıyla ilgili bilgiler Perslerden, MÖ 3000'li yıllardan geliyor. Bu yıldızlar; Aldebaran (Boğanın Gözü), Antares (Akrebin Kalbi), Regulus (Aslanın Kalbi) ve Fomalhaut (Balığın Ağzı)... Her bir yıldız Zodyak kuşağının belli derecelerinde... Bu yüzden herkesin haritasında kraliyet yıldızı yoktur.
Bu günde insanlar gelecekleriyle ilgili dilekler diler, meditasyonlar var, dua eder. Sirius yıldızı kavuşumu 3 Temmuz ile 7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. 6 Temmuz tarihi ise kavuşum günlerinin en önemli günleri olarak sayılmakta.
Sirius Güneş Kavuşum zamanı tütsü yakmak, mavi giymek, meditasyon yapmak ve hayaller kurmak en çok yapılan ritüellerdir.
Dev Yıldız Sirius-A
Sirius aslında bir çift yıldızdır. Bu çift yıldız sisteminde büyük olan Sirius-A, güneşten 25 kat daha fazla aydınlatma gücüne ve 2 kat daha fazla kütleye sahiptir. Yüzey sıcaklığı 9950 Kelvin olan Sirius-A beyaz bir yıldızdır yani Tayf A türündendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri